NRK Meny
Normal

NHL-slåsskjempe er død

Bob Probert, kjent som en av NHLs mest legendariske slåsskjemper, er død. Probert døde under en båttur i natt, norsk tid.

Bob Probert

Bob Probert på benken. En plass han måtte tilbringe mye tid.

Foto: Julian H. Gonzalez / Ap

Bob Probert

En av de store slåsskjempene i NHL, Bob Probert.

Foto: JULIAN H. GONZALEZ / Ap

Canadieren falt sammen under en båttur sammen med familien i Windsor, Ontario, i Canada, melder NHL.com . Han ble kun 45 år gammel.

Probert spilte 935 NHL-kamper for Detroit Red Wings og Chicago Blackhawks, og var kjent som en av de virkelig fryktede slåsskjempene på isen i NHL.

Med til sammen 3300 utvisningsminutter rangerer han som nummer fem på NHLs statistikk.

- Fargerik spiller

Red Wings-eierne Mike og Marian Ilitch har kommet med en uttalelse i forbindelse med Proberts død.

- Bob var en av de tøffeste menn som noensinne har spilt i NHL. Han var også en av de snilleste, mest fargerike og kjære spillere Detroit noensinne har kjent, sier de.

Ble suspendert

Probert var en omdiskutert spiller og havnet lett i bråk - både på og av isen. I 1989 ble han suspendert i flere måneder for besittelse av kokain.

Probert forlot Red Wings til fordel for Blackhawks i 1994. Der spilte han ut resten av sin karriere før han trakk seg tilbake i 2002.

Siste nytt

 • Ny kamp for Emil Meek

  Den norske MMA-utøveren Emil Meek skal gå sin neste kamp mot Kamaru Usman i Las Vegas 30. desember, skriver Nettavisen. MMA-journalist Farah Hannoun meldte nyheten først på Twitter fredag kveld. Meek var sist i aksjon da han UFC-debuterte med seier mot Jordan Mein i Toronto i desember i fjor.

  Meek
  Foto: Tom Szczerbowski / Reuters
 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien fotball: Aalesund - Kristiansund