NHL-slåsskjempe er død

Bob Probert, kjent som en av NHLs mest legendariske slåsskjemper, er død. Probert døde under en båttur i natt, norsk tid.

Bob Probert

Bob Probert på benken. En plass han måtte tilbringe mye tid.

Foto: Julian H. Gonzalez / Ap

Bob Probert

En av de store slåsskjempene i NHL, Bob Probert.

Foto: JULIAN H. GONZALEZ / Ap

Canadieren falt sammen under en båttur sammen med familien i Windsor, Ontario, i Canada, melder NHL.com . Han ble kun 45 år gammel.

Probert spilte 935 NHL-kamper for Detroit Red Wings og Chicago Blackhawks, og var kjent som en av de virkelig fryktede slåsskjempene på isen i NHL.

Med til sammen 3300 utvisningsminutter rangerer han som nummer fem på NHLs statistikk.

- Fargerik spiller

Red Wings-eierne Mike og Marian Ilitch har kommet med en uttalelse i forbindelse med Proberts død.

- Bob var en av de tøffeste menn som noensinne har spilt i NHL. Han var også en av de snilleste, mest fargerike og kjære spillere Detroit noensinne har kjent, sier de.

Ble suspendert

Probert var en omdiskutert spiller og havnet lett i bråk - både på og av isen. I 1989 ble han suspendert i flere måneder for besittelse av kokain.

Probert forlot Red Wings til fordel for Blackhawks i 1994. Der spilte han ut resten av sin karriere før han trakk seg tilbake i 2002.

Siste nytt

 • Forstår at det stilles spørsmål

  Barcelona-sjef Ronald Koeman regner med at hans framtid i klubben vil bli tatt opp etter 3-3 mot Levante tirsdag.

  – Trenerne er alltid i søkelyset, men etter en andre omgang som det kan jeg forstår at det blir reist spørsmål om meg, sa Koeman ifølge Reuters.

  Barcelona ledet både 2-0 og 3-2, men klarte ikke å ta alle de tre poengene. Etter uavgjort-kampen er sjansen for å ta ligatittelen betraktelig mindre.

  Med to kamper igjen å spille er Barcelona ett poeng bak Atlético Madrid og ett foran Real Madrid. Begge hovedstadslagene har tre kamper igjen og kan skaffe seg en luke. Koeman har i utgangspunktet ett år igjen av kontrakten i Barcelona.

  Spain Soccer La Liga. Ronald Koeman.
  Foto: Alberto Saiz / AP
 • Pep: – Den vanskeligste tittelen

  Pep Guardiola tok tirsdag sin tredje Premier League-tittel med Manchester City, og kaller denne sesongen ekstra spesiell.

  – Dette har vært en sesong som ikke ligner på noen annen. Dette var den vanskeligste, sa Guardiola etter å ha ledet laget til sitt sjuende seriegull.

  Tittelen ble sikret etter at Ole Gunnar Solskjær og et b-preget Manchester United tapte mot Leicester tirsdag kveld.

  Neste uke vil koronarestriksjonene lettes på, og det kan gjøre plass til 10.000 fans på plass når City spiller sin siste hjemmekamp mot Everton 23. mai. Da kan det bli en feiring som ligner på slik man er vant å se det.

  Britain Soccer Champion Man City
  Foto: Peter Byrne / AP
 • Mestere for første gang på 19 år

  Den portugisiske klubben Sporting Lisboa slo Boavista 1-0 tirsdag kveld og med det ble det klart at de er portugisiske seriemester. Det er klubbens 19. seriegull, og det første på 19 år.

  Porto var tittelforsvarer. De siste 18 sesongene har tittelen gått til enten Porto (11 ganger) eller Benfica (7 ganger). Sporting Lisboa triumferte forrige gang i 2002.

  Sporting Lisboa har blant annet hatt navn som Cristiano Ronaldo på laget, og portugiseren er en av de som har gratulert klubben i sosiale medier.

  Portugal Soccer
  Foto: Pedro Rocha / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal