Hopp til innhold

Slår tilbake mot NRK-ekspertens dom: – Provoserte meg så innmari

SANDNES (NRK): Etter strålende skyting og seier i Blinkfestivalen, fyrte Ingrid Landmark Tandrevold (23) mot NRKs Ola Lunde.

INGRID LANDMARK TANDREVOLD

FYRER MOT LUNDE: Ingrid Landmark Tandrevold finner seg ikke i Ola Lundes dom.

Foto: Hans Henrik Bårtvedt / NRK

– Jeg må si de skuffet her i dag, det var langt unna det jeg håpet de skulle vise.

Det var dommen fra NRKs skiskytterekspert, Ola Lunde, etter at Marte Olsbu Røiseland og Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer ni og elleve i motbakkeløpet Lysebotn Opp torsdag. De var henholdsvis seks minutter og 26 sekunder, og syv minutter og 19 sekunder bak vinneren Therese Johaug.

Den uttalelsen synes Ingrid Landmark Tandrevold han kunne spart seg for. Det ga hun klart uttrykk for etter å ha vunnet lørdagens fellesstart i rulleskiskyting under Blinkfestivalen i Sandnes.

– Han provoserte meg så innmari, faktisk. Det er også noe jeg jobber med, å ikke la meg affisere over sånne ting, men der hisset jeg meg opp, bekrefter hun over for NRK.

– To forskjellige idretter

Så forklarer hun hvorfor:

– Vi blir ofte sammenlignet med langrennsløpere. Men fakta er at vi driver to helt forskjellige idretter, og vi nordmenn har ofte fått litt pepper av Ola Lunde for at vi er langrennsløpere som driver med skiskyting i tillegg. Men de siste årene har vi virkelig jobbet for å trene skiskyting og da holder vi oss for det meste i rulleskiløypa, for det er der vi konkurrerer.

Tandrevold påpeker at hun mener skiskyting og langrenn er to idretter som stadig skiller seg mer fra hverandre.

– Vi har kortere bakker, mer fart, action og start og stopp og den delen, mens langrenn fortsatt går monsterbakken i Tour de Ski, sier hun.

Før lørdagens renn tok hun en prat med Lunde. Der ble de ifølge Tandrevold enige om at de fortsatt er uenige.

– Handler om en god motor

Lunde står nemlig fast på sitt.

– Ingrid var jo faktisk to minutter nærmere Therese Johaug for to år siden enn hun var i år. Det er derfor jeg kritiserte dem. Jeg håper det inspirerte henne til å vinne i dag, sier han.

Ola Lunde på Blinkfestivalen

STÅR PÅ SITT: Ola Lunde hadde forventet mer av skiskytterkvinnene i Lysebotn Opp.

Foto: Anders SKjerdingstad / NRK

Han kjøper heller ikke premisset om at langrenn og skiskyting er blitt mer forskjellig.

– Løypene er jo stort sett de samme løypene som har vært i alle år. Poenget er at hvis du skal gå fort på ski, må du ha en høy aerob kapasitet, det handler om å ha en god motor. Det må du ha i langrenn og i skiskyting, sier han.

Etter torsdagens brutale motbakkeløp, fortalte Tandrevold om en vond reise opp de 640 høydemeterne. Hun fryktet til og med hjerteflimmer da pulsklokka viset 189 slag – to slag over det hun trodde var makspuls.

Hun erkjenner også at hun ikke selv var fornøyd med løpet.

– Skal ikke bli gravd ned

– Jeg var jo skuffet selv over egen prestasjon, men jeg er veldig klar på at jeg er trygg på det vi gjør som lag. Jeg synes ikke vi skal grave oss ned selv, eller bli gravd ned, for det vi gjør oppover der. Vi bruker det som en kjempetreningsøkt og så er det i skiskyting vi skal prestere, understreker 23-åringen.

E5J58Vo0_Vw

STERK PÅ STÅENDE: Ingrid Landmark Tandrevold viste stor framgang på stående.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Etter seieren lørdag fikk Ingrid Landmark Tandrevold i hvert fall ros av NRK-eksperten, spesielt for prestasjonen på stående skyting.

– Hun har fått masse skryt av meg i dag. Hun skjøt én runde på stående, og det synes jeg var en opptur sammenlignet med den treffprodusenten hun hadde i fjor, sier Lunde, som understreker at han også føler hun har tatt steg i langrennsdelen.

Tandrevold håper at stegene i både løypa og standplass nå på sommeren skal føre til at framgangen fortsetter også til vinteren.

– Jeg har veldig lyst til å vinne mitt første verdenscuprenn til vinteren, uten tvil. Det er mitt store mål å føle at man er best på en gitt dag. Jeg tror det handler veldig mye om å tro på at jeg har noe å gjøre på toppen av seierspallen. Det er en mental greie jeg jobber med veldig mye, sier hun.

Ingrid Landmark Tandrevold tok en klar seier i lørdagens fellesstart, foran VM-dronninga Marte Olsbu Røiseland og Juni Arnekleiv.

Siste nytt

 • Nepo vant kandidatturneringen

  Jan Nepomnjasjtsjij er klar for nok en VM-kamp i langsjakk etter han vant kandidatturneringen. Dermed blir han etter planen Magnus Carlsens neste VM-motstander.

 • KFUM forbi Sogndal etter hjemmeseier

  Tre mål den første halvtimen sørget for at KFUM kunne juble for 3-2-seier over Sogndal søndag.

  Tidligere i uken stakk sistnevnte av med avansementet da lagene møttes i tredje runde i cupen.

  Etter snaue tre minutter var det vidåpent bak hos Sogndal, som måtte se Dadi Dodou Gaye kontrollert sette inn 1-0. 17 minutter senere la Simen Hestnes på til 2-0 etter effektivt kontringsspill, og før halvtimen var spilt rakk Petter Dahl å sette vertenes tredje for dagen.

  Sogndal rakk å få med seg et reduseringsmål før hvilen ved midtstopper Andreas van der Spa. Et kvarter etter sidebyttet lå gjestenes andre i nettet etter mål fra Jónatan Ingi Jónsson, men nærmere kom de ikke poeng. (NTB/NRK)

  1. divisjon fotball menn, KFUM Oslo - Brann
Oslo 20220509. KFUMs Moussa Njie t.v. jubler sammen med Keivan Ghaedamini og Simen Hestnes, etter at han ga hjemmelaget ledelsen 1-0 i kampen i 1. divisjon mellom KFUM Oslo og Brann på KFUM Arena i Oslo.
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Groenewegen best i centimeterduell i Tour de France – Kristoff sjanseløs

  Dylan Groenewegen hadde det beste innslaget og slo sammenlagtleder Wout Van Aert med minst mulig margin på søndagens tredje etappe av Tour de France til danske Sønderborg.

  I en jevn spurt kom nederlenderen i stor fart bakfra og kunne juble for sin femte etappeseier i Touren. Groenewegen har med seg norske Amund Grøndahl Jansen som en viktig lagkamerat i årets Tour.

  Alexander Kristoffs lag Intermarché-Wanty-Gobert lå den nest siste kilometeren langt framme med flere ryttere for å hjelpe rogalendingen, men den knappe siste kilometeren måtte han klare seg alene.

  Kristoff tok sin andre 11.-plass på to dager.

  Magnus Cort Nielsen var eneste mann i dagens brudd. Dansken tok dermed de tre innlagte bakkespurtene og er fremdeles eneste mann med poeng i klatrekonkurransen.

  Dylan Groenewegen vinner 3. etappe av Tour de France 2022 til Sønderborg
  Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste