Slakter stjernekeeperen etter ny målfest: – Man forventer noe helt annet

PSG-stjernen Gianluigi Donnarumma fikk hard medfart av ekspertene da PSG tapte 2–3 hjemme mot Barcelona i Mesterliga-kvartfinalen onsdag.

– For en rotete kamp av Donnarumma. Han har egentlig vært involvert i alle tre baklengsmålene.

Det var dommen til TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter å ha sett den italienske stjernekeeperen i aksjon under femmålsthrilleren i Paris onsdag kveld.

For andre dag på rad innbød en kvartfinale i Mesterligaen på målfest. Men denne gangen må en av keeperne ta på seg noe av skylden.

– Man forventer noe helt annet fra den kanten. Det er helt sikkert, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter 3-2-scoringen til Barcelona og danske Andreas Christensen.

Anders Christensen

DANSK MATCHVINNER: Andreas Christensen.

Bare se her:

• Først rotet Donnarumma i feltet på 1-0-scoringen til Barcelona.
  • Deretter sendte han av gårde et svakt utspark som gjorde at bortelaget til slutt satte ballen i mål og utlignet til 2–2.
  • Kort tid før slutt var han igjen på halvdistanse og passiv da Christensen ble matchvinner med Barcelonas tredje for kvelden.

– For PSG i dag, så blir han avgjørende negativt, sa TV 2-ekspert Yaw Amankwah i studio etter kampslutt.

Snuoperasjon – i begge ender

Barcelona har vist stigende form i La Liga den siste tiden, og åpnet bra borte mot Paris Saint-Germain. Etter 37 minutter forsøkte Donnarumma å avverge en ball, men bommet. Ballen havnet hos Raphinha som sendte Barcelona opp til 1–0.

I tirsdagens oppgjør mellom Real Madrid og Manchester City ble vi vitne til flere snuoperasjoner. Det skjedde også i onsdagens Mesterliga-oppgjør.

For i andre omgang snudde PSG kampen i løpet av to minutter. Først sørget Ousmane Dembélé for 1-1, og like etterpå la Vitinha på til 2–1 i Paris.

Men det skulle snu igjen.

Bursdag og matchvinner

Drøye ti minutter senere rotet PSG-keeper Donnarumma igjen. Ballen endte hos Barcelonas Pedri som på lekkert vis serverte Raphinha. Han utlignet til 2–2 med sitt andre mål i kampen.

Knappe kvarteret før slutt var kampens andre snuoperasjon et faktum. Innbytter og bursdagsbarn Christensen steg til vers på en corner, og stanget inn 3–2 for Barcelona med sin første ballberøring.

– Man vil gjerne feire fødselsdag med et mål, men det skjer ikke så ofte – i hvert fall ikke for meg, sier dansken til den norske rettighetshaveren.

Den tidligere Chelsea-spilleren forteller at han aldri før har scoret på første touch.

– Det er lenge siden jeg har scoret – nå er jeg kjempeglad, sier Christensen, som riktignok må stå over returoppgjøret på grunn av gult kort.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Paris St Germain v FC Barcelona

NY NEDTUR?: Kylian Mbappé, PSG og Mesterligaen har aldri vært en spesielt god match. Nå må stjernene fra Paris vinne borte mot Barcelona.

Både PSG og Barcelona har de siste årene fått det tøft i klubbfotballens gjeveste turnering. Gjestene fra Catalonia har spilt semifinale i bare én av de åtte siste utgavene, ifølge NTB.

Spanjolene tok sin siste mesterligatittel i 2015 med seier over Juventus i finalen og står med i alt fem turneringstriumfer.

PSG kom seg til mesterligafinalen i 2020, men har ellers skuffet stort i Europa. Nå står de igjen foran en stor jobb når returoppgjøret spilles i neste uke.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)