Hopp til innhold

Slakter stjernekeeperen etter ny målfest: – Man forventer noe helt annet

PSG-stjernen Gianluigi Donnarumma fikk hard medfart av ekspertene da PSG tapte 2–3 hjemme mot Barcelona i Mesterliga-kvartfinalen onsdag.

– For en rotete kamp av Donnarumma. Han har egentlig vært involvert i alle tre baklengsmålene.

Det var dommen til TV 2-ekspert Jesper Mathisen etter å ha sett den italienske stjernekeeperen i aksjon under femmålsthrilleren i Paris onsdag kveld.

For andre dag på rad innbød en kvartfinale i Mesterligaen på målfest. Men denne gangen må en av keeperne ta på seg noe av skylden.

– Man forventer noe helt annet fra den kanten. Det er helt sikkert, sa TV 2-kommentator Øyvind Alsaker etter 3-2-scoringen til Barcelona og danske Andreas Christensen.

Anders Christensen

DANSK MATCHVINNER: Andreas Christensen.

Foto: FRANCK FIFE / AFP

Bare se her:

 • Først rotet Donnarumma i feltet på 1-0-scoringen til Barcelona.
 • Deretter sendte han av gårde et svakt utspark som gjorde at bortelaget til slutt satte ballen i mål og utlignet til 2–2.
 • Kort tid før slutt var han igjen på halvdistanse og passiv da Christensen ble matchvinner med Barcelonas tredje for kvelden.

– For PSG i dag, så blir han avgjørende negativt, sa TV 2-ekspert Yaw Amankwah i studio etter kampslutt.

Snuoperasjon – i begge ender

Barcelona har vist stigende form i La Liga den siste tiden, og åpnet bra borte mot Paris Saint-Germain. Etter 37 minutter forsøkte Donnarumma å avverge en ball, men bommet. Ballen havnet hos Raphinha som sendte Barcelona opp til 1–0.

I tirsdagens oppgjør mellom Real Madrid og Manchester City ble vi vitne til flere snuoperasjoner. Det skjedde også i onsdagens Mesterliga-oppgjør.

For i andre omgang snudde PSG kampen i løpet av to minutter. Først sørget Ousmane Dembélé for 1-1, og like etterpå la Vitinha på til 2–1 i Paris.

Men det skulle snu igjen.

Bursdag og matchvinner

Drøye ti minutter senere rotet PSG-keeper Donnarumma igjen. Ballen endte hos Barcelonas Pedri som på lekkert vis serverte Raphinha. Han utlignet til 2–2 med sitt andre mål i kampen.

Knappe kvarteret før slutt var kampens andre snuoperasjon et faktum. Innbytter og bursdagsbarn Christensen steg til vers på en corner, og stanget inn 3–2 for Barcelona med sin første ballberøring.

– Man vil gjerne feire fødselsdag med et mål, men det skjer ikke så ofte – i hvert fall ikke for meg, sier dansken til den norske rettighetshaveren.

Den tidligere Chelsea-spilleren forteller at han aldri før har scoret på første touch.

– Det er lenge siden jeg har scoret – nå er jeg kjempeglad, sier Christensen, som riktignok må stå over returoppgjøret på grunn av gult kort.

Champions League - Quarter Final - First Leg - Paris St Germain v FC Barcelona

NY NEDTUR?: Kylian Mbappé, PSG og Mesterligaen har aldri vært en spesielt god match. Nå må stjernene fra Paris vinne borte mot Barcelona.

Foto: Stephanie Lecocq / Reuters

Både PSG og Barcelona har de siste årene fått det tøft i klubbfotballens gjeveste turnering. Gjestene fra Catalonia har spilt semifinale i bare én av de åtte siste utgavene, ifølge NTB.

Spanjolene tok sin siste mesterligatittel i 2015 med seier over Juventus i finalen og står med i alt fem turneringstriumfer.

PSG kom seg til mesterligafinalen i 2020, men har ellers skuffet stort i Europa. Nå står de igjen foran en stor jobb når returoppgjøret spilles i neste uke.

Siste nytt

 • Golfstjernen Lexi Thompson legger opp

  Den amerikanske golfstjernen Lexi Thompson (29) offentliggjorde tirsdag at hun legger opp etter denne sesongen.

  Hun har vunnet 11 ganger på LPGA-touren og to på europatouren. Hun har også en majortittel på merittlisten. Hun har deltatt i OL to ganger og spilt på USAs lag i Solheim Cup seks ganger.

  – Selv om det aldri er enkelt å ta farvel, er tiden inne, skrev hun i sosiale medier.

  Hun røpet sin avgjørelse rett før majorturneringen US Open, der hun deltar for 18. år på rad. Første gang var som 12-åring i 2007, som tidenes yngste.

  Xm28DguPdlY
  Foto: AP
 • Grøvdals største gulltrussel deltar ikke i EM

  Nederland tok tirsdag ut 59 utøvere til EM i Roma. Men Sifan Hassans navn står ikke på listen. Hassan ville vært en av de største konkurrentene til Karoline Bjerkeli Grøvdal på 5000 meter. Grøvdal løper også halvmaraton under årets EM.

  Den erfarne langdistanseprofilen har bronse på 10.000 meter og 3000 meter hinder fra tidligere europamesterskap, samt at hun har vunnet EM i terrengløp tre år på rad.

  pYFlbD4NRHM
  Foto: AFP
 • Duestad hjalp kvinnene til lagsølv i skyte-EM – ble nummer fire individuelt i 50 m match

  Jeanette Hegg Duestad førte an da Norges kvinner vant lagsølv i rifle 50 meter match i EM skyting, men nådde ikke opp i medaljekampen individuelt. Hun endte på 4. plass.

  Jenny Stene ble nummer 12 med 588 poeng og Mari Bårdseng Løvseth nummer 23 med 586 poeng. Til sammen holdt det til norsk sølv i lagkonkurransen, åtte poeng bak Sveits.

  I klassen for menn tok både Jon-Hermann Hegg og Henrik Larsen seg til finale, og Hegg sto igjen som europamester.

  Sammen med Ole Martin Halvorsen ble det gull også i lagkonkurransen. Dermed ble det to gull og sølv for de norske rifleskytterne i Osijek tirsdag.

  (©NTB)

  NPReQN493FI
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal