Hopp til innhold

Straffemareritt og redningsfiasko ødela for Norge: – Ikke sånn vi vil ha det i en finale

HAMBURG (NRK): Alle gode ting er tre – for Frankrike. De norske håndballjentene tapte mot Frankrike i det tredje oppgjøret mellom de to i en VM-finale.

Bilder med tillatelse fra TV2

Laster innhold, vennligst vent..

I 1999 vant Norge «tidenes VM-finale» mot Frankrike. I 2011 gjentok de bragden. I kveld ble det atter en gang en spennende finale mellom de to gigantene.

Frankrike klarte å henge seg på hurtigtoget til Norge fra start, og lagene fulgte hverandre som skygger.

– Dere som trodde dette skulle bli lett må tro om igjen, sa NRKs kommentator Patrick Sten Rowlands på lufta.

Straffet av straffebom og kontringstrøbbel

Norge fikk flere mulighet fra sjumeteren, men treffprosenten var sjokkerende dårlig.

VM i håndball for kvinner.

Veronica Kristiansen spilte en god kamp for Norge - men hun måtte også se seg slått fra sjumeteren.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Nora Mørk bommet på to, Stine Bredal Oftedal på en, og på stillingen 17–17 hadde Veronica Kristiansen muligheten til å gi Norge en etterlengtet ledelse. Igjen var Frankrikes sisteskanse Amandine Leynaud for sterk.

Likevel byttet Norge og Frankrike på å ha ledelsen mot slutten, og det ble en thrilleravslutning av en annen verden. Frankrike fikk etter hvert overtaket igjen, holdt unna – og er verdensmestere i håndball for andre gang.

Det norske laget har scoret på 56 kontringer i VM. Mot Frankrike ble det null kontringsmål.

– Det er akkurat som vi glemmer å springe. Vi spilte med håndbrekket på, og brukte ikke tempo en eneste gang på 60 minutter. Da mistet vi det vi er best på. Det er litt merkelig, sier Camilla Herrem.

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal stilte rakrygget til intervju med tårer i øynene etter kampen.

– Frankrike treffer oss hardt. De klarte å drepe tempoet vårt, og i tillegg var de veldig fysiske i forsvar. De gangene vi er igjennom bommer vi litt for mye også. Det er ikke sånn vi vil ha det i en finale, sier hun.

Null redninger i 2. omgang

Norge har tre av verdens aller beste keepere – men Katrine Lunde, Kari Grimsbø og Silje Solberg klarte ikke redde Norges ære. Bokstavelig talt.

– Det meste gikk jo helt galt. Vi hadde null redninger i andre omgang, og det tror jeg ikke jeg har opplevd før, sier NRKs håndballekspert Geir Oustorp.

Det ble bare totalt fire redninger for Norge i løpet av hele kampen, og samtidig brente altså Norge fire straffekast, og flere store sjanser.

– Jeg vet ikke helt hvordan det kan skje. Vi var rett og slett ikke helt med i dag, og vi bommet på for mange sjanser. Vi får ikke gjort noe med det nå, det er for seint, men vi skal komme sterkere tilbake, sier Heidi Løke.

– Vi har hatt et mesterskap som har gått rett inn i himmelen, og så blir det en krasjlanding i finalen. Jeg skjønner at jentene er skuffet, sier Oustorp.

VM i håndball for kvinner.

De norske håndballjentene måtte innse at det ble nok et finaletap i VM i Tyskland. I OL var det Russland som ble for sterke – i kveld var det Frankrike som kunne juble for gull.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det kostet oss en del

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var stolt av laget tross finaletapet.

– Det er en kjempeprestasjon å ta sølv. Vi har gått den harde veien, møtt de tøffeste lagene i sluttspillet, og reist mest med buss. Jeg skulle likt å sett de andre gjøre det, sier han.

Islendingen var derimot også klar på hva som gjorde at det ble sølv istedet for gull.

– Vi fikk ikke våre målvakter opp på det nivået de har holdt tidligere i mesterskapet, og vi brant fire straffer og flere bra sjanser. Det kostet oss en del i dag, sier han.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var stolt av laget tross finaletapet.

Drømmescoringer av Norge

Det så derimot lenge lyst ut for Norge. Jentene dro, som vanlig, fra i starten – og etter 12 minutter hamret Nora Mørk Norge opp i en tremålsledelse.

– Det er en drømmescoring av Nora Mørk, rett i krysset!, ropte NRKs kommentator Patrick Sten Rowlands ut.

Bilder med tillatelse fra TV2

Utover i 2. omgang tok Frankrike mer og mer over, men Veronica Kristiansen holdt Norge inne i kampen med to kjappe scoringer – en av dem en underarmskanon.

– Det lukter svidd av underarmen til Kristiansen. Herre min hatt, sa Rowlands på direkten.

Bilder med tillatelse fra TV2

Siste nytt

  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

    Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

    Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

    Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

    Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

    Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

    Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

    De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

    Messi på benken under kampen i Hongkong
    Foto: AFP
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

    De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

    Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

    Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

    Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.

    Curling VM Norge
    Foto: Darren Calabrese / AP
  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal