Herrem mener Norge må lære av fransk tøffhet

HAMBURG (NRK): De norske håndballjentene synes verdensmester Frankrike er best i klassen også når det kommer til å ødelegge for motstanderen. Nå vil da ta etter.

VM i håndball for kvinner.

PÅ BANKETT: Camilla Herrem (foran til høyre) stilte på bankett sammen med lagvenninnene der de fikk hilse på familie og sponsorer.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det fungerte bare ikke i denne kampen. Frankrike gjorde oss dårlige. Vi fikk ikke spilt vårt eget spill. De er knallgode på å ødelegge. Vi visste de ville «drepe» spillet vårt, men vi klarte ikke håndtere det, er den ærlige analysen fra Camilla Herrem etter finaletapet i Hamburg.

Kantspilleren, som denne gang entret banketten uten å synge «Tore Tang», beskrev følelsen etter nederlaget som «forferdelig».

– Denne stakk ganske dypt altså. Jeg må si det. Frankrike er ikke ufine, men de spiller tøft. Vi kan faktisk lære litt der når det kommer til ødelegge spillet slik de gjør. Det er ikke mange som har klart å stoppe oss slik. Den måten de stoppet spillet vårt på, gjør oss mer individuelle.

Møtes oftere

Norge og Frankrike har hatt et meget tett samarbeid opp gjennom årene, og møttes faktisk for 52. gang siden år 2000 i finalen søndag.

Og i 2018 blir det flere muligheter til å lære for Herrem og lagvenninnene som ankom banketten i 23. etasje i et næringsbygg i Hamburg sentrum stivpyntet, men mindre festklare enn vanlig rundt klokken 23.30 søndag kveld.

De to VM-finalistene møtes nemlig minst fire ganger neste år, og reiser blant annet sammen på treningsleir til Martinique i juni.

– Vi har lært mye av Frankrike opp gjennom årene. Kanskje vi har spilt for lite mot dem de siste 1,5 årene. Og det er interessant. Vi har hatt kjempegod erfaring med å møte dem ofte, sier trener Thorir Hergeirsson til NRK.

Én av ti?

Kollega Olivier Krumbholz mener finalen var et møte mellom VMs beste angrep og VMs beste forsvar, men sier de franske jentene var «sterkest i hodet».

– Vi har tapt mange kamper mot Norge. Blant annet to finaler. Da har vi vært slitne, men nå har vi rullert mye og var sterkere. Presset lå på Norge. Vi var ikke favoritter og utnyttet det.

– Var det en taktisk seier for deg mot Hergeirsson?

– Ja, men når jeg møter Thorir i ti kamper vinner han ni og jeg én. Ydmykhet, ydmykhet. Men vi var best nå! sier veteranen.

– Jeg vil si nok det er mer fem-fem slik de har fremstått nå og med det laget de er i ferd med å bygge opp. Vi slår de nok fem av ti ganger, men ikke så mye mer akkurat nå, sier islendingen.

Siste nytt

 • Sterk Villa-seier

  Jack Grealish, Conor Hourihane og Tyrone Mings scoret målene da Aston Villa meget komfortabelt slo Fulham 3-0 mandag kveld. Villa står dermed med seks poeng og null baklengsmål etter to kamper, og har fått en strålende start på Premier League-sesongen.

 • Dropper nedrykk

  Ingen klubber rykker ned fra årets 2. divisjon i fotball for menn eller 1. divisjon for kvinner, har Norges Fotballforbund bestemt. Beslutningen ble bekreftet på NFF sine hjemmesider mandag kveld, melder NTB. Den kommer som en konsekvens av at sesongen for breddefotballen nylig ble avlyst på grunn av virussituasjonen.

 • Ruud til andre runde i French Open

  Casper Ruud storspilte i den første kampen i French Open mandag. Han feide japanske Yuichi Sugita av banen i tre strake sett. Dermed er nordmannen klar for andre runde i storturneringen. Der møter han Tommy Paul. Kampen spilles onsdag.

  Casper Ruud
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal