Irritert Mørk: – Vi er laget som har spilt best

HAMBURG/OSLO (NRK): Skuffelsen var stor på sølvbanketten natt til mandag. Nora Mørk la ikke skjul på at hun var langt nede etter finaletapet.

SE VIDEO: Håndballjentene var skuffet etter finaletapet.

Mens mange hadde lagt fra seg den største skuffelsen, var Norges toppscorer langt nede. Det ble «bare» VM-sølv, og da var selv 66 scoringer mager trøst.

– Vi har sittet på dopingkontroll nok en gang. Det er jo helt OK.

– Irriterende?

– Ja. Men sånn er det, svarer Mørk.

På medaljeseremonien like etter VM-finalen så Mørk nærmest helt paralysert ut da hun fikk sølvmedaljen rundt halsen. Mens de fleste norske jentene klappet og vinket til publikum, sto VMs toppscorer alene og virket nærmest helt handlingslammet.

Nora Mørk

TRIST: Slik så Nora Mørk ut på medaljeseremonien.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Horn i siden til Frankrike

– Hvordan feirer du et sølv?

– Jeg vet ikke, svarer Mørk kort.

– Hva er det mest positive du tar med deg herfra?

– Vi er laget som har spilt best her nede, selv om vi avslutter dårlig. Jeg hadde valgt å spille for Norge foran Frankrike ti av ti ganger. Jeg liker vårt konsept bedre, sier Mørk og presser fram et smil.

Nå gleder hun seg til å få VM-finale-nederlaget på avstand, slappe av og feire jul. Før hun forlot intervjuet fikk hun et siste spørsmål fra en journalist.

– Hva synes du om dommerne?

– Det orker jeg ikke å kommentere en gang. Det er så tynt at ... svarte Mørk, før hun turet vekk fra pressen på sølvbanketten.

Stine Bredal Oftedal er lagvenninne med Mørk, og klarte å finne fram smilet til banketten.

– På et tidspunkt var jeg langt nede, men vi står bra i det sammen. Jeg tror vi skal klare å ha en fin kveld, sier hun til NRK.

– Utrolig skuffet over meg selv

Mørk og Norge slet mot det bunnsolide franske forsvaret, men NRKs ekspert Geir Oustorp pekte på målvaktsspillet som den avgjørende faktoren for fransk finaleseier.

Kari Aalvik Grimsbø hadde ingen god forklaring på hvordan Norges to stjernekeepere leverte null redninger i 2. omgang, men hadde ristet av seg den verste skuffelsen før hun dro på bankett.

– Det begynner å komme seg nå. Jeg er utrolig skuffet over meg selv, men nå begynner jeg å få det litt på avstand. Vi får tross alt en sølvmedalje. Men det viser at nivået må være på topp for å ta gull, sier Grimsbø til NRK.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var stolt av laget tross finaletapet.

VIDEO: Thorir Hergeirssons var fornøyd med sølv.

Siste nytt

 • Klæbo vant prologen

  Johannes Høsflot Klæbo vant fredagens prolog i Quebec. Aleksandr Bolsjunov, som leder verdenscupen sammenlagt, ble nummer tre. Totalt gikk åtte nordmenn videre til kvartfinalen. Det gjorde ikke Hans Christer Holund.

  Verdenscup langrenn sprint klassisk menn
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
 • Sundling vant prologen

  Jonna Sundling vant fredagens prolog i Quebec. Verdenscupleder Ingvild Flugstad Østberg ble best av de norske med sin 3. plass. Russiske Natalja Neprjajeva ble nummer 6. Totalt er 7 norske jenter klare for kvartfinalen.

  Svenska Skidspelen i Falun 2019, verdenscup, kvinner 10 km
  Foto: Ulf Palm / Tt / NTB scanpix
 • Eisenbichler tar sin første seier

  Markus Eisenbichler tok sin første verdenscupseier i karrieren da han vant fredagens skiflyvningsrenn i Planica. Tyskeren hoppet 233 meter i andre omgang og vant foran japanske Ryoyu Kobayashi. Johann André Forfang ble beste nordmann på 8.plass.

  Markus Eisenbichler
  Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal