NRK Meny
Normal

Irritert Mørk: – Vi er laget som har spilt best

HAMBURG/OSLO (NRK): Skuffelsen var stor på sølvbanketten natt til mandag. Nora Mørk la ikke skjul på at hun var langt nede etter finaletapet.

SE VIDEO: Håndballjentene var skuffet etter finaletapet.

Mens mange hadde lagt fra seg den største skuffelsen, var Norges toppscorer langt nede. Det ble «bare» VM-sølv, og da var selv 66 scoringer mager trøst.

– Vi har sittet på dopingkontroll nok en gang. Det er jo helt OK.

– Irriterende?

– Ja. Men sånn er det, svarer Mørk.

På medaljeseremonien like etter VM-finalen så Mørk nærmest helt paralysert ut da hun fikk sølvmedaljen rundt halsen. Mens de fleste norske jentene klappet og vinket til publikum, sto VMs toppscorer alene og virket nærmest helt handlingslammet.

Nora Mørk

TRIST: Slik så Nora Mørk ut på medaljeseremonien.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Horn i siden til Frankrike

– Hvordan feirer du et sølv?

– Jeg vet ikke, svarer Mørk kort.

– Hva er det mest positive du tar med deg herfra?

– Vi er laget som har spilt best her nede, selv om vi avslutter dårlig. Jeg hadde valgt å spille for Norge foran Frankrike ti av ti ganger. Jeg liker vårt konsept bedre, sier Mørk og presser fram et smil.

Nå gleder hun seg til å få VM-finale-nederlaget på avstand, slappe av og feire jul. Før hun forlot intervjuet fikk hun et siste spørsmål fra en journalist.

– Hva synes du om dommerne?

– Det orker jeg ikke å kommentere en gang. Det er så tynt at ... svarte Mørk, før hun turet vekk fra pressen på sølvbanketten.

Stine Bredal Oftedal er lagvenninne med Mørk, og klarte å finne fram smilet til banketten.

– På et tidspunkt var jeg langt nede, men vi står bra i det sammen. Jeg tror vi skal klare å ha en fin kveld, sier hun til NRK.

– Utrolig skuffet over meg selv

Mørk og Norge slet mot det bunnsolide franske forsvaret, men NRKs ekspert Geir Oustorp pekte på målvaktsspillet som den avgjørende faktoren for fransk finaleseier.

Kari Aalvik Grimsbø hadde ingen god forklaring på hvordan Norges to stjernekeepere leverte null redninger i 2. omgang, men hadde ristet av seg den verste skuffelsen før hun dro på bankett.

– Det begynner å komme seg nå. Jeg er utrolig skuffet over meg selv, men nå begynner jeg å få det litt på avstand. Vi får tross alt en sølvmedalje. Men det viser at nivået må være på topp for å ta gull, sier Grimsbø til NRK.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson var stolt av laget tross finaletapet.

VIDEO: Thorir Hergeirssons var fornøyd med sølv.

Siste nytt

 • Sjokktap for Liverpool

  Bunnlaget Swansea sørget for en aldri så liten sensasjon i Premier League da laget slo Liverpool 1-0 mandag. Alfie Mawson scoret målet for Swansea etter 40 minutters spill.

  Premier League - Swansea City vs Liverpool
  Foto: Matthew Childs / Reuters
 • Frankrike overlegne mot Serbia

  Frankrike var i perioder helt overlegne mot Serbia og vant til slutt 39-30 i EM-kampen i håndball mandag. Seieren gjør at franskmennene er så godt som sikret semifinaleplass før kampen mot Kroatia onsdag.

  Frankrike håndball-EM
  Foto: Darko Bandic / AP
 • FIFA vil bruke videodømming

  Det blir innført videodømming (VAR) under sommerens fotball-VM, bekrefter Det internasjonale fotballforbundet. Allerede under VM i 2014 ble det brukt mållinjeteknologi. Nå tar FIFA et steg videre. Den endelige beslutningen om å åpne for VAR tas 2. mars.

  Gianni Infantino
  Foto: Alexander Nemenov / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal