Hopp til innhold

Skuffet Jacobsen slått i IOC-valget: – Jeg har sett det komme

PYEONGCHANG (NRK): Onsdag kveld var Kikkan Randall med på å slå Norge i lagsprinten. Torsdag snøt hun Astrid Uhrenholdt Jacobsen for en plass i IOC.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen

SKUFFET: Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde håpet å bli valgt inn i IOC.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Den amerikanske langrennsløperen Kikkan Randall og den finske ishockeyspilleren Emma Terho er de to nye medlemmene i utøverkomiteen i Den internasjonale olympiske komité, IOC.

Det ble kunngjort på en pressekonferanse klokka to torsdag ettermiddag, lokal tid.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var en av seks kandidater, men nådde altså ikke opp.

– Det er kjedelig, men jeg hadde litt sett det komme. Da Kikkan skulle være en konkurrent, tenkte jeg at de skulle bli vanskelig å slå henne, erkjenner Jacobsen overfor NRK.

Randall gikk akkurat ut av vervet som utøverrepresentant for langrennsløperne i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

– Rent taktisk ikke kjempemessig

– Tror du det var en ulempe for deg at det var en annen løper til valg med den erfaringen?

– Det var det definitivt. Jeg visste jo ikke hvilke andre kandidater som skulle være nominert før jeg tok oppgaven. Rent taktisk var det kanskje ikke kjempemessig at vi var to langrennsløpere, sier Jacobsen.

Hun er blant mange som har hylle Kikkan Randall for jobben hun har gjort for utøverne i FIS.

– Hun var dyktig, jobbet hardt og utviklet systemet litt. Den rollen har mer tyngde nå enn den hadde før hun tiltrådte, fastslår amerikanerens norske konkurrent både i løypa og IOC-valget.

Gro Eide, Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Kikkan Randall

LANGRENNSDUELL: Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Kikkan Randall var begge på plass for å finne ut om de var valgt inn i IOC. Bare en av dem kunne juble.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Fantastisk døgn for Randall

Mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen måtte håndtere en skuffelse, kunne Kikkan Randall bare fortsette der hun slapp onsdag kveld – med å smile bredt.

TOPSHOT-CCOUNTRY-OLY-2018-PYEONGCHANG

FANTASTISK DØGN: Onsdag kveld ble Kikkan Randall olympisk mester, torsdag ettermiddag ble hun valgt inn i IOC og torsdag kveld får hun OL-gullet.

Foto: ODD ANDERSEN / AFP

I sitt aller siste mesterskapsrenn ble hun olympisk mester i lagsprint sammen med Jessica Diggins, blant annet på bekostning av Norge.

– De siste 24 timene ... Jeg tror ikke alt har sunket inn ennå. Det har vært en lang ventetid både på løpet og kunngjøringen i dag, sier Randall til NRK.

Hun er innstilt på å bruke erfaringene fra FIS-vervet i sin nye rolle.

– Langrennsløperne har sett meg i aksjon i utøverkomiteen i FIS, så jeg håper jeg kan fortsette på samme måte og skape toveiskommunikasjon. Jeg skal få fram utøvernes standpunkter, men samtidig bidra til at utøverne skjønner mer av beslutningene som blir tatt, sier hun.

Av 2919 utøvere som deltar i OL i Pyeongchang, avga 2448 sin stemme. Emma Terho fikk 1045 stemmer, mens Kikkan Randall fikk 831. De er valgt for en periode på åtte år.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal