Hopp til innhold

Hoppsjefen om Lundby-video: – De fikk Mads Hansen til å høres bra ut, så alt er mulig

De fleste er vant til å se en rolig og sindig Maren Lundby. Men i den nye musikkvideoen «The ski jumping queen» er skihopperen alt annet enn slik hun vanligvis fremstår.

Maren Lundby truer journalist

PISTOL: Det var en utypisk Maren Lundby som ble portrettert i musikkvideoen.

Det var sikkert mange som satte kaffen i halsen da de så musikkvideoen som ble lagt ut på TV2 torsdag.

Der kan man blant annet se Maren Lundby banne, vise finger og true en journalist med en pistol. For de uinnvidde: Maren Lundby er Norges mestvinnende kvinnehopper gjennom tidene. For de som kjenner til Lundby vil det fremstå åpenbart at dette er ment som humor. Det mener i hvert fall han som har skrevet sangen.

Se videoen i videovinduet øverst i saken.

– Vi har pratet litt om det, og tenkt på konsekvensen av at hun kanskje kan virke litt brutal. Men vi har sett på det som så ekstremt overdrevent. At hun stiller opp og blir så gæren som hun blir her er mer humor enn at hun ender opp som et dårlig forbilde, forteller Kjell-André Wiklund til NRK.

Han står bak teksten og idéen til sangen.

Forbilde

Ved være verdens beste skihopper på kvinnesiden kommer også rollen som forbilde, noe karakteren i videoen ikke lever veldig opp til. Clas Brede Bråthen frykter ikke at folk ikke skal fange opp humoren, og at dette skal skade Lundbys rolle som forbilde og rollemodell.

– Nå er ikke jeg noe omdømme-ekspert, men det er jo helt åpenbart at dette er en video med masse ironi og at hun åpenbart karikerer noe hun ikke er. Det å ønske å tolke dette her som noe annet enn en humoristisk video er på grensa til ondskapsfullt vil jeg påstå, sier Bråthen til NRK.

Mannen bak melodien i sangen, Arne Henry Skullerud, innrømmer at tanken om å være forbilde har slått han da de lagde musikkvideoen, og at hun risikerer å sette seg selv i et dårlig lys.

– Jeg håper at folk ser humoristisk på det, og at det ikke er blodig alvor. Det er bare tull og tøys. Men jeg synes hun er veldig sporty, og veldig modig som tar på seg en sånn rolle, sier han.

Maren Lundby ønsket ikke å kommentere videoen overfor NRK.

Lundby viser fingeren

FREKK: Maren Lundby viser frem den djevelske siden av seg.

Foto: SKJERMBILDE: "THE SKI JUMPING QUEEN"

Forestilling

Hele bakgrunnen for videoen er at Maren Lundby skal opptre på Kjellas Festforestilling etter sesongen. Det er en teaterforestilling på hjemstedet Toten.

Der skal hun være med på scenen, og være skuespiller og sanger. En rolle hun mestrer meget godt, om man skal tro de ansvarlige for videoen.

– Vi visste ikke hvordan Maren sang, men hun var positiv til å synge, så det var en gledelig overraskelse å høre at det fungerte så bra i studio, forteller Skullerud.

– Hun overrasket meg veldig når jeg hørte henne synge. Hun påstod selv at hun ikke kan synge, men du hører jo av resultatet at dette kan hun, sier Wiklund.

Hoppsjefen var derimot ikke like overbevist som de som har laget sangen.

– Jeg har aldri fått gleden av å høre Maren synge. Jeg synes dette høres riktig så bra ut, men det fikk de Mads Hansen til å gjøre også. Så alt er mulig, tenker jeg, sier Bråthen.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal