Skrekkfall i Raw Air: – Utrolig at det gikk bra

Susanna Forsström mistet kontrollen i svevet og falt stygt under Raw Air-kvalifiseringen i Trondheim, men 23-åringen gikk ut av bakken for egen maskin.

Raw Air

FALT: Her går det fryktelig galt for den finske hopperen Susanna Forsström.

– Hun har nok slått seg litt, men det er utrolig at det gikk så bra som det ser ut til å ha gjort, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen da Forsström reiste seg.

Den finske hopperen var andre kvinne ut i kvalifiseringen i Raw Air i Granåsen. Ut fra hoppkanten duppet skiene hennes nesten umiddelbart, og hun ble kastet fremover.

Forsström kjempet hardt for å gjenvinne kontrollen, men klarte det ikke og smalt i bakken.

Det var Maren Lundby som til slutt vant kvalifiseringen, etter et hopp på 128,5 meter. Lundby økte dermed ledelsen i Raw Air-sammendraget.

Alle de norske jentene kvalifiserte seg til morgendagens avslutningsrenn.

– Så bra som det kunne godt

Grunnen til at det gikk galt for Forsström, var at hun hoppet med litt for mye rotasjon fremover.

– Hun går hardt i skiene og trykker dem bare rett ned. Skiene mister trykket på toppen, får luft på seg og da er man sjanseløs, forklarte Evensen etter fallet.

– Hun jobber knallhardt for å holde seg oppe og klarer å legge seg ganske fint på ryggen, så dette går faktisk så bra som det kunne ha gått når skiene først dupper ned på den måten.

Fallet.

SKREKKFALL: Det gikk så bra som det kunne godt, mener Johan Remen Evensen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Nede på sletta kom medisinsk personell raskt til. De kunne konstatere at det tilsynelatende gikk bra med Forsström, som senere gikk ut av bakken for egen maskin.

Lignet på Stjernens fall

Forsströms fall minnet om Andreas Stjernens fall i Lahti, mener NRKs hoppekspert Anders Jacobsen.

– Det er en likhet med fallet til Stjernen. Man går litt for hardt i skiene, så klarer man ikke å holde igjen, og da skjærer skiene ut og det blir for mye luft oppå dem. Da er man sjanseløs, sa Jacobsen etter fallet.

Det er gått en måned siden Stjernen falt i Lahti, men først denne uken offentliggjorde hopplandslaget videoen av fallet som har gjort at Stjernen har vært litt redd.

RUNDKAST: Her går det galt for Stjernen i Lahti.

Siste nytt

 • Graham Hansen offisielt Barça-klar

  Slik NRK erfarte i forrige uke, drar Caroline Graham Hansen fra tyske Wolfsburg til Barcelona. Overgangen bekreftes overfor NRK mandag formiddag. 24-åringen kom til Wolfsburg fra Stabæk i 2014.

  Graham Hansen
  Foto: Ali Iqbal Tahir / NRK
 • Zidane signaliserer Bale-exit

  Real Madrid-trener Zinédine Zidane går langt i å antyde at Gareth Bales tid i den spanske storklubben er over. Søndag avsluttet Real Madrid med 0-2-tap hjemme for Real Betis, der Bale ble sittende på benken.

  – Jeg har stolt mer på andre spillere de siste ukene, sa Zidane.

  La Liga Santander - Real Madrid v Real Betis
  Foto: Juan Medina / Reuters
 • Rankingrekord for Ruud

  Casper Ruud klatret til 63.-plass og karrierebeste på verdensrankingen i tennis mandag. I den stjernetunge Masters-turneringen i Roma sist uke vant 20-åringen 2.runde mot Nick Kyrgios og tapte etter en gjevn kamp mot Juan Martin del Potro som er ranket ni.

  Tennisproffen Casper Ruud
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal