Skrekkfall i Raw Air: – Utrolig at det gikk bra

Susanna Forsström mistet kontrollen i svevet og falt stygt under Raw Air-kvalifiseringen i Trondheim, men 23-åringen gikk ut av bakken for egen maskin.

Raw Air

FALT: Her går det fryktelig galt for den finske hopperen Susanna Forsström.

– Hun har nok slått seg litt, men det er utrolig at det gikk så bra som det ser ut til å ha gjort, sa NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen da Forsström reiste seg.

Den finske hopperen var andre kvinne ut i kvalifiseringen i Raw Air i Granåsen. Ut fra hoppkanten duppet skiene hennes nesten umiddelbart, og hun ble kastet fremover.

Forsström kjempet hardt for å gjenvinne kontrollen, men klarte det ikke og smalt i bakken.

Det var Maren Lundby som til slutt vant kvalifiseringen, etter et hopp på 128,5 meter. Lundby økte dermed ledelsen i Raw Air-sammendraget.

Alle de norske jentene kvalifiserte seg til morgendagens avslutningsrenn.

– Så bra som det kunne godt

Grunnen til at det gikk galt for Forsström, var at hun hoppet med litt for mye rotasjon fremover.

– Hun går hardt i skiene og trykker dem bare rett ned. Skiene mister trykket på toppen, får luft på seg og da er man sjanseløs, forklarte Evensen etter fallet.

– Hun jobber knallhardt for å holde seg oppe og klarer å legge seg ganske fint på ryggen, så dette går faktisk så bra som det kunne ha gått når skiene først dupper ned på den måten.

Fallet.

SKREKKFALL: Det gikk så bra som det kunne godt, mener Johan Remen Evensen.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Nede på sletta kom medisinsk personell raskt til. De kunne konstatere at det tilsynelatende gikk bra med Forsström, som senere gikk ut av bakken for egen maskin.

Lignet på Stjernens fall

Forsströms fall minnet om Andreas Stjernens fall i Lahti, mener NRKs hoppekspert Anders Jacobsen.

– Det er en likhet med fallet til Stjernen. Man går litt for hardt i skiene, så klarer man ikke å holde igjen, og da skjærer skiene ut og det blir for mye luft oppå dem. Da er man sjanseløs, sa Jacobsen etter fallet.

Det er gått en måned siden Stjernen falt i Lahti, men først denne uken offentliggjorde hopplandslaget videoen av fallet som har gjort at Stjernen har vært litt redd.

RUNDKAST: Her går det galt for Stjernen i Lahti.

Siste nytt

 • Satte norsk rekord

  Ingeborg Vassbakk Løyning forbedret sin norske rekord på 100 m rygg i svømme-VM med 1.00,35 i semifinalen. Det holdt likevel bare til 15. beste tid av de to semifinaleheatene. Hun måtte svømt på 58,98 for å kunne tatt seg til finalen.

  Pressetreff med VM-troppen i svømming
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Nautnes klar for LSK

  Arna-Bjørnar-spiller Emilie Nautnes er klar for LSK. Den 20 år gamle angrepsspilleren har skrevet under på en toårskontrakt. – Etter mange interessenter, mye tankevirksomhet og mange gode tilbud i inn- og utland, falt valget på LSK, sier agent Nils Christiansen.

  Vennskapskamp fotball, kvinner: Norge - Moss JR
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Rosenborg kan få svensk motstander

  Dersom Rosenborg tar seg videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen, venter enten slovenske Maribor eller svenske AIK. Først må trønderne slå ut de hviterussiske mesterne BATE Borisov. Første kamp mot hviterusserne spilles onsdag.

  RBKs Anders Konradsen jubler for 1-0 i mesterligakvalifiseringen mot Linfield
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal