Hopp til innhold

Skrekkfallet «ingen» har sett: – Jeg har vært litt redd

OSLO/LILLEHAMMER (NRK): En måned har gått siden Andreas Stjernen falt stygt i Lahti. Først nå offentliggjør hopplandslaget videoen som Stjernen har vegret seg for å se.

RUNDKAST: Her går det galt for Stjernen i Lahti.

– Det gikk vel en sang, «I will survive» her i sted, så det var litt det som gikk rundt oppe i hodet mitt og, sa Andreas Stjernen etter mandagens kvalifiseringsrunde i Raw Air på Lillehammer.

Veteranen fløy ned til 136,5 meter og ble nummer seks.

En etterlengtet opptur for trønderen som har hatt en negativ kurve etter fallet i Lahti. Ett fall han ikke har hatt lyst til å se selv, før nå. NRK har nå fått tilgang til videoen.

  • Se fallet i vinduet øverst

– Jeg må være ærlig og si at jeg har vært litt redd, det er bra å si det, da vet man det selv i alle fall. Da går det an å jobbe litt med det, sier Stjernen.

– Jeg føler ikke at jeg har kontroll

Under ett av kvalifiseringshoppene i Finland, gikk det galt. Stjernen forsvant ut fra hoppkanten, og kort tid senere forsvant den ene skien ned i en dupp. Trønderen ble kastet rundt og deiset i bakken.

Stjernen

FRYKT: Andreas Stjernen har kjent på redselen etter fallet i Lahti.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Etter mandagens hopping i Lillehammer, snakket hopperen om vind, både i bakken og i hodet.

– Det er på grunn av min egen hopping, jeg føler ikke at jeg har kontroll. Da er det ikke enklere med vind, forteller Stjernen.

Etter den oppløftende sjetteplassen, var det en lettet Stjernen som hadde fått litt mer skikk på hopping og hode.

– Nå var det fremgang, det hjalp for hodet mitt at vinden løyet, så jeg fikk terpet ordentlig teknikk og fikk til å trøkket til litt mer, sier Stjernen.

– Jo eldre man blir, desto mer begynner man å tenke

Også landslagstrener Alexander Stöckl vedgår at Stjernens hopping etter Lahti ikke har vært den beste, og at det kan virke som veteranen har litt for stor respekt.

Stöckl

BEDRING: Alexander Stöckl ser bedring i Stjernens hopping.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Jeg tror det er første gang han har et skikkelig rundkast, som han hadde i Lahti. Det er ganske sent i karrieren, han er ikke den yngste lengre. Jo eldre man blir, desto mer begynner man å tenke, og da er det lett at man får litt stor respekt, sier Stöckl.

Samtidig så østerrikeren i likhet med Stjernen, en klar forbedring i hoppet på Lillehammer.

– Det sitter nok litt i bakhodet, men han har klart å nærme seg det som er vanlig. Nå er han stabil ut hoppet og begynner å være litt mer offensiv. Det viste han nå i kvalik-hoppet. Han fikk tilsvarende forhold, litt hjelp av luft i bakken, og da får han til et ordentlig hopp. Da ser vi Stjernen fly som han vanligvis gjør, konstaterer landslagstreneren.

  • Junshiro Kobayashi vant mandagens kvalifisering foran lillebror Ryoyu. Sistnevnte knappet inn ti poeng på Robert Johansson, som fortsatt leder sammenlagt.

Siste nytt

  • VG: VM endte med millionunderskudd for Norges Håndballforbund

    Den norske delen av VM i håndball gikk over én million kroner i underskudd. Medarrangørene Danmark og Sverige fikk bedre økonomiske resultater.

    Norges håndballpresident Kåre Geir Lio opplyser om underskuddet til VG. Håndballmesterskapet for kvinner ble avholdt i november og desember 2023.

    Ifølge Lio fikk Danmark et overskudd på seks millioner kroner, mens svenskene gikk omtrent i null. Det økonomiske tapet skal likevel ikke være en sperre for mesterskap i Norge i framtiden.

    – Vi må være modige og tørre, sier Lio til avisen.

    Norge arrangerte totalt 23 VM-kamper i gruppespillet, hovedrunden og kvartfinaler. Det var totalt 36.870 tilskuere på kampene til de norske håndballjentene. Mesterskapet endte med VM-sølv for Norge.

    Neste år er Norge vertskap sammen med Danmark og Kroatia når håndball-VM for menn arrangeres. (NTB)

    cLJZ5U40J_M
    Foto: NTB
  • Eliteserieklubbene smadret salgsrekorden i 2023

    Norsk Toppfotballs (NTF) mål om at landets fotballklubber samlet skal selge spillere for mer enn én milliard kroner årlig innen 2028 er nesten nådd allerede.

    Det viser en fersk rapport fra Europatoppen.

    I 2023 solgte norske klubber spillere for hele 959 millioner kroner. Det var en markant økning fra 355 millioner i 2022.

    – Det er fantastiske tall, og det viser at spillere i norske klubber er attraktive på det internasjonale markedet. Samtidig er det en risiko for at ligaen blir svekket dersom man ikke klarer å fylle på med egenutviklede spillere eller bommer på spillerkjøp, sier NTFs sportssjef Erik Hoftun.

    I fjor solgte Molde alene spillere for nær en kvart milliard kroner, mens også Bodø/Glimt (149 millioner) og Rosenborg (105 millioner) passerte et tresifret antall millioner. (NTB)

    Sivert Mannsverk
    Foto: NTB
  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal