Skrekkfallet «ingen» har sett: – Jeg har vært litt redd

OSLO/LILLEHAMMER (NRK): En måned har gått siden Andreas Stjernen falt stygt i Lahti. Først nå offentliggjør hopplandslaget videoen som Stjernen har vegret seg for å se.

RUNDKAST: Her går det galt for Stjernen i Lahti.

– Det gikk vel en sang, «I will survive» her i sted, så det var litt det som gikk rundt oppe i hodet mitt og, sa Andreas Stjernen etter mandagens kvalifiseringsrunde i Raw Air på Lillehammer.

Veteranen fløy ned til 136,5 meter og ble nummer seks.

En etterlengtet opptur for trønderen som har hatt en negativ kurve etter fallet i Lahti. Ett fall han ikke har hatt lyst til å se selv, før nå. NRK har nå fått tilgang til videoen.

 • Se fallet i vinduet øverst

– Jeg må være ærlig og si at jeg har vært litt redd, det er bra å si det, da vet man det selv i alle fall. Da går det an å jobbe litt med det, sier Stjernen.

– Jeg føler ikke at jeg har kontroll

Under ett av kvalifiseringshoppene i Finland, gikk det galt. Stjernen forsvant ut fra hoppkanten, og kort tid senere forsvant den ene skien ned i en dupp. Trønderen ble kastet rundt og deiset i bakken.

Stjernen

FRYKT: Andreas Stjernen har kjent på redselen etter fallet i Lahti.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Etter mandagens hopping i Lillehammer, snakket hopperen om vind, både i bakken og i hodet.

– Det er på grunn av min egen hopping, jeg føler ikke at jeg har kontroll. Da er det ikke enklere med vind, forteller Stjernen.

Etter den oppløftende sjetteplassen, var det en lettet Stjernen som hadde fått litt mer skikk på hopping og hode.

– Nå var det fremgang, det hjalp for hodet mitt at vinden løyet, så jeg fikk terpet ordentlig teknikk og fikk til å trøkket til litt mer, sier Stjernen.

– Jo eldre man blir, desto mer begynner man å tenke

Også landslagstrener Alexander Stöckl vedgår at Stjernens hopping etter Lahti ikke har vært den beste, og at det kan virke som veteranen har litt for stor respekt.

Stöckl

BEDRING: Alexander Stöckl ser bedring i Stjernens hopping.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Jeg tror det er første gang han har et skikkelig rundkast, som han hadde i Lahti. Det er ganske sent i karrieren, han er ikke den yngste lengre. Jo eldre man blir, desto mer begynner man å tenke, og da er det lett at man får litt stor respekt, sier Stöckl.

Samtidig så østerrikeren i likhet med Stjernen, en klar forbedring i hoppet på Lillehammer.

– Det sitter nok litt i bakhodet, men han har klart å nærme seg det som er vanlig. Nå er han stabil ut hoppet og begynner å være litt mer offensiv. Det viste han nå i kvalik-hoppet. Han fikk tilsvarende forhold, litt hjelp av luft i bakken, og da får han til et ordentlig hopp. Da ser vi Stjernen fly som han vanligvis gjør, konstaterer landslagstreneren.

 • Junshiro Kobayashi vant mandagens kvalifisering foran lillebror Ryoyu. Sistnevnte knappet inn ti poeng på Robert Johansson, som fortsatt leder sammenlagt.

Siste nytt

 • Solskjær møter Brugge

  16-delsfinalene i europaligaen ble trukket i ettermiddag. Der ble det blant annet klart at det blir belgisk motstand for Ole Gunnar Solskjærs Manchester United, skotsk motstand for Ståle Solbakkens FC København og tysk motstand for Erling Braut Haalands RB Salzburg.

  Kampene ser slik ut (det første laget har hjemmekamp først):

  ►Wolverhampton-Espanyol.

  ►Sporting Lisboa-Istanbul Basaksehir.

  ►Getafe-Ajax.

  ►Leverkusen-Porto.

  ►København-Celtic.

  ►Apoel-Basel.

  ►Cluj-Sevilla.

  ►Olympiakos-Arsenal.

  ►Alkmaar-LASK Linz.

  ►Club Brugge-Manchester United.

  ►Ludogorets-Inter.

  ►Eintracht Frankfurt-Red Bull Salzburg.

  ►Sjakhtar Donetsk-Benfica.

  ►Wolfsburg-Malmø.

  ►Roma-Gent.

  ►Rangers-Braga.

  ♦ Første kamp spilles 20. februar. Returoppgjøret spilles en uke senere.

  Solskjær
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW
 • Tøff trekning for Liverpool

  Åttedelsfinalene i mesterligaen ble trukket i ettermiddag. Oppgjørene ser slik ut:

  ►Borussia Dortmund-PSG.

  ►Real Madrid-Manchester City

  ►Atalanta-Valencia.

  ►Atlético Madrid-Liverpool.

  ►Chelsea-Bayern München.

  ►Lyon-Juventus.

  ►Tottenham-Leipzig.

  ►Napoli-Barcelona.

  ♦ Kampene spilles 18., 19., 25., og 26. februar. Returoppgjørene spilles 10., 11., 17., og 18. mars. Førstnevnte lag spiller hjemme først.
  Regjerende mester Liverpool får tøff motstand i Atlético Madrid, mens det kanskje største oppgjøret blant åttedelsfinalene blir Zinedine Zidanes Real Madrid mot Pep Guardiolas Manchester City.

  Salah
  Foto: Barbara Gindl / AFP
 • Sikret seg kvoteplass til hoppuka

  Etter flere gode resultater i kontinentalcupen har Sondre Ringen sikret seg kvoteplass på det norske laget til den tysk-østerrikske hoppuka. Med 23-åringen inn på kvoteplass. øker den norske kvoten fra seks til sju hoppere i den tysk-østerrikske hoppuka.

  O-Vz-j9H18s
  Foto: Ole Martin Wold / Ole Martin Wold

Sendeplan

Kl. Program Kanal