Skrekkfallet «ingen» har sett: – Jeg har vært litt redd

OSLO/LILLEHAMMER (NRK): En måned har gått siden Andreas Stjernen falt stygt i Lahti. Først nå offentliggjør hopplandslaget videoen som Stjernen har vegret seg for å se.

RUNDKAST: Her går det galt for Stjernen i Lahti.

– Det gikk vel en sang, «I will survive» her i sted, så det var litt det som gikk rundt oppe i hodet mitt og, sa Andreas Stjernen etter mandagens kvalifiseringsrunde i Raw Air på Lillehammer.

Veteranen fløy ned til 136,5 meter og ble nummer seks.

En etterlengtet opptur for trønderen som har hatt en negativ kurve etter fallet i Lahti. Ett fall han ikke har hatt lyst til å se selv, før nå. NRK har nå fått tilgang til videoen.

 • Se fallet i vinduet øverst

– Jeg må være ærlig og si at jeg har vært litt redd, det er bra å si det, da vet man det selv i alle fall. Da går det an å jobbe litt med det, sier Stjernen.

– Jeg føler ikke at jeg har kontroll

Under ett av kvalifiseringshoppene i Finland, gikk det galt. Stjernen forsvant ut fra hoppkanten, og kort tid senere forsvant den ene skien ned i en dupp. Trønderen ble kastet rundt og deiset i bakken.

Stjernen

FRYKT: Andreas Stjernen har kjent på redselen etter fallet i Lahti.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Etter mandagens hopping i Lillehammer, snakket hopperen om vind, både i bakken og i hodet.

– Det er på grunn av min egen hopping, jeg føler ikke at jeg har kontroll. Da er det ikke enklere med vind, forteller Stjernen.

Etter den oppløftende sjetteplassen, var det en lettet Stjernen som hadde fått litt mer skikk på hopping og hode.

– Nå var det fremgang, det hjalp for hodet mitt at vinden løyet, så jeg fikk terpet ordentlig teknikk og fikk til å trøkket til litt mer, sier Stjernen.

– Jo eldre man blir, desto mer begynner man å tenke

Også landslagstrener Alexander Stöckl vedgår at Stjernens hopping etter Lahti ikke har vært den beste, og at det kan virke som veteranen har litt for stor respekt.

Stöckl

BEDRING: Alexander Stöckl ser bedring i Stjernens hopping.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

– Jeg tror det er første gang han har et skikkelig rundkast, som han hadde i Lahti. Det er ganske sent i karrieren, han er ikke den yngste lengre. Jo eldre man blir, desto mer begynner man å tenke, og da er det lett at man får litt stor respekt, sier Stöckl.

Samtidig så østerrikeren i likhet med Stjernen, en klar forbedring i hoppet på Lillehammer.

– Det sitter nok litt i bakhodet, men han har klart å nærme seg det som er vanlig. Nå er han stabil ut hoppet og begynner å være litt mer offensiv. Det viste han nå i kvalik-hoppet. Han fikk tilsvarende forhold, litt hjelp av luft i bakken, og da får han til et ordentlig hopp. Da ser vi Stjernen fly som han vanligvis gjør, konstaterer landslagstreneren.

 • Junshiro Kobayashi vant mandagens kvalifisering foran lillebror Ryoyu. Sistnevnte knappet inn ti poeng på Robert Johansson, som fortsatt leder sammenlagt.

Siste nytt

 • Cavendish dropper Tour of Norway

  Mark Cavendish skulle egentlig delta i Tour of Norway, men nå har han bestemt seg for å trekke seg fra rittet i siste liten, bekrefter Dimensions Datas sportsdirektør Gino van Oudenhove til TV 2. Etapperittet sykles fra 28. mai til 2. juni.

  X02520
  Foto: Stephane Mahe / Reuters
 • Løfshus til forsikringsbransjen

  Vidar Løfshus, som nylig ga seg som landslagssjef i langrenn, har fått seg ny jobb. 49-åringen er ansatt som leder for kultur- og prestasjonsutvikling i selskapet Fremtind Forsikring. Løfshus starter i sin nye jobb 1. juni.

  Verdenscup i Holmenkollen
  Foto: Tore Meek / NTB scanpix
 • Ny seier til Ranheim

  Michael Karlsens scoring etter 10 minutter ble kampens eneste da Ranheim slo Strømsgodset 1-0 søndag. Drammenslaget er nå på en 12.-plass med bare ni poeng på 10 kamper, mens Ranheim ligger tre plasser over, med 13 poeng.

  Strømsgodset
  Foto: Ned Alley / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal