Hopp til innhold

VM på skøyter

Oppsummert

  • 20.00: VM skøyter, allround
  • Fra Calgary, Canada
  • Kommentatorer: Carl Andreas Wold og Even Wetten
  • Wiklund sikret ny medalje i skøyte-VM – norsk rekord på 5000 meter

    Ragne Wiklund fortsatte å vise storform i skøyte-VM enkeltdistanser. Etter sølv på 1500 meter tidligere søndag tok hun sølv også på 5000 meter.

    Med et kjempeløp gikk Wiklund inn til norsk rekord på tiden 6.46,15. Hennes tidligere personlige bestetid var på 6.53,86, og dermed smadret hun sin egen rekord på isen i nederlandske Heerenveen, og satte i tillegg norsk rekord.

    Wiklund ble kun slått av distansedronningen Irene Schouten på 5000-meteren, mens tsjekkiske Martina Sablikova tok bronsen. Schouten satte ny banerekord i Heerenveen.

    Wiklund har levert et kjempegodt mesterskap i Nederland. I tillegg til at hun tidligere søndag tok sølv på 1500 meter, sikret hun gullet på 3000 meter tidligere i mesterskapet. (NTB)

    Netherlands Speedskating World Championship Single Distance
    Foto: Peter Dejong / AP
  • Wiklund satt ut på startstreken før VM-sølvet: – De hadde ikke gitt beskjed

    Ragne Wiklund leverte en sterk 1500-meter i VM i nederlandske Heerenveen, men det holdt ikke til å ta sitt andre gull i mesterskapet. Nederlandske Antoinette de Jong tok gullet med tiden 1.53,54.

    Den norske 22-åringen sikret likevel sølvet, 76 hundredeler bak nederlenderen. Det er hennes andre medalje i mesterskapet, etter gullet på 3000 meter.

    Wiklund hadde likevel ikke den letteste veien til medalje. Den norske løperen måtte nemlig gå alene i sitt «par», fordi kinesiske Qishi Li hadde trukket seg før konkurransen.

    – Skal jeg være ærlig så ble jeg litt satt ut på start da jeg fant ut at jeg måtte gå alene, for de hadde ikke gitt beskjed om det på forhånd, sier Wiklund til Viaplay.

    – Hvordan var det å gå alene?

    – Det var litt merkelig. Jeg fikk de to første rundene veldig bra og så leste jeg feil på rundeanviseren, så jeg trodde jeg gikk enda bedre. Men så kjente jeg det godt på slutten og da skulle jeg gjerne hatt en makker som jeg kunne kjempet med og fått rygg underveis. Det var langt opp til gullet forsåvidt, men det hadde nok hjulpet på, det hadde det.

    Japanske Miho Takagi tok bronsen, 85 hundredeler bak de Jong.

    ISU World Speed Skating Championships
    Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters
  • Norge tok bronse på lagsprinten i skøyte-VM

    Håvard Holmefjord Lorentzen gikk Norge inn til bronse på mennenes lagsprint i skøyte-VM enkeltdistanser. Canada vant foran Nederland.

    Lorentzen hadde drahjelp av Bjørn Magnussen og Henrik Fagerli Rukke fra start, før han gikk siste runde alene.

    Norge gikk i siste par mot Nederland og ledet underveis både på nederlenderne og på den canadiske ledertiden, men det ble for tøft mot slutten.

    Canadas trio Christopher Fiola, Laurent Dubreuil og Antoine Gélinas-Beaulieu vant 41 hundredeler foran nederlenderne Merjn Scheperkamp, Hein Otterspeer og Wesly Dijs og 54 foran Norge.

    Norge slo fjerdeplasserte Polen med vel fire tideler.(NTB)

    Skøyte-VM 2022, allround i Hamar Olympiahall
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
  • Sverre Lunde Pedersen beste nordmann på 5000 meter – Roest vant på hjemmebane

    Sverre Lunde Pedersen rykket inn i Norges lag på 5000 meter i skøyte-VM da Sander Eitrem ble syk og svarte med å bli beste nordmann på 7.-plass.

    Patrick Roest ordnet nederlandsk hjemmeseier med 6.08,94. Han seiret 2,18 sekund foran italienske Davide Ghiotto og 4,12 foran belgiske Bart Swings. (NTB)

    Sverre Lunde Pedersen
    Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters
  • Gullhåp må stå over 5000 meter i skøyte-VM

    Stjerneskuddet Sander Eitrem var Norges største gullhåp på kveldens 5000 meter i Heerenveen.

    Grunnet sykdom må han nå stå over VM-konkurransen.

    Det betyr at reserve Sverre Lunde Pedersen, som selv hadde korona forrige uke, stepper inn. Det skriver han selv på Facebook:

    – Selvfølgelig er det veldig synd å ikke få se Sander kjempe som favoritt, men jeg er frisk igjen og klar for å gi alt i kveld!

    Pedersen vant øvelsen i VM i 2019 og tok OL-bronse på distansen i 2018.

    VM starter klokken 18.20 i kveld.

    Sverre Lunde Pedersen
    Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal