Hopp til innhold

Skøyter

 • Skøyteløpar Jonny Nilson er død

  Den svenske skøyteløparen Jonny Nilson er død. Gullvinnaren frå 10.000 meter i OL i Innsbruck i 1964 vart 79 år gammal.

  Det melder det svenske nyheitsbyrået TT onsdag.

  Etter å ha slått gjennom med siger på 10.000 m i VM i 1962, vann han VM på skøyter i Karuizawa i 1963, og øydela det som skulle bli punktum for tidenes norske suksess-sesong. I VM sette han verdsrekord både på 5000 meter, 10.000 meter og samanlagt, alle rekordar han tok frå norske løparar.

  To år seinare vann han både 5000 meter og 10.000 meter under VM i Oslo, men blei berre nummer 4 samanlagt. I 1966 tok han bronse i VM.

  - Då var motivasjonen borte. Eg hadde så mange andre interesser, sa han i eit intervju med NRK 50 år etter triumfen i Karuizawa.

  Etter at han hadde lagt opp som aktiv, kom han i 1972 tilbake til skøytesporten som hovudmannen bak proffiligaen, ein liga som lokka dei beste løparane til proffkontrakter, men som varte berre i to sesongar.

  Nilsson jobba det meste av livet som eigedomsmeklar i Göteborg.

  I 2017 vart han ramma av prostatakreft.

  Jonny Nilsson setter verdensrekord på 5000 meter på Bislet
 • Får ikkje arrangere

  Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) nektar no Russland og Kviterussland å vere vertskap for internasjonale skøytearrangement.

  Dei har og fjerna Russland som arrangør for eit stort kunstløp-arrangement. Russiske utøvarar har frå før blitt nekta deltaking på grunn av krigen i Ukraina, melder Reuters.

 • Sammenlagtseieren røk for Wiklund

  Ragne Wiklund havnet 33 hundredeler bak nederlandske Irene Schouten i Heerenveen søndag. Dermed sikret hjemmehåpet sammenlagtseier på distanse i verdenscupen.

  Wiklund gikk inn på tiden 3.57,152. Tsjekkiske Martina Sáblíková tok tredjeplassen, ett hundredels sekund bak den norske 21-åringen.

  Før søndagens løp hadde Wiklund gode muligheter for sammenlagtseier i verdenscupen på langdistanse. Hun lå kun 23 poeng bak canadiske Isabelle Weidemann, som ikke stilte til start søndag. Dermed sto kampen mellom Wiklund og Schouten. Men til slutt måtte 21-åringen se seg slått av nederlenderen med skarve ti poeng i sammendraget.

  Wiklund har tatt store steg denne sesongen. Hun endte på fjerdeplass i allround-VM i Vikingskipet forrige helg. Hun noterte også karrierebeste med fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt for 1500 meter.

  (NTB)

  Netherlands Speedskating World Cup Final
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Wiklund knuste nederlandsk superstjerne

  Ragne Wiklund tok tredjeplassen på 1500-meteren i skøyter i Heerenveen lørdag. Det holdt til å bli nummer fire sammenlagt på distansen i verdenscupen.

  21-åringen fikk tiden 1.54,750 og havnet 1,43 sekunder bak japanske Miho Takagi. Nederlands hjemmehåp Antoinette de Jong tok andreplassen. Wiklund la seg to tideler foran superveteranen Ireen Würst.

  Verdenscupen på skøyter avsluttes i Heerenveen denne helgen.

  Ragne Wiklund
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Van der Poel avsluttet med gull – Kongshaug på fjerdeplass

  Patrick Roest var favoritt til å ta gullet i allround-VM, men fikk det blytungt på den avsluttende 10.000-meteren. Dermed ble han passert av svenske Nils van der Poel, som vant gull i sitt siste VM.

  Van der Poel er den første svenske verdensmesteren i allround siden Göran Claeson vant i 1974.

  Roest holdt imidlertid unna for Bart Swings, som tok bronsemedaljen foran Peder Kongshaug.

  Kongshaug lå på andreplass før 10.000-meteren, men fikk det som forventet vanskelig mot Swings og van der Poel.

  Skøyte-VM 2022, allround i Hamar Olympiahall
  Foto: Geir Olsen / NTB
Jonny Nilsson setter verdensrekord på 5000 meter på Bislet

Sportsnyheter

Stortalentene fryktet for sesongen – tårene trillet etter medaljeklemmen

Mangekamptalentet Henriette Jæger (18) fikk OL-drømmen knust og har slitt med skader i et helt år. Møtet med venninnen Andrea Rooth (20) etter comebackene ble stort for begge.

Siste nytt

 • Serena Williams tapte i sin første singlekamp på ett år

  Serena Williams tapte for franske Harmony Tan i den første runden av Wimbledon. Det var amerikanerens første singlekamp siden samme turnering i fjor.

  Williams hadde før tirsdagens oppgjør ikke konkurrert i single siden 28. juni i fjor. Da måtte hun gi seg underveis i 1.-rundeoppgjøret i Wimbledon med skade.

  40 år gamle Williams er helt nede på 1204.-plass på verdensrankingen og fikk innpass i årets utgave av Wimbledon som et «wild card». Det vil si at arrangørene automatisk ga henne plass i den prestisjetunge turneringen hun har vunnet sju ganger i single.

  Hun tapte finalen på gresset i London både i 2018 og 2019. Hun har vunnet double seks ganger sammen med søsteren Venus.

  Tirsdag var hun tilbake, men etter en lang og jevn kamp tapte hun til slutt med settsifrene 5-7, 6-1, 6-6 (7-10). Dermed blir den tidligere verdenseneren stående på 98 seirer i Wimbledon-sammenheng i single.

  Hun viste mye følelser underveis i kampen.

  Tan møter spanske Sara Sorribes Tormo i 2. runde. Verdensener Iga Swiatek gjorde kort prosess med kroatiske Jana Fett med seier 6-0, 6-3.

  APTOPIX Britain Wimbledon Tennis
  Foto: Alberto Pezzali / AP
 • PGA- og europatouren styrker samarbeidet – vil bekjempe LIV-touren

  PGA-touren har sammen med europatouren skrevet under på en avtale som strekker seg ut 2035. De vil jobbe sammen for å bekjempe Saudi-finansierte LIV Golf.

  Blant annet sikter de mot å øke premiepengene i håp om at færre bytter over til den rike Saudi-touren, sier de i en pressemelding.

  PGA skal også gå i gang med å etablere tre nye internasjonale turneringer med store pengesjekker.

  Begge tourene har vært klare i sitt standpunkt om spillere som slutter seg til LIV-touren. PGA har bannlyst en rekke spillere fra sine turneringer så langt.

  I tillegg skal de sette klarere linjer for hvordan spillere kan forflytte seg mellom PGA- og europatouren. Fra 2023 får topp ti i sammendraget i europatouren innpass i PGA-turneringer den kommende sesongen.

  – Vi er veldig fornøyde med dette forlengede partnerskapet, sier PGA-sjef Jay Monahan.

  PGA vil også være mer involvert i europatouren framover. De skal øke sin eierandel fra 15 til 40 prosent i European Tour Productions.

  Travelers Championship - Preview Day 3
  Foto: Michael Reaves / AFP
 • Svensk back forlenger med russisk ishockeylag

  Robin Press har signert en ny kontrakt med russiske Severstal Tsjerepovets. Han er første svenske hockeyspiller som gjør det etter Russlands krig i Ukraina.

  Det skriver Aftonbladet.

  Press skrev under for KHL-laget foran sist sesong, og nå har han forlenget med ytterligere ett år. Aftonbladet skriver at det fortsatt er et flertall svenske spillere som har kontrakt med KHL-lag, men at 27 år gamle Press er den første til å signere en kontrakt etter krigens start.

  I mars ble det klart at basketballstjernen Jonas Jerebko ble stengt ute av det svenske landslaget i basketball etter at han valgte å skrive under for russiske CSKA.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste