VM på skøyter

Oppsummert

 • 20.00: VM skøyter, allround
 • Fra Calgary, Canada
 • Kommentatorer: Carl Andreas Wold og Even Wetten
 • Dahl Johansson beste norske

  De norske mennene var uten sjanse til å følge opp kollega Ragne Wiklunds VM-gull på 1500 meter enkeltdistanse. Allan Dahl Johansson ble nummer åtte.

  De norske skøyteherrene har hatt en tung sesong, og de lyktes heller ikke i enkeltdistansemesterskapet i Thialf i Heerenveen.

  Dahl Johansson ble beste norske på åttendeplass med tiden 1.46,44. (NTB)

  Netherlands Speed Skating World Cup. Allan Dahl Johansson.
  Foto: Peter Dejong / AP
 • Sensasjonelt norsk VM-gull

  Ragne Wiklund (20) overrasket stort ved å ta VM-gull på 1500 meter på skøyter i Heerenveen søndag.

  Wiklund gikk inn til 4.-plass på 3000 meter tidligere i mesterskapet.

  Brittany Bowe fra USA ble nummer to med 0,42 sekunder opp til Wiklund.

  – Dette er helt sykt! Nå skal jeg ut å kose meg på 5000 meter, sa 20-åringen i et intervju mens det siste paret sto klar på startstrek.

  Sofie Karoline Haugen sier at hun var litt rørt etter Ragne Wiklunds kjempeløp på personlig rekord. Haugen endte selv på 18.-plass.

  Om sitt eget løp sa Haugen:

  – Jeg er stabilt mye bedre enn tidligere i år, konkluderte Haugen overfor Viasat 4. (NTB)

  Ragne Wiklund under NM i enkeltdistanser
  Foto: Privat
 • Bare nesten for Lorenzen

  Håvard Holmefjord Lorentzen var 14 hundredeler unna seierspallen på lørdagens 1000 meter under VM enkeltdistanser i Heerenveen.

  Lorentzen gikk inn på tiden 1.08,704 og lå an til bronse før verdensrekordholder på 1000 meter og to ganger verdensmester på distansen Pavel Kulizjnikov gikk i siste par. Til slutt endte det med fjerdeplass for det største norske håpet.

  Odin By Farstad gjorde en god figur på sin 1000 meter og vant sitt par med tiden 1.10,247. Han ble nummer tolv.

  Peder Kongshaug gikk i det andre paret og gikk inn til personlig bestenotering på 1000 meter med 1.10,328. Han tok også ledelsen da de to første parene hadde gått i mål. Kongshaug endte til slutt på 14. plass. (NTB)

  VM skøyter allround / sprint 2020 Hamar. Håvard Lorenzen.
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Lorentzen utenfor pallen i VM

  Håvard Holmefjord Lorentzen gikk ikke et medaljeløp og ble nummer seks på 500 meter under skøyte-VM i Heerenveen. Canadiske Laurent Dubreuil tok gullet.

  Lorentzen var 0,37 sekunder bak den canadiske vinneren. Det var 0,14 opp til en pallplass. Bergenseren åpnet svakt og var nummer 15 etter første tidspassering, men avsluttet bra. Løpet holdt til en 6.-plass.

  Den russiske løperen Pavel Kulizjnikov endte på 2.-plass. Nederlands hjemmehåp Dai Dai N'tab tok bronsen fem hundredeler foran landsmannen Kai Verbij.

  Bjørn Magnussen ble nummer 17, mens Odin By Farstad ble helt sist på en 24.-plass.

  Lorentzen
  Foto: Peter Dejong / AP
Laster innhold, vennligst vent..
Speedskating: World Allround Speed Skating Champinships

Pedersen klarte ikke revansjere fjorårsblemmen – tok VM-sølv

Siste nytt

 • Solskjær på plass på treningsfeltet

  Klokken 07.46 engelsk tid ankom Ole Gunnar Solskjær treningsfeltet Carrington, klar for en ny dag som trener for Manchester United. Det melder NRKs reporter, Magnus Helle.

  De siste dagene har spekulasjonene florert om Solskjær beholder jobben etter det knusende 5-0-tapet mot Liverpool. Siste nytt på det området er at han skal få tre kamper til på seg, men særdeles viktig blir kampen mot Tottenham lørdag.

  Ifølge engelske medier, deriblant The Times, skal tirsdag ha blitt brukt til krisemøter. Formålet var å rense luften etter stortapet, men flere spillere skal ha kritisert Solskjærs lederskap, der en av dem – som hevdes å være Eric Bailly – skal ha stilt spørsmål ved manglende spilletid.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Even B. Johnsen / NRK
 • Zucca-scoring i seier

  Mats Zuccarello scoret ett av målene for Minnesota Wild da Vancouver Canucks ble slått 3-2 på bortebane i NHL tirsdag.

  Nordmannen scoret sitt tredje mål for sesongen da han ble spilt lekkert fram av svenske Joel Eriksson Ek etter snaue åtte minutter ut i kampen. Alene med målvakten satte Zuccarello sette pucken mellom beina på ham til 1-0.

  Wild red stormen av mot slutten av kampen og sikret sin femte seier for sesongen av seks mulige. Bare St. Louis er bedre i centraldivisjon i vest.

  Zuccarello
  Foto: DARRYL DYCK / AP
 • Verdensstjerne takket av

  Fotballspilleren Carli Lloyd (38) spilte natt til onsdag sin siste landskamp for USA, i det som ble en komfortabel 6-0 seier mot Sør-Korea.

  – Det var emosjonelt, men nå er det en form for fred og tilfredshet jeg føler. Det har vært en fantastisk reise og jeg ga alt jeg hadde. Nå kan jeg gå videre inn i neste kapittel, sa Lloyd etter kampen.

  Nå gjenstår det to klubbkamper før spilleren, som har to VM-gull og to OL-gull, setter endelig punktum.

  Totalt har Lloyd spilt 316 landslagskamper, og det gjør henne til den spilleren med nest flest internasjonale opptredener noensinne. 134 mål er blitt scoret, og 61 assister er blitt levert.

  Og skal vi tro fansen, skulle de gjerne ønske at Lloyd holdt på ennå litt lenger. De jublet og holdt oppe banner hvor det stod «Ett til VM, vær så snill?».

  Carli Lloyd
  Foto: Bruce Kluckhohn / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal