– Hadde halvveis lagt opp og var på vei til Norge

SOTSJI (NRK.no): Flere av skiskytterjentene fikk nærmest sjokk da de testet seg i OL-løypene onsdag. Treneren beroliger dem med at det er helt normalt.

Synnøve Solemdal

Synnøve Solemdal synes onsdagens hardøkt var så tøff at hun fikk en vekker før OL-sprinten.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Åh, det var en forferdelig økt, den verste på lang tid. Jeg hadde halvveis lagt opp og var på vei til Norge, forteller Synnøve Solemdal om onsdagens hardøkt.

Men etter å ha kommet seg til hektene igjen, er hun nå glad for at hun fikk seg en oppvekker før det virkelig gjelder.

– Hardøkta ga en dårlig følelse, men å få en i fleisen slik som dette gjør at jeg må snevre inn fokuset og kun tenke på meg selv, ikke på alle mulige andre. Jeg må gjøre det jeg kan med det jeg har, så får vi se hvordan det går. Mye kan løsne på tre dager, sier hun om søndagens sprint.

– Kjente at jeg hadde tatt i

Lagvenninne Ann Kristin Flatland var nervøs før onsdagens gjennomkjøring, men føler at hun senket skuldrene litt etter den tunge økta.

– Det var veldig bra å få en gjennomkjøring og rensket opp litt i systemet. Men det var hardt og jeg hadde rennhoste etterpå, så jeg kjente at jeg hadde tatt i, forteller hun.

Ann Kristin Flatland

Ann Kristin Flatland synes det var godt å få en skikkelig gjennomkjøring før sprinten.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Flatland er klar på at det er medalje hun går for når hun stiller på start i OL.

– I et mesterskap som dette så stiller du til start for å kjempe om medaljer, men da må du gjennomføre løpet akkurat slik som du hadde planlagt.

– Et lite sjokk

Ifølge Tiril Eckhoff var den siste hardøkta før startskuddet i OL går av det sjokkartede slaget.

– Ja, det var et lite sjokk for kroppen. Men dette betyr jo at det bare kan gå bedre nå, så jeg får bare gutse på, sier 23-åringen.

Tiril Eckhoff

Tiril Eckhoff mener alt er mulig for henne i OL.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Hun tror skytingen blir avgjørende på sprinten.

– Jeg tror det er den som skyter best som vinner, for løypa er rask.

Selv stiller hun til start med den innstillingen at alt er mulig.

– På en veldig god dag så er faktisk alt mulig, og det er det som er så rått med skiskyting.

Etter at hun i desember tok sin aller første pallplassering i verdenscupen, vet Eckhoff nå at hun kan hvis hun vil.

– Etter palløpet vet jeg at det er mulig. Får jeg et knalløp med gode ski, så kan jeg lykkes. Så nå satser jeg på at jeg er i god form, sier hun.

Likevel er 23-åringens gullfavoritter på sprinten lagvenninne Tora Berger og Darja Domratsjeva fra Hviterussland.

Gjelland ikke bekymret

Selv om skiskytterjentene ikke følte seg i superform under onsdagens hardøkt, er landslagstrener Egil Gjelland langt fra bekymret.

– Det har nok en sammenheng med at det er en god stund siden de har gått konkurranse, og at de har hatt en akklimatiseringsperiode i høyden. Slik at dette var første hardøkt på en god stund, og da blir det litt hardt. Uansett hvilken løper du spør, så har de nok den samme opplevelsen, sier han.

Gjelland mener at det var bra med en hardøkt for skiskytterne noen dager før OL.

– Det var viktig å få den nå, slik at de fikk kjørt igjennom.

Nå gleder han seg til å se jentene på sprinten.

– Vi må jo leve i den trua om at dette blir veldig bra. Fortsetter de den jobben de har gjort tidligere i vinter, så kan jeg ikke si annet enn at OL blir både spennende og morsomt.

Egil Gjelland

Landslagstrener Egil Gjelland er ikke bekymret selv om skiskytterjentene opplevde den siste hardøkta før OL som veldig tung.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

Siste nytt

 • Russland mot Frankrike i EM-finalen

  Storfavoritten Russland hadde få problemer med Romania i EM-semifinalen i kvinnehåndball fredag. Russerne vant 28-22. I finalen venter hjemmenasjonen Frankrike, som slo Nederland 27-21 i sin semifinale.

  Handball - Women's EHF Euro 2018 - Semi Final - Russia v Romania
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Kåret til Afrikas beste spiller

  Liverpool-profilen Mohamed Salah er for andre året på rad kåret til Afrikas beste fotballspiller av britiske BBC. 26-åringen slo Medhi Benatia, Kalidou Koulibaly, Thomas Partey og lagkamerat Sadio Mané i kampen om prisen.

  Foto: Francois Mori / AP
 • Tok ut 18-åring til VM

  18 år gamle Alexander Blonz er med i Christian Berges VM-tropp for det norske herrelandslaget i håndball. Ellers er alle stjernene med. Her er hele troppen: Målvakter: Torbjørn Bergerud, Espen Christensen. Bakspillere: Espen Lie Hansen, Christian O’Sullivan, Sander Sagosen, Gøran Johannesen, Magnus Fredriksen, Eivind Tangen, Kent Robin Tønnesen, Magnus Abelvik Rød. Linjespillere: Bjarte Myrhol, Magnus Gullerud, Henrik Jacobsen, Petter Øverby. Kantspillere: Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Magnus Jønndal, Alexander Blonz

  Håndball. EHFs Euro Cup menn (1. runde). Norge Østerrike 43 - 31, Stjørdalshallen.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal