Hopp til innhold

Flere skiskyttere mener støtteapparatet er for stort: – Kan skape usikkerhet

HOCHFILZEN/OSLO (NRK): Erlend Slokvik, president i Norges Skiskytterforbund, antyder at det kan bli et mindre støtteapparat rundt skiskytterne under OL i Pyeongchang.

Skiskytterteam

STØTTEAPPARAT: Ifølge skiskytterpresident Erlend Slokvik var det 20 personer i støtteapparatet til skiskytterne i Østerrike. Her er noen av dem.

Foto: FOTO/MONTASJE: Skiskyting.no/Olympiatoppen/NRK

Det er krise i på kvinnesiden i norsk skiskyting. VM i Hochfilzen ble det svakeste mesterskapet resultatmessig noensinne – selv med et stort team på plass i Østerrike.

I Hochfilzen har nemlig 20 stykker vært i sving i det norske støtteapparatet, ifølge Erlend Slokvik, president i Norges Skiskytterforbund.

Erlend Slokvik

EVALUERE: Skiskytterpresident Erlend Slokvik sier at de skal diskutere størrelsen på støtteapparatet.

Foto: NRK

Han forklarer at det store støtteapparatet har vært et tema og flere av utøverne har reagert på at det har vært for mange i teamet.

– Det er nok mange som har spilt inn det. Det er helt klart noe vi skal diskutere. Jeg kan forstå det, sier Slokvik til NRK.

– Kan skape usikkerhet

Nå skal størrelsen på støtteapparatet evalueres etter mesterskapet sammen med skiskytterne.

– Det er klart at det blir mange personer å forholde seg til og det kan skape usikkerhet. For jentene er det ekstremt viktig med trygghet. At de har personer rundt seg som de stoler på. Hvis det blir veldig mange, kan det bli litt mange innspill også, forklarer Slokvik.

NRKs skiskytterekspert Liv Grete Skjelbreid mener at de norske skiskytterne ikke trenger et så stort støtteapparat. Blir det for mange folk rundt løperne kan det skape uro.

– Når du skal bygge opp en god form og du skal prestere med mye press, er det om å gjøre med trygge og gode rammer. Hvis det blir for mange folk rundt, kan det fort bli et kaos, forklarer Skjelbreid til NRK.

– Det er mange trenere her

Om under et år er OL i gang i Pyeongchang. Slokvik antyder at støtteapparatet der kan bli mindre.

Marte Olsbu og Tiril Eckhoff

KLEM: Marte Olsbu får en klem av Tiril Eckhoff etter en skuffende fellesstart.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Per i dag har vi kanskje dobbel bemanning på noen roller, forklarer Slokvik, og utdyper:

– Det er mange trenere her for eksempel. Det får de se på.

Trolig vil den sportslige ledelsen i Norges Skiskytterforbund gi sine innspill til presidenten om hvilke roller de vil luke bort. Slokvik er imidlertid fornøyd med å ha en langrennstrener og en skytetrener til hver landslag.

Det er trolig andre trenere rundt jentene, som de vil evaluere om de skal være like tett på ved neste mesterskap.

– Det er flere trenere rundt apparatet, som er med sånn delvis. Det er klart at vi kanskje ikke hadde trengt alle til stede under VM, forteller presidenten.

– Ikke for stort

Sportssjef for skiskytterne, Morten Aa Djupvik, er imidlertid ikke enig i at støtteapparatet har vært for stort under VM.

– Det er en stor belastning og det er mange oppgaver som skal gjøres. Jeg synes absolutt ikke at vi har for mange. Vi har et støtteapparat som står på og som jobber sent og tidlig. Det er sannsynligvis det beste støtteapparatet som finnes. Jeg er stolt over det, og mener vi har bruk for absolutt alle, sier Djupvik, som mener hovedproblemet til skiskytterne er den dårlige skytingen.

– Vi må øke treffprosenten i skytingen. Vi må få ned flere blinker, kommenterer han.

Siste nytt

  • Forsvareren om Gjert Ingebrigtsens trenerrolle: Skal holde seg i bakgrunnen

    I påvente av rettssaken akter Gjert Ingebrigtsen å fortsette som trener for utøverne han nå bistår, blant dem Narve Gilje Nordås.

    Friidrettstreneren er anklaget for mishandling i nære relasjoner. Tiltalen omfatter forhold knyttet til ett av friidrettsprofilens barn. Han erkjenner ikke straffskyld.

    Heidi Reisvang hos Elden Advokatfirma, som forsvarer Ingebrigtsen, sier friidrettstreneren i tiden som kommer vil fortsette trenergjerningen.

    – Så lenge utøverne presterer og opplever at samarbeidet i sum er mer positivt enn negativt, og de ønsker ham som trener, vil han fortsette å trene dem, sier Reisvang til NTB.

    Hun legger til at Ingebrigtsen vil forholde seg på en måte som er til det beste for utøverne i forbindelse med konkurranser og stevner og «i større grad være i bakgrunnen».

    – Han håper at så lenge han holder seg i bakgrunnen, vil mediene respektere det og ikke oppsøke han eller forfølge hans familie, legger hun til.

    Reisvang vil på spørsmål fra NTB ikke utdype ytterligere hva som ligger i at trenerprofilen skal holde seg mer i bakgrunnen, men sier:

    – Under stevnet i Spania (denne uken red.anm.) søkte han ingen oppmerksomhet, men holdt seg unna. Han ønsker at mediene nå skal la han og hans familie være i fred, respektere dette og ikke oppsøke på den måten som det er gjort hittil.

    På direkte spørsmål om Ingebrigtsen har vurdert å trekke seg som trener, svarer advokaten:

    – Ikke med mindre utgangpunktetene jeg har vært inne på endrer seg.

    Det er allerede kjent at Ingebrigtsen ikke vil få trenerakkreditering til sommerens to store mesterskap, EM og OL. (NTB)

    Gjert Ingebrigtsen
    Foto: Fredrik Hagen / NTB
  • Verstappen vant sprintkvalifiseringen i Miami: – Det føltes forferdelig

    Verdensmester Max Verstappen fortsetter å dominere Formel 1-sesongen. Fredag vant han sprintkvalifiseringen i Miami.

    Den nederlandske Red Bull-føreren noterte 1.27,641 i siste kvalifiseringsomgang og henviste Ferrari-fører Charles Leclerc til 2.-plass med 0,108 sekunds margin. Verstappens lagkamerat Sergio Pérez var 0,235 sekund bak ham.

    – For å være ærlig føltes det ganske forferdelig, men på en eller annen måte endte jeg øverst likevel. Jeg vet ikke hva som skjedde med de andre, sa Verstappen etterpå.

    Lørdag gjennomføres sesongens annet sprintløp. Verstappen vant det første i Shanghai for to uker siden.

    Han har også vunnet fire av de fem Grand Prix-løpene som er avviklet så langt og leder klart i sammendraget i jakten på sin fjerde VM-tittel på rad.

    Daniel Ricciardo i RB ble nummer fire i sprintkvalifiseringen, foran Carlos Sainz i Ferrari og Oscar Piastri i McLaren. Begge Mercedes-bilene ble utslått før siste kvalifiseringsomgang, og George Russell og Lewis Hamilton starter som nummer 11 og 12 i sprintløpet. (NTB)

    Max Verstappen
    Foto: AP
  • IOC-presidenten vil vise at Seinen er trygg før OL: – Jeg bader gjerne

    President for Den internasjonale olympiske komité (IOC) Thomas Bach (70) er klar for en dukkert i Seinen før sommerlekene i Paris 2024.

    – Jeg har ikke mottatt en invitasjon ennå, men jeg bader gjerne hvis jeg får det. Jeg håper det ikke er for kaldt, sa Bach under fredagens pressekonferanse.

    Paris-ordfører Anne Hidalgo skal svømme i Seinen sammen med den franske presidenten, Emmanuel Macron, og flere av OL-sjefene før lekene for å bevise at vannkvaliteten i elven har blitt bedre.

    Hidalgo har uttalt at hun kommer til å hoppe ut i vannet i slutten av juni eller begynnelsen av juli.

    Før OL blir Seinen, som er sterkt forurenset, renset for enorme kostnader. Utendørssvømmerne og triatletene skal konkurrere i elven under lekene, som starter 26. juli.

    Fra sommeren 2025 vil publikum også få lov til å svømme i Seinen i enkelte områder, noe som har vært forbudt siden 1923. (NTB)

    Thomas Bach IOC
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal