NRK Meny
Normal

Skiforbundet ønsker å møte Northug i neste uke

Norges Skiforbund har godtatt Team Northugs ønske om nye samtaler. Northug-leiren er glad for invitasjonen.

Petter Northug

VIL FORHANDLE: Petter Northug håper han og Skiforbundet kan finne en løsning.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Stein Opsal

Generalsekretær Stein Opsal har på vegne av Norges Skiforbund invitert Petter Northug til et møte med forbundsledelsen allerede i neste uke.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Petter Northug ga onsdag klart uttrykk for at han ønsket å møte Skiforbundet personlig.

– Jeg har fått med meg at Skiforbundet har nullstilt avtalen, men jeg håper de tar imot invitasjon til å gå i dialog om å finne en løsning, sa Northug da han onsdag uttalte seg til media i omtrent 45 sekunder.

Skiforbundet har torsdag tatt stilling til Team Northugs henvendelse og ønsker nå å møte skistjernen personlig allerede i neste uke.

I et brev sendt fra generalsekretær Stein Opsal på vegne av Norges Skiforbund inviteres Northug til et møte i Skiforbundets lokaler på Ullevål stadion.

– Det er viktig for oss å understreke at dette ikke er et forhandlingsmøte. Vi er imidlertid positive til å møte deg slik du ønsker. Vi vil samtidig gjennomgå Skiforbundets syn i saken, står det blant annet i brevet.

Og per sms svarer Are Sørum Langås slik på invitasjonen fra forbundet:

– Vi er selvsagt glade for at Skiforbundet åpner døren og tar oss imot til et møte slik vi tok initiativ til, skriver Are Sørum Langås i en sms til NRK.

Petter Northug forklarte at han gjerne vil gjenoppta samtalene med Norges skiforbund og han sier at han ikke vil ha noen særbehandling.

UTTALELSE: Petter Northug møtte onsdag pressen for første gang etter at det ble kjent at han nektes å gå verdenscup.

Mottok mail

Kommunikasjonssjef i Skiforbundet Espen Graff sier at de ikke har vært i kontakt med Northug forut for brevet de har sendt nå for få minutter siden.

– De sendte en mail som vi mottok i går formiddag med ønske om et møte og det innholdet ble forsterket da han gjentok uttalelsene på Rådhusplassen i går kveld, sier Graff til NRK.

Har dere hatt konkret kontakt med Northug før dere sendte ut pressemeldingen?

– Nei, han er per mail invitert til et møte med Norges Skiforbund, sier Graff minutter før Langås responderte til NRK.

Fastlåst situasjon

Den siste ukens hendelser har gjort at Northug selv dro til Oslo etter høydeoppholdet i Italia. Når forbundet nå har nullstilt avtalen med skistjernen, ønsker han å løse problemene personlig.

– Vi gjorde gjentatte henvendelser i forrige uke og fikk blankt avslag på det. Nå har vi igjen ytret et ønske om dialog, fordi det tror vi er viktig. Så får vi da vente på svar fra Skiforbundet, sa Northugs manager, Are Sørum Langås, til NRK onsdag.

– Men ønsker Petter nå å møte Skiforbundet personlig?

– Ja. Og Petter er veldig engasjert i dette her selv. Når han er hjemme og har mulighet til å være med så vil han gjøre det. Så er det ikke unaturlig at andre rundt ham som hjelper han med disse spørsmålene når han er på høydesamling også videre så vi vet og er trygg på at han får gjort den jobben han skal inn mot vinteren, sier Langås.

Petter Northug sin manager Are Sørum Langås bekrefter at Northug vil møte Norges skiforbund, han sier også at de ikke har ytret ønske om at han skal møte selv.

SE VIDEO: Onsdagens intervju med Petter Northugs manager Are Sørum Langås.

Siste nytt

 • Karamoko klar for FKH

  22 år gamle Benjamin Karamoko har signert for Haugesund.

  Karamoko er midtstopper, og kommer fra franske St. Etienne. Han har signert treårskontrakt med klubben.

  Sportssjef Jostein Grindhaug, Benjamin Kantie Karamoko og agent Traore Aboubakar
  Foto: FKH
 • Moan blir med på verdenscupfinalen

  Kombinertløper Magnus Moan avsluttet egentlig sesongen etter rennene i Granåsen sist uke. Nå har han gjort helomvending. Veteranen ønsker å bidra til at Norge kan vinne nasjonscupen. Norge ligger 40 poeng bak Tyskland før helgens finale i Tyskland.

  Magnus Moan
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Norges tropp mot Nord-Irland

  10. april spiller fotballkvinnene EM-kvalifiseringskamp borte mot Nord-Irland. Her er troppen:

  Ingrid Hjelmseth, Cecilie Fiskerstrand, Ingrid Moe Wold, Maria Thorisdottir, Kristine Leine, Ingrid Ryland, Ina Gausdal, Elise Thorsnes, Maren Mjelde, Vilde Bøe Risa, Ingvild Isaksen, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Guro Reiten, Emilie Haavi, Lisa-Marie Karlseng Utland, Kristine Minde, Caroline Graham Hansen, Isabell Herlovsen.

  Fotball damer
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport og musikk med håndball kvinner Kroatia - Norge