NRK Meny
Normal

Skiforbundet ønsker å møte Northug i neste uke

Norges Skiforbund har godtatt Team Northugs ønske om nye samtaler. Northug-leiren er glad for invitasjonen.

Petter Northug

VIL FORHANDLE: Petter Northug håper han og Skiforbundet kan finne en løsning.

Foto: Alley, Ned / NTB scanpix

Stein Opsal

Generalsekretær Stein Opsal har på vegne av Norges Skiforbund invitert Petter Northug til et møte med forbundsledelsen allerede i neste uke.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Petter Northug ga onsdag klart uttrykk for at han ønsket å møte Skiforbundet personlig.

– Jeg har fått med meg at Skiforbundet har nullstilt avtalen, men jeg håper de tar imot invitasjon til å gå i dialog om å finne en løsning, sa Northug da han onsdag uttalte seg til media i omtrent 45 sekunder.

Skiforbundet har torsdag tatt stilling til Team Northugs henvendelse og ønsker nå å møte skistjernen personlig allerede i neste uke.

I et brev sendt fra generalsekretær Stein Opsal på vegne av Norges Skiforbund inviteres Northug til et møte i Skiforbundets lokaler på Ullevål stadion.

– Det er viktig for oss å understreke at dette ikke er et forhandlingsmøte. Vi er imidlertid positive til å møte deg slik du ønsker. Vi vil samtidig gjennomgå Skiforbundets syn i saken, står det blant annet i brevet.

Og per sms svarer Are Sørum Langås slik på invitasjonen fra forbundet:

– Vi er selvsagt glade for at Skiforbundet åpner døren og tar oss imot til et møte slik vi tok initiativ til, skriver Are Sørum Langås i en sms til NRK.

Petter Northug forklarte at han gjerne vil gjenoppta samtalene med Norges skiforbund og han sier at han ikke vil ha noen særbehandling.

UTTALELSE: Petter Northug møtte onsdag pressen for første gang etter at det ble kjent at han nektes å gå verdenscup.

Mottok mail

Kommunikasjonssjef i Skiforbundet Espen Graff sier at de ikke har vært i kontakt med Northug forut for brevet de har sendt nå for få minutter siden.

– De sendte en mail som vi mottok i går formiddag med ønske om et møte og det innholdet ble forsterket da han gjentok uttalelsene på Rådhusplassen i går kveld, sier Graff til NRK.

Har dere hatt konkret kontakt med Northug før dere sendte ut pressemeldingen?

– Nei, han er per mail invitert til et møte med Norges Skiforbund, sier Graff minutter før Langås responderte til NRK.

Fastlåst situasjon

Den siste ukens hendelser har gjort at Northug selv dro til Oslo etter høydeoppholdet i Italia. Når forbundet nå har nullstilt avtalen med skistjernen, ønsker han å løse problemene personlig.

– Vi gjorde gjentatte henvendelser i forrige uke og fikk blankt avslag på det. Nå har vi igjen ytret et ønske om dialog, fordi det tror vi er viktig. Så får vi da vente på svar fra Skiforbundet, sa Northugs manager, Are Sørum Langås, til NRK onsdag.

– Men ønsker Petter nå å møte Skiforbundet personlig?

– Ja. Og Petter er veldig engasjert i dette her selv. Når han er hjemme og har mulighet til å være med så vil han gjøre det. Så er det ikke unaturlig at andre rundt ham som hjelper han med disse spørsmålene når han er på høydesamling også videre så vi vet og er trygg på at han får gjort den jobben han skal inn mot vinteren, sier Langås.

Petter Northug sin manager Are Sørum Langås bekrefter at Northug vil møte Norges skiforbund, han sier også at de ikke har ytret ønske om at han skal møte selv.

SE VIDEO: Onsdagens intervju med Petter Northugs manager Are Sørum Langås.

Siste nytt

 • Tror Zlatan er tilbake før nyttår

  Zlatan Ibrahimovic er fortsatt under opptrening i Manchester United etter fjorårets skade, men manager José Mourinho mener svensken nærmer seg et comeback. – Han er ikke tilbake neste uke eller om et par uker, men tror jeg han er tilbake i løpet av 2017? Ja. Men det er bare en følelse, sier Mourinho på pressekonferansen før helgens kamp.

  SOCCER-ENGLAND-BOU-MUN/
  Foto: Hannah McKay / Reuters
 • Fransk proffrytter omkom

  Proffsyklisten Mathieu Riebel (20) mistet livet da han kolliderte med en ambulanse under et etapperitt i Tour de Nouvelle-Caledonie fredag, melder NTB. Ulykken skjedde i en bratt utforkjøring, i høy hastighet.

  Ribel døde momentant.

 • Rønning inn i utøverkommisjon

  Eldar Rønning (35) er valgt til medlem i Den europeiske olympiske komités (EOC) utøverkommisjon. Det ble klart under EOCs utøverforum i Monte Carlo fredag. I en pressemelding sier den tidligere langrennsløperen at han vil rette et spesielt fokus mot studier i kombinasjon med idrett.

  Eldar Rønning
  Foto: Kjartan Haugen / Norges Idrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal