Hopp til innhold

Nå vil Northug forhandle personlig

RÅDHUSPLASSEN (NRK): Skiforbundet har kritisert Petter Northug for aldri å delta i forhandlinger, etter landslagsbruddet. Når forbundet nå har nullstilt avtalen med skistjernen, ønsker han å løse problemene personlig.

Petter Northug forklarte at han gjerne vil gjenoppta samtalene med Norges skiforbund og han sier at han ikke vil ha noen særbehandling.

Det sier Northugs manager Are Sørum Langås til NRK i etterkant av at Petter Northug holdt en cirka 40 sekunder lang monolog (se video over), til tre medier på trappen til Oslo Rådhus onsdag kveld.

– Jeg har fått med meg at Skiforbundet har nullstilt avtalen, men jeg håper de tar i mot invitasjon til å gå i dialog om å finne en løsning, sa Northug som innledning.

Og nå vil han selv gå i forhandlinger.

- Blankt avslag

Den siste ukens hendelser har gjort at Northug selv dro til Oslo etter høydeoppholdet i Italia. For nå er målet å møte skiledelsen som har trukket tilbake tilbudet til Northug.

– Vi gjorde gjentatte henvendelser i forrige uke og fikk blankt avslag på det. Nå har vi igjen ytret et ønske om dialog, fordi det tror vi er viktig. Så får vi da vente på svar fra Skiforbundet, sier Langås til NRK.

– Men ønsker Petter nå å møte Skiforbundet personlig?

– Ja. Og Petter er veldig engasjert i dette her selv. Når han er hjemme og har mulighet til å være med så vil han gjøre det. Så er det ikke unaturlig at andre rundt ham som hjelper han med disse spørsmålene når han er på høydesamling også videre så vi vet og er trygg på at han får gjort den jobben han skal inn mot vinteren, sier Langås.

Petter Northug sin manager Are Sørum Langås bekrefter at Northug vil møte Norges skiforbund, han sier også at de ikke har ytret ønske om at han skal møte selv.

SE VIDEO: Intervju med Are Sørum Langås.

Kritisk til møtevirksomhet

Generalsekretær Stein Opsal var frustrert over Northug i en uttalelse fra Skiforbundet i går kveld. Han var der kritisk til at Northug aldri deltar i møter personlig.

– Med utgangspunkt i alle møter og kommunikasjon som har vært i saken siden 2013, er vi svært overrasket over uriktige påstander fra Petter Northug. Dette skyldes kanskje at han selv ikke har deltatt i et eneste møte siden 30. april 2013, uttalte Opsal.

Langås svarer slik på NRKs spørsmål om Skiforbundet på noe punkt har etterlyst Northug i deres møter:

- Nei. Det har de ikke gjort, sier Langås.

- Ikke aktiv siden 2013

Stein Opsal sa i går ettermiddag at personlig oppmøtte fra skistjernen muligens kunne endret den fastlåste situasjonen.

RØSTE, SKOGSTAD OG OPSAL

SKITOPPER: Fra venstre Skipresident Erik Røste, Leder av langrennskomitéen Torbjørn Skogstad og generalsekretær Stein Opsal.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Han har ikke selv vært aktiv i møter siden 2013, men vi kjenner ham som en engasjert person, så i kulissene regner jeg med han hadde vært aktiv. Kanskje hadde det vært lettere om han selv hadde vært med, sa Opsal

Han sier det er skistyret som nå må vurdere om det er grunnlag for å tilby Northug et møte.

Vurderer saken torsdag

Skipresident Erik Røste er overfor NRK klar på at enda et møte med Northugs manager har liten vits.

– Jeg har ikke hatt tid til å se på det i dag. Hvis det er en henvendelse hvor Are skal orientere oss om opprinnelige krav har det liten hensikt. Det har vært tre møter om det gjennom sommeren. Jeg ser på det i morgen, skriver skipresident Erik Røste i en sms til NRK som hans kommentar til Northug-leirens nye henvendelse om dialog.

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal