Skadet Haaland mister skjebnekamper for Norge

Norge må klare seg uten en hofteskadet Erling Braut Haaland (19) i EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania.

FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - Honduras (12-0)

I STORSLAG: Erling Braut Haaland har skutt seg inn på fotballkartet denne sesongen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Skader får vi ikke gjort noe med. Vi må gjøre det best mulig og bruke energi på dem som er friske, sier Norges assistenttrener Per Joar Hansen til NRK.

19-åringen har pøst inn mål for Salzburg denne sesongen, både i serie og mesterliga, men har slitt med sykdom den siste tiden.

Nå er det hoften som setter ham utenfor, opplyser Norges Fotballforbund.

Blødning i hoftemuskel

Onsdag scoret Haaland som innbytter i mesterligakampen borte mot Liverpool. Hansen forteller at skaden oppstod «plutselig og overraskende» etter Liverpool-kampen.

Red Bull Salzburg opplyser på Twitter at Haaland har fått en blødning i en hoftemuskel.

– Hva mister Norge med Haaland skadet?

– Vi mister en spiller som har vist vanvittig bra form. Han presterer også veldig bra uten ball. Han er en spiller med masse energi, og sånn sett mister vi en veldig bra spiller, men det får vi ikke gjort så mye med. Vi må forholde oss til dem vi kan bruke, sier Hansen.

Laster Twitter-innhold

– Kjempesynd

Haaland fikk sin A-landslagsdebut under forrige landslagssamling i september.

Da spilte 19-åringen fra start i 2-0-seieren over Malta før han fikk et innhopp i 1-1-kampen borte mot Sverige.

Selv om 19-åringen fortsatt mangler erfaring på landslagsnivå, mister Norge en av sine beste formspillere, påpeker NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Jeg tror han hadde startet minst én av kampene, kanskje begge slik det ser ut nå. Det er kjempesynd. Det gjør at Norge ikke får stilt det beste laget per dags dato, sier Torp.

Uansett tiltenkt rolle mister Norge nå en X-faktor, påpeker eksperten.

Mohamed Elyounoussi, som erstatter Haaland, er en helt annen spillertype.

– Norge blir helt klart svekket. Sammen med Martin Ødegaard er han formspiller nummer én og to. Selv om Norge er en miniputt, tror jeg Spania tenker at det er greit å slippe ham, sier Torp.

Siste nytt

 • To utvisninger da City vant

  Etter alt oppstyret rundt superligaen slo Manchester City tilbake ved å vende til 2-1-seier over Aston Villa tross en marerittstart og en utvisning. John McGinn sendte hjemmelaget i ledelsen allerede etter ett minutt, men Phil Foden og Rodri sørget for 2-1 like før hvilen. Samtidig ble John Stones utvist, men også Villa måtte avslutte kampen med ti mann da Matty Cash fikk to gule kort på tre minutter etter en knapp times spill.

  City
  Foto: Carl Recine / AP
 • Haaland-straffemiss i viktig seier

  Erling Braut Haaland fikk sjansen til å score sitt 24. ligamål fra straffemerket mot Union Berlin, men forsøket var altfor dårlig plassert. Likevel måtte keeper Andreas Luthe gi retur, og til slutt fikk Marco Reus kranglet inn ledelsen. Haaland hadde flere gylne sjanser, men det ville seg ikke for superspissen. I steden satte Raphaël Guerreiro spikeren i kista like før slutt. Dermed tok Dortmund tre svært viktige poeng i jakten på en mesterligaplass. Nå er det fire poeng opp til Eintracht Frankfurt på 4.-plass.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Hevder utbryterne fratas verv

  Premier League-sjefen Richard Masters har ifølge Sky Sports bedt lederne i de seks klubbene involvert i superligaplaner om å trekke seg fra komitéverv, melder NTB. Ifølge kanalen kontaktet Masters Chelsea-formann Bruce Buck og Arsenal-direktør Vinai Venkatesham (bildet) og ba dem om å trekke seg fra arbeidsgrupper. Om de ikke gjør det frivillig, vil de bli fjernet.

  Manchester City-direktør Ferran Soriano skal også ha fått beskjed om å trekke seg fra sitt komitéverv, og kanalen har kilder på at Premier League vil fjerne Manchester United-direktør Ed Woodward og Liverpool-direktør Tom Werner fra kringkastingskomiteen.

  Venkatesham og Soriano er medlemmer av en strategikomité, mens Buck har plass i en økonomikomité.

  XXXdOx__Ygs
  Foto: DAVID KLEIN / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal