Hopp til innhold

Skadet Haaland mister skjebnekamper for Norge

Norge må klare seg uten en hofteskadet Erling Braut Haaland (19) i EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania.

FIFA U-20 VM i fotball 2019: Norge - Honduras (12-0)

I STORSLAG: Erling Braut Haaland har skutt seg inn på fotballkartet denne sesongen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Skader får vi ikke gjort noe med. Vi må gjøre det best mulig og bruke energi på dem som er friske, sier Norges assistenttrener Per Joar Hansen til NRK.

19-åringen har pøst inn mål for Salzburg denne sesongen, både i serie og mesterliga, men har slitt med sykdom den siste tiden.

Nå er det hoften som setter ham utenfor, opplyser Norges Fotballforbund.

Blødning i hoftemuskel

Onsdag scoret Haaland som innbytter i mesterligakampen borte mot Liverpool. Hansen forteller at skaden oppstod «plutselig og overraskende» etter Liverpool-kampen.

Red Bull Salzburg opplyser på Twitter at Haaland har fått en blødning i en hoftemuskel.

– Hva mister Norge med Haaland skadet?

– Vi mister en spiller som har vist vanvittig bra form. Han presterer også veldig bra uten ball. Han er en spiller med masse energi, og sånn sett mister vi en veldig bra spiller, men det får vi ikke gjort så mye med. Vi må forholde oss til dem vi kan bruke, sier Hansen.

Laster Twitter-innhold

– Kjempesynd

Haaland fikk sin A-landslagsdebut under forrige landslagssamling i september.

Da spilte 19-åringen fra start i 2-0-seieren over Malta før han fikk et innhopp i 1-1-kampen borte mot Sverige.

Selv om 19-åringen fortsatt mangler erfaring på landslagsnivå, mister Norge en av sine beste formspillere, påpeker NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

– Jeg tror han hadde startet minst én av kampene, kanskje begge slik det ser ut nå. Det er kjempesynd. Det gjør at Norge ikke får stilt det beste laget per dags dato, sier Torp.

Uansett tiltenkt rolle mister Norge nå en X-faktor, påpeker eksperten.

Mohamed Elyounoussi, som erstatter Haaland, er en helt annen spillertype.

– Norge blir helt klart svekket. Sammen med Martin Ødegaard er han formspiller nummer én og to. Selv om Norge er en miniputt, tror jeg Spania tenker at det er greit å slippe ham, sier Torp.

Sportsnyheter

Norge må ut i kvalik etter tapt skjebne­kamp: – Vi er nødt til å vinne

Etter et uvirkelig sjansesløseri mot Østerrike står de norske kvinnene i fare for å rykke ned i nasjonsligaen. Takket være fransk hjelp ble det i hvert fall ikke direkte nedrykk.

Siste nytt

 • Uefa: Ny ballteknologi klar til fotball-EM i 2024

  Dommerne på banen og i VAR-bussen får nyte godt av ny teknologi når fotball-EM 2024 sparkes i gang i Tyskland. Den skal bidra til å ta raskere avgjørelser.

  Den offisielle turneringsballen skal inneholde sensorer som ifølge Det europeiske fotballforbundet (Uefa) skal gi «enestående innsikt i ballens bevegelser, og bidra til raskere beslutningsprosesser for videodommerne».

  Det skriver BBC.

  Teknologien vil gi et presist bilde på når en ballberøring finner sted, men ikke hvor på kroppen.

  Uefa opplyser at det særlig er marginale offsideavgjørelser som vil gå raskere.

  Videodømmingsverktøyet har vært gjenstand for massiv kritikk denne sesongen, særlig i Premier League. I Eliteserien ble VAR innført i forkant av årets sesong.

  (©NTB)

  Aleksander Ceferin Uefa
  Foto: Peter Dejong / NTB
 • Smell for Ødegaard og Arsenal: Må klare seg uten Arteta på sidelinjen mot Aston Villa

  Arsenal-trener Mikel Arteta pådro seg sitt fjerde gule kort for sesongen mot Luton. Dermed må han se lørdagens storkamp mot Aston Villa fra tribuneplass.

  Det skriver Sky Sports.

  Spanske Arteta pådro seg gult kort under feiringen av matchvinnerscoringen til Declan Rice. Fire gule kort til en trener betyr automatisk karantene i én kamp.

  Aston Villa går inn til lørdagens kamp med imponerende tolv strake ligatriumfer på Villa Park. Martin Ødegaard og Arsenal troner på sin side øverst på Premier League-tabellen, og Artetas mannskap er også forrige lag som slo Villa på deres hjemmebane. Det skjedde tilbake i februar.

  London-laget måtte grave dypt for de tre poengene tirsdag kveld. 4-3-scoringen kom dypt inne i overtiden på Kenilworth Road.

  (©NTB)

  l2hWJUyc81g
  Foto: AP
 • Formel-1 vurderer store endringer før neste sesong

  Før neste sesongs Formel-1 sesong vurderes det å gjøre store endringer på formatet til sprintløpene.

  Endringene som har vært diskutert er en reversert gridplassering for de ti best plasserte førerne etter kvalifiseringen.

  Det skriver The Guardian.

  Forslaget om endringer kom tirsdag samtidig som Formel-1 annonserte hvilke løpshelger som skal ha sprintløp i tillegg til hovedløp.

  Disse vil foregå i Kina, Miami, Østerrike, Austin, Brasil og Qatar.

  Det har også vært diskutert om strukturen på løpshelgene skal endres. Allerede har det blitt bestemt at kvalifiseringen til sprintløpene skal foregå etter den første treningen, som igjen foregår fredager i løpshelgene.

  Formel-1 innførte sprintløp på kalenderen for første gang i 2021, og har gjort flere endringer hver sesong. De ønsker et fast konsept innen 2024-sesongen som kan vare.

  ma4NAwNkRj8
  Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal