Haaland var på sykehus to dager før Liverpool-kampen

Erling Braut Haaland hylles etter mesterligascoringen mot Liverpool, men nå avslører 19-åringen at historien kunne vært en helt annen. Han slet nemlig med lungeproblemer tett opptil kampen.

Champions League - Group E - Liverpool v FC Salzburg

MÅLGARANTI: Erling Braut Haaland har akkurat satt inn 3-3, og jubler mot bortefansen.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..

– Det er smått utrolig. Surrealistisk, sa Viasats kommentator Roar Stokke etter det som skjedde på Anfield onsdag.

Liverpool ledet 3–0 allerede etter 36 minutter, men etter en drøy times spill sto det 3–3 på måltavla.

Salzburgs tredje målscorer? Erling Braut Haaland, selvfølgelig.

– Det er litt sjukt at vi gjorde det, sier Erling Braut Haaland til Viasat.

Lungeproblemer også for to år siden

Men etter kampen røpte 19-åringen at han hadde en dramatisk inngang til mesterligaoppgjøret.

– Jeg satt på sykehuset for to dager siden, så jeg vil si at jeg var rimelig fornøyd da legene sa jeg kunne spille en halvtime. Du aner ikke hvor glad jeg var for at jeg fikk starte på benken i det hele tatt, sa Haaland til et samlet norsk pressekorps.

Erling Braut Haaland

LETTET: Erling Braut Haaland var både lettet og glad for at han fikk spille på Anfield etter lungeproblemene. Her er han sammen med trener Jesse Marsch etter kampen som Liverpool vant 4-3.

Foto: JASON CAIRNDUFF / Reuters

Dagen før Liverpool-kampen skrev TV 2 at 19-åringen hadde lungetrøbbel og etter oppgjøret fotalte Red Bull Salzburg-stjernen hvordan han har hatt det:

– Du kan tenke deg hva som skjer i hodet til en 19-åring fra Bryne, som får problemer med lungene en uke før en kamp mot Liverpool på Anfield. Du vil ut og trene, men det går ikke. Jeg lå i sengen og tenkte mye, sier han.

Haaland vil ikke utdype hva lungeproblemene dreier seg om, men Haaland slet med noe av det samme for to år siden. Da var det en lungebetennelse som hemmet ham.

– Det var mye som feilte meg da. Og jeg kom tilbake som en annerledes mann, og det er jeg glad for, sa Haaland til TV 2 under forrige landslagssamling på spørsmål om hva som skjedde i 2017.

Scoret etter tre minutter

Haaland og Salzburg tapte til slutt 4-3 mot Liverpool onsdag, men det var fortsatt en glad spiss etter kampen. Både fordi han fikk spille - og ikke minst fordi han scoret.

– De beste lagene i verden klarer å ro det inn, men det var et bra forsøk. Det var en kjekk opplevelse å komme inn og score. Jeg satt og studerte hvor jeg kunne gjøre en forskjell, sier Haaland.

Erling Braut Haaland

BENKET: Erling Braut Haaland startet på benken, men ble sendt på banen etter 56 minutter.

Foto: Jason Cairnduff / Reuters

Nordmannen ble byttet inn etter 56 minutter, og fire minutter senere sto han helt alene foran mål og dyttet inn til 3–3 fra to meter.

– Det er ikke til å tro! Det er ikke til å tro! Fra 0–3 til 3–3 på ett kvarter, kommenterte Roar Stokke.

– Det vi er vitne til hadde jeg aldri i livet sett for meg, i hvert fall ikke på 0-3, supplerte Lars Tjærnås.

Målet var en klassisk Haaland-scoring, ifølge kommentatorduoen. Nordmannen gjorde tilsynelatende ikke veldig mye ut av seg, men plutselig sto han helt alene på to meter og kunne pirke ballen enkelt i åpent mål.

– Den scoringa der er Erling Braut Haaland. Han står der ballen er, det er ingen bevegelse, men han står der ballen er, sa Roar Stokke.

Liverpool rystet

0–3 til 3–3 er ikke hverdagskost for Liverpool og Jürgen Klopp, som virket sjokkerte. De gjorde enkle pasningsfeil, og ga gjestene fra Østerrike en rekke muligheter til å gjøre snuoperasjonen.

Men Liverpool har også en målsnik. I kampens 69. minutt ble Mohamed Salah headet gjennom av Roberto Firmino. Salah vippet inn 4-3, og sikret Liverpool-seier.

Mohamed Salah

REDNINGSMANN: Mohamed Salah sikret Liverpool-seier med scoringen etter 69 minutter.

Foto: Andrew Yates / Reuters
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Dürr fikk betinget fengselsstraff

  Den tidligere østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr ble dømt til 15 måneders betinget fengsel da dopingsaken mot ham var oppe i retten mandag.

  Dürr har selv innrømmet bloddoping, men bidro også til å sette politiet på sporet av dopingsaken som nådde offentlighetens lys under fjorårets ski-VM i Seefeld. Der ble fem løpere tatt, mistenkt for bloddoping.

  Dürr ble selv avslørt i forbindelse med OL i Sotsji i 2014.

  Johannes Dürr dopingdokumentar
  Foto: ARD
 • Arsenal videre i FA-cupen

  Scoringer av Bukayo Saka (18) og Eddie Nketiah (20) sikret Arsenal 2-1-seier mot Bournemouth og plass i 5. runde av FA-cupen. I neste runde venter Portsmouth.

  Kvelden for Bournemouth ble dermed en ny nedtur. Klubben til Joshua King har også tapt fem av sine sju siste ligakamper.

  Mandag ble det i tillegg exit i FA-cupen.

  Arsenal
  Foto: John Walton / AP
 • Priser til Frida Karlsson

  Langrennsyndlingen Frida Karlsson mottok to priser på den svenske idrettsgallaen i Stockholm mandag.

  – Vi sees i sporet framover, sa 20-åringen fra scenen.

  Karlsson var nominert til prisen for årets gjennombrudd og i kategorien årets lag sammen med kollegene på det svenske VM-stafettlaget som tok gull i Seefeld sist vinter.

  20-åringen måtte på scenen for å hente begge prisene. Lagprisen mottok hun sammen med sprintstjernen Stina Nilsson.

  – Denne prisen vil jeg dele med alle dere som hjelper meg og har hjulpet meg på denne reisen. Vi sees i sporet framover, sa Karlsson i takketalen i Globen. (NTB)

  Frida Karlsson
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal