NRK Meny
Normal

OL-krise for skadet Bolt

Sprintstjernen Usain Bolt kan gå glipp av 200-meteren i OL i Rio. I helgen måtte han trekke seg fra OL-kvalifiseringen i hjemlandet med en skade.

ATHLETICS-OLYMPICS/JAMAICA

SMERTER: Usain Bolt så ikke ut til å ha det godt etter kvartfinalen på 100 meteren.

Foto: GILBERT BELLAMY / Reuters

Friidrettens aller største stjerne, Usain Bolt, har pådratt seg en skade i hamstringen og trakk seg fredag fra den jamaicanske OL-kvalifiseringen.

– Etter at jeg ikke følte meg helt bra etter den innledende runden, og også fikk smerter i semifinalen på denne 100-meteren, ble jeg undersøkt av stevnelegen her i vårt nasjonale mesterskap. Konklusjonen var en lett strekk i hamstringen, forteller Bolt.

Dermed stiller han ikke til start på 200-meteren. Det kan bety at han heller ikke får stille til start på distansen i Rio om snaue seks uker.

For ifølge reglene til Det jamaicanske friidrettsforbundet, må man være ranket som nummer tre i verden for å kunne bli tatt med i OL-troppen hvis man er skadet i kvalifiseringen.

Det er ikke Bolt.

Laster Twitter-innhold

Tror ikke på tilfeldigheter

Generalsekretæren i forbundet sier at Bolt bør stille opp på 200 meteren, hvis han ikke skal risikere å miste OL-plassen.

– Bolt har oppegående folk rundt seg. De overlater ingenting til tilfeldighetene, så de vet hvordan de skal takle denne situasjonen som har oppstått, sier Garth Gayle.

ATHLETICS-JAM

HELT: Usain Bolt tok seg god tid med fansen i hjemlandet.

Foto: RICARDO MAKYN / Afp

Bolt kan bli historisk som den første til å vinne både 100 og 200 meter i tre strake OL. Han har også verdensrekordene på både 100- (9,58) og 200 meter (19,19). Hans store mål i OL er å løpe 200-meteren på under 19 blank.

– Jeg kommer til å få så god behandling for denne skaden som mulig. Målet er å bli bra, slik at jeg kan vise hva jeg er god for i Diamond League-stevnet i London 22. juli, sier Bolt.

Men ifølge journalist Andre Lowe, er Bolts siste sjanse å vise form på en 200-meter før OL-uttaket 18. juli.

Tror forbundet tar ham ut uansett

NRKs friidrettsekspert, Vebjørn Rodal, mener hele verden går glipp av noe stort om Bolt ikke deltar på begge distanser.

– Det er ekstreme idrettsprestasjoner han har levert, og han har en egen evne til å komme i form til mesterskap. Får han ikke delta, går vi glipp av spektakulær friidrett, sier Rodal.

Men han tviler sterkt på at det skjer, og tror Det jamaicanske friidrettsforbundet vil se gjennom fingrene på egne regler.

– Melder han seg selv skadefri, får han nok løpe begge distanser, mener Rodal.

Legeerklæring

Bolt har fått legeerklæring på at det ikke er fornuftig at han løper mer i OL-kvalifiseringen. I og med at han har en «sykmelding», mener teamet hans dette ikke får konsekvenser for ham, hvis han viser seg en OL-plass verdig under Diamond League-stevnet.

Rodal tror Bolt har tid til å komme i OL-form.

– Så lenge det ikke er en avrivning, kan han bli bra i tide. Men han tar det nok rolig fremover.

 • PS! Yohann Blake vant 100-meteren på tiden 9.95.
Laster Twitter-innhold

Siste nytt

 • Fratatt to poeng etter sesongslutt

  Det italienske fotballforbundet har bestemt at Bari mister to poeng som følge av økonomisk rot. De faller ned fra sjette- til syvendeplass i Serie B, skriver NTB.

  Det gjør at klubben mister hjemmebanefordel i opprykkskvalifiseringen mot Cittadella.

 • Brølte for seier etter 46 poeng

  LeBron James leverte en kamp av de sjeldne med 46 poeng i nattens kamp i NBA-sluttspillet. Han bidro sterkt til at Cleveland Cavaliers slo Boston Celtics 109-99, og utlignet til 3–3 i kamper.

  Den avgjørende kamp syv spilles natt til mandag.

  LeBron James
  Foto: David Richard / Reuters
 • Martinsens IceHogs på vei tilbake

  Etter tre strake tap mot Texas Stars i AHL-sluttspillet, har Andreas Martinsen og Rockford IceHogs nå vunnet to strake kamper.

  Etter 3-1-seier i natt står det 2–3 i kamper, og Martinsens menn må vinne de to siste for å ta seg til sluttspillfinale.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppserien: Superhelg
Toppserien fotball kvinner: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Røa - Arna-Bjørnar
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Kolbotn - Klepp
Toppserien fotball kvinner: Kolbotn - Klepp
4-4-2 med Schau og Aune
Toppserien: Superhelg
Toppserien: Stabæk - Sandviken
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 med Schau og Aune