Skade kan stoppe Klevelands X Games-revansj

En ankelskade har tvunget snowboardkjører Marcus Kleveland på sofaen kun uker før X Games på hjemmebane.

Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air Snowboard menn.

MISTER VERDIFULL TRENING: Kleveland har fremdeles smerter i ankelen etter at han skadet seg under NM. Dermed mister han verdifull trening før X Games på hjemmebane.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Marcus Kleveland ble omtalt som storfavoritt i OL, men mislyktes og måtte dra tomhendt hjem fra Pyeongchang. Nå en drøy måned senere, innrømmer han at dagene etter han røyk ut av big air-konkurransen var blytunge.

– De første to dagene har jeg det jævlig tungt når det ikke går veien. Men så må man prøve å se fremover og være litt revansjesjuk, sier han.

Kraftig overtråkk

Revansjen skulle han få på Fornebu 19. mai, i big air-konkurransen i X Games Norway. Nå har derimot et kraftig overtråkk bremset oppkjøringen til den prestisjetunge konkurransen. Skaden skjedde under NM på Trysil før påsken.

– Jeg landet litt rart og vridde ankelen min. Jeg har strekt noen sener som det tar tid å «heale», men jeg er heldigvis på bedringens vei.

Han regner med å være klar til X Games på Fornebu, men er fortsatt et godt stykke unna de store hoppene og spektakulære triksene vi er vant til å se Dombås-gutten gjøre.

– Jeg merker at det stikker i ankelen hvis jeg vrir den, så jeg prøver å ikke belaste den for mye, forklarer han.

– Absolutt ikke optimalt

Kleveland har ikke klart å hevde seg i X Games Norge tidligere. I 2016 kom han til Tøyen som en joker og kom på 12. plass. Under X Games på Hafjell i fjor fikk han feber og endte opp med to 5.-plasser i slopestyle og big air.

– Ja, jeg er revansjesugen. Det hadde vært ekstra morsomt å ta medalje foran et norsk publikum.

Selv om Kleveland skulle bli skadefri til konkurransen, vil han miste mange uker med verdifull trening og forberedelser. Det bekymrer landslagstrener Sondre Hylland.

– Det er absolutt ikke optimalt at han ikke får kjøre nå. Det er veldig synd, for de andre kjørerne bruker denne perioden til å lære nye triks de kan bruke i X Games, sier han.

Vil ikke avskrive Kleveland

Likevel vil ikke Hylland avskrive Kleveland. 18-åringen har allerede to X Games-gull og to sølv, og har vist at han er blant verdens beste snowboardkjørere.

– Han er blant de aller beste, og får han to gode uker på brettet før konkurransen kan det bli veldig bra. Men i utgangspunktet har han litt å gå på i forhold til de som er skadefrie nå, for eksempel Max Parrot og Mark McMorris. Canadierne er alltid favoritter i big air, sier Hylland.

Kleveland fikk tilbake selvtilliten etter OL-nedturen da han sikret tredjeplassen i US Open for en måned siden.

– Han holdt på å lande det råeste runnet som noensinne har vært i en slopestyle-konkurranse, så det hjelper jo på selvtilliten, forteller Hylland.

 • NRK sender X Games på Fornebu. Arrangementet er fra 18.-20. mai.

Siste nytt

 • Solbakken-seier i gjenåpningen

  Ståle Solbakkens FC København slo Lyngby 4-1 borte da den danske serien startet igjen mandag.

  De tok dermed litt innpå serieleder Midtjylland som overraskende tapte hjemme mot Horsens, men avstanden opp til Midtjylland er likevel på hele ni poeng med én runde igjen til sluttspillet.

  FCK ligger på andreplass.

  Solbakken
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
 • Carlsens overmann leder finalen

  Hikaru Nakamura, som slo Magnus Carlsen i semifinalen i Rapid Challenge, åpnet finalen med 2,5-1,5-seier over Daniil Dubov i første kamp mandag.

  Finalen spilles best av tre kamper.

  Hikaru Nakamura
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • Måtte snu - er fire timer forsinket

  Iditarod-vinner Thomas Wærner rakk bare så vidt å komme seg på vingene med veteranflyet tilbake til Norge før han måtte lande igjen 2. pinsedag.

  Flyet måtte snu etter ca 40 minutter i luften for å reparere en feil på den ene motoren, skriver Wærners kone på Facebook.

  Det var Dagbladet som først omtalte saken.

  Men etter ca to timer på bakken i Fairbanks i Alaska får NRK litt før kl 18 opplyst at flyet er på vingene igjen og omtrent halvveis mot mellomlanding i canadiske Yellowknife, en tur på totalt drøyt fire timer. Det bekrefter prosjektleder Ole Johan Berg.

  – Det var en ledning som var litt løs. Den måtte fikses for å ikke risikere at propellen får såkalt «over speed» og rives løs, sier Berg til NRK.

  Det skal ha vært en enkel feil å fikse. Planen er å fly direkte til Stavanger lufthavn Sola etter drivstoffylling i Canada, om det gode været holder seg.

  Men forventet ankomst Sola er nå rundt kl 16 tirsdag.

  «Motor i stykker ved avgang. I orden nå. Vi er nok fire timer forsinket», skriver Wærner i en tekstmelding til Nils Marius Otterstad mandag kveld.

  Otterstad er prosjektleder for verdenscupen i hundekjøring og pressekontakt i forbindelse med Wærners hjemkomst.

  Wærner har sittet koronafast i Alaska i tre måneder etter at han vant det prestisjetunge hundeløpet Iditarod 18. mars.

  Thomas Wærner
  Foto: Marc Lester / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal