Sjokktap for Danmark - Norge møter Ungarn

Ungarn rystet de danske OL-mesterne i åttedelsfinalen og slo dem rett ut av VM. Dermed må Norge snu om på alle planene sine før tirsdagens kvartfinale.

HANDBALL-WORLD-2017-HUN-DEN

Mikkel Hansen ble tatt helt ut av det aggressive ungarske forsvaret i den andre omgangen. Dermed greide ikke stjernen å ta Danmark til en ny medalje i dette mesterskapet.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

– Det er mye som går galt, sier en tydelig preget Mikkel Hansen til NRK etter å ha tapt 27-25 mot Ungarn i håndball-VM.

Danmarks store stjerne var bare én av nøkkelspillerne som ikke helt greide å levere på forventet nivå i åttedelsfinalen søndag.

De fleste trodde nemlig det ville bli en lett oppgave for Danmark å ta seg videre. Danskene vant OL i sommer og er regnet som et betydelig sterkere lag enn Ungarn.

Få kunne se for seg noe annet enn at det ville bli Norge mot Danmark i kvartfinalen på tirsdag.

Stanset Hansen

HANDBALL-WORLD-2017-HUN-DEN

Ungarn slo Danmark for første gang på ti år og er klare for VM-kvartfinale mot Norge.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Men det var Ungarn som kjempet med nebb og klør for kvartfinaleplass. Danmark fremsto som usikre og mye tammere enn normalt.

I den andre omgangen greide ungarerne dessuten å ta Hansen helt ut av kampen. Etter pausen scoret han ikke et eneste mål før i siste spilleminutt.

Da var det for sent. Ungarn vant 27-25 og møter Norge i kvartfinalen tirsdag.

– Det er vanskelig å slå tilbake i en kamp hvor vi brenner så mange sjanser, sier Hansen.

Ungarn rystet de danske OL-mesterne i åttedelsfinalen og slo dem rett ut av VM. Dermed må Norge snu om på alle planene sine før tirsdagens kvartfinale.

Norge må planlegge på nytt

Dermed må Norge trolig snu om på alle sine planer. Norge-trener Christian Berge uttalte fredag kveld at han allerede da skulle begynne å forberede seg på et Danmark-møte.

Nå må han i stedet se nærmere på ungarerne.

Ungarn-målvakt Roland Mikler sier til NRK at han foreløpig ikke vet så mye om Norge, heller.

– Jeg har ikke sett dem så mye, men de er unge. De er et veldig bra lag, sier han, og får støtte av lagkamerat Lazlo Nagy:

– Norge har toppspillere i alle posisjoner. De er virkelig harde i forsvar, veldig raske i angrep, sier han.

Til tross for skuffelsen tok danske Hansen seg tid til å rose Norge før kvartfinalen. Han sier han nå kommer til å heie på nordmennene.

– Det blir en fin kamp. Norge spiller veldig god håndball, så jeg tror Norge kan ta seg videre. Jeg synes måten de spiller på ser spennende ut, sier Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Ingen Spania-hjelp for Norge

  Romania fikk en sjokkstart mot Spania i håndball-EM, og rumenerne scoret kun ett mål i løpet av de første 14 minuttene. Romania kom seg imidlertid inn i kampen, og vant til slutt oppgjøret 27-25. Nå står rumenerne med seks poeng, og dermed må fortsatt mye gå Norges vei for at de regjerende mesterne skal ta seg videre til semifinalen.

  HANDBALL-EUR-WOMEN-ESP-ROM
  Foto: SEBASTIEN BOZON / AFP
 • – Horneland i samtaler med RBK

  Rosenborg, som er på trenerjakt, har hatt samtaler med Haugesund-trener Eirik Horneland, ifølge Adresseavisen. Lokalavisen skriver at RBK-ledelsen møtte treneren denne uka. Samtidig har ikke Adresseavisen fått bekreftet hvilken rolle Rosenborg ønsker Horneland i.

  Horneland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Christiansen sikret VM-sølv

  Henrik Christiansen svømte inn til VM-sølv på 400 meter fri under svømme-VM kortbane i Kina. Det er Christiansens aller første VM-medalje. Svømmeren satte også ny norsk rekord med tiden 3.36.64. Danas Rapsys fra Litauen tok gullet.

  Christiansen
  Foto: Matt Dunham / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM håndball kvinner: Nederland - Norge