Hopp til innhold

Sjokktap for Danmark - Norge møter Ungarn

Ungarn rystet de danske OL-mesterne i åttedelsfinalen og slo dem rett ut av VM. Dermed må Norge snu om på alle planene sine før tirsdagens kvartfinale.

HANDBALL-WORLD-2017-HUN-DEN

Mikkel Hansen ble tatt helt ut av det aggressive ungarske forsvaret i den andre omgangen. Dermed greide ikke stjernen å ta Danmark til en ny medalje i dette mesterskapet.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

– Det er mye som går galt, sier en tydelig preget Mikkel Hansen til NRK etter å ha tapt 27-25 mot Ungarn i håndball-VM.

Danmarks store stjerne var bare én av nøkkelspillerne som ikke helt greide å levere på forventet nivå i åttedelsfinalen søndag.

De fleste trodde nemlig det ville bli en lett oppgave for Danmark å ta seg videre. Danskene vant OL i sommer og er regnet som et betydelig sterkere lag enn Ungarn.

Få kunne se for seg noe annet enn at det ville bli Norge mot Danmark i kvartfinalen på tirsdag.

Stanset Hansen

HANDBALL-WORLD-2017-HUN-DEN

Ungarn slo Danmark for første gang på ti år og er klare for VM-kvartfinale mot Norge.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Men det var Ungarn som kjempet med nebb og klør for kvartfinaleplass. Danmark fremsto som usikre og mye tammere enn normalt.

I den andre omgangen greide ungarerne dessuten å ta Hansen helt ut av kampen. Etter pausen scoret han ikke et eneste mål før i siste spilleminutt.

Da var det for sent. Ungarn vant 27-25 og møter Norge i kvartfinalen tirsdag.

– Det er vanskelig å slå tilbake i en kamp hvor vi brenner så mange sjanser, sier Hansen.

Ungarn rystet de danske OL-mesterne i åttedelsfinalen og slo dem rett ut av VM. Dermed må Norge snu om på alle planene sine før tirsdagens kvartfinale.

Norge må planlegge på nytt

Dermed må Norge trolig snu om på alle sine planer. Norge-trener Christian Berge uttalte fredag kveld at han allerede da skulle begynne å forberede seg på et Danmark-møte.

Nå må han i stedet se nærmere på ungarerne.

Ungarn-målvakt Roland Mikler sier til NRK at han foreløpig ikke vet så mye om Norge, heller.

– Jeg har ikke sett dem så mye, men de er unge. De er et veldig bra lag, sier han, og får støtte av lagkamerat Lazlo Nagy:

– Norge har toppspillere i alle posisjoner. De er virkelig harde i forsvar, veldig raske i angrep, sier han.

Til tross for skuffelsen tok danske Hansen seg tid til å rose Norge før kvartfinalen. Han sier han nå kommer til å heie på nordmennene.

– Det blir en fin kamp. Norge spiller veldig god håndball, så jeg tror Norge kan ta seg videre. Jeg synes måten de spiller på ser spennende ut, sier Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Rasmussen ble belgisk cupmester

    Mathias Rasmussen kunne sammen med sine lagkamerater i Union Saint-Gilloise juble for en svært etterlengtet tittel i den belgiske cupen.

    Japanske Koki Machidas scoring på overtid i første omgang ble den eneste i finalen mot Royal Antwerp.

    Union Saint-Gilloise har 11 seriemesterskap og to cuptitler fra før, men forrige seriegull kom i 1935 og den forrige cupseieren i 1914. (NTB)

    R-qRhvQEQVk
    Foto: NTB
  • Spansk bruddseier i Giroen

    Pelayo Sánchez tråkket først over målstreken på Giro d'Italias 6. etappe. Han var blant torsdagens utbrytere.

    Den spanske Movistar-rytteren vant foran Julian Alaphilippe og Luke Plapp.

    Trioen var alene i føringen i sluttfasen av den kuperte etappen. Tidligere på dagen var det sju syklister i bruddet. (NTB)

    K7QkCKHN1QA
    Foto: AP
  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal