NRK Meny
Normal

Sjokktap for Danmark - Norge møter Ungarn

Ungarn rystet de danske OL-mesterne i åttedelsfinalen og slo dem rett ut av VM. Dermed må Norge snu om på alle planene sine før tirsdagens kvartfinale.

HANDBALL-WORLD-2017-HUN-DEN

Mikkel Hansen ble tatt helt ut av det aggressive ungarske forsvaret i den andre omgangen. Dermed greide ikke stjernen å ta Danmark til en ny medalje i dette mesterskapet.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

– Det er mye som går galt, sier en tydelig preget Mikkel Hansen til NRK etter å ha tapt 27-25 mot Ungarn i håndball-VM.

Danmarks store stjerne var bare én av nøkkelspillerne som ikke helt greide å levere på forventet nivå i åttedelsfinalen søndag.

De fleste trodde nemlig det ville bli en lett oppgave for Danmark å ta seg videre. Danskene vant OL i sommer og er regnet som et betydelig sterkere lag enn Ungarn.

Få kunne se for seg noe annet enn at det ville bli Norge mot Danmark i kvartfinalen på tirsdag.

Stanset Hansen

HANDBALL-WORLD-2017-HUN-DEN

Ungarn slo Danmark for første gang på ti år og er klare for VM-kvartfinale mot Norge.

Foto: PHILIPPE DESMAZES / AFP

Men det var Ungarn som kjempet med nebb og klør for kvartfinaleplass. Danmark fremsto som usikre og mye tammere enn normalt.

I den andre omgangen greide ungarerne dessuten å ta Hansen helt ut av kampen. Etter pausen scoret han ikke et eneste mål før i siste spilleminutt.

Da var det for sent. Ungarn vant 27-25 og møter Norge i kvartfinalen tirsdag.

– Det er vanskelig å slå tilbake i en kamp hvor vi brenner så mange sjanser, sier Hansen.

Ungarn rystet de danske OL-mesterne i åttedelsfinalen og slo dem rett ut av VM. Dermed må Norge snu om på alle planene sine før tirsdagens kvartfinale.

Norge må planlegge på nytt

Dermed må Norge trolig snu om på alle sine planer. Norge-trener Christian Berge uttalte fredag kveld at han allerede da skulle begynne å forberede seg på et Danmark-møte.

Nå må han i stedet se nærmere på ungarerne.

Ungarn-målvakt Roland Mikler sier til NRK at han foreløpig ikke vet så mye om Norge, heller.

– Jeg har ikke sett dem så mye, men de er unge. De er et veldig bra lag, sier han, og får støtte av lagkamerat Lazlo Nagy:

– Norge har toppspillere i alle posisjoner. De er virkelig harde i forsvar, veldig raske i angrep, sier han.

Til tross for skuffelsen tok danske Hansen seg tid til å rose Norge før kvartfinalen. Han sier han nå kommer til å heie på nordmennene.

– Det blir en fin kamp. Norge spiller veldig god håndball, så jeg tror Norge kan ta seg videre. Jeg synes måten de spiller på ser spennende ut, sier Hansen.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale