I helgen sjokkerte han langrennseliten – her får han beskjeden han drømte om

Lørdag satte Mikael Gunnulfsen (27) samtlige andre på plass under den nasjonale langrennsåpningen. I dag ble han klar for verdenscupåpningen i finske Ruka.

– Det står at de gir en liten klovn fra Grenland med litt løse skuldre muligheten i Finland, sa Gunnulfsen til NRK i det han leste uttaket på forbundet sider.

Der ble det i dag bekreftet i en pressemelding at helgens vinner av 15 kilometeren er klar for verdenscupåpningen.

– Jeg har ikke ord egentlig, takk for at jeg får muligheten. Jeg føler selv at jeg fortjente det. Det var ikke på sin plass, for vi vet at veien inn til Ruka er veldig tung for oss som står utenfor landslaget, det er nesten umulig. Det hadde jeg aldri trodd, fortsatte 27-åringen.

– Ekstremprestasjon

Lørdag henviste han Johannes Høsflot Klæbo til andreplassen og Hans Christer Holund til tredjeplassen.

Før den nasjonale åpningen på Beitostølen var landslagstrener Eirik Myhr Nossum klar på at de ville prioritere eliteløperne. Langrennssjef Espen Bjervig forteller at det prinsippet står, men at de ikke kom utenom Gunnulfsen denne gangen.

Landslagssamling for langrenn damer

KLARSIGNAL: Langrennssjef Espen Bjervig er klar på at Gunnulfsen måtte med til Ruka etter åpningen på Beitostølen.

Foto: Geir Olsen / NTB

– Vi sier at vi i utgangspunkt skal prioriteter eliteløperne, og det har vi gjort. Men når vi får en ekstremprestasjon som på klassiskrennet, da vurderer jeg det dit hen at en sånn må vi ha med, sier Bjervig til NRK.

Samtidig er han klar på at Gunnulfsen ikke er et uskrevet blad, og minner om åttendeplassen fra femmila i Kollen for noen sesonger tilbake.

Og hovedpersonen selv har troen før han setter seg på flyet til Finland:

Er du Norges sterkeste kort på 15 kilometeren i klassisk til helgen?

– Den praten kan jeg heller ta med det klokken 16–17 på ettermiddagen. På lørdagen som var, så var jeg det, men det er en ny dag til lørdag og ikke minst fredag, sier 27-åringen.

– Steg to er å levere

Den siste plassen til Ruka på herresiden gikk til Sindre Bjørnestad Skar. Av eliteløperne fikk blant andre Didrik Tønseth ikke plass på laget.

Og selv om det er mye rutine i troppen som reiser til sesongens første verdenscup, tror den ferskeste av dem at det blir spesielt for alle i koronaåret 2020.

Åpningsrenn langrenn Beitostølen

EKSTREM: Langrennssjef Bjervig beskriver Gunnulfsens 15 kilometer på Beitostølen som en ekstremprestasjon.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– De sier jo at det er alltid annerledes å være førstereis på en sånn tur. Men sånn jeg ser det er det nesten 20 førstereis som drar på tur, for det her blir noe helt annet enn de har vært med på og, sier Gunnulfsen og fortsetter:

– Jeg har klart å komme meg til Kuusamo (også kjent som Ruka, red.anm), det er steg én. Steg to er å levere i Kuusamo, så jeg skal bort dit å gjøre den jobben jeg gjorde på lørdag.

Rennene i Ruka starter førstkommende fredag med sprint, før det er distanserenn lørdag og søndag.

Siste nytt

 • Leicester klatret forbi Liverpool

  James Maddison og Harvey Barnes ga Leicester 2-0 over Southampton lørdag. Med seieren inntok vertene 2.-plassen i Premier League.

  Oppgjøret så ut til å ebbe ut med Maddisons scoring etter 38 minutter, men fem minutter på overtid doblet Barnes ledelsen på en kontring.

  Leicester er uten tap på sine fem siste ligakamper. Brendan Rodgers' menn står med 35 poeng etter 18 kamper. Det har tatt dem forbi Liverpool før den regjerende Premier League-mesteren møter serieleder Manchester United på Anfield søndag. (NTB)

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Alex Pantling / AP
 • Solberg imponerte i debuten

  Oliver Solberg var kun 0,9 sekund unna klasseseier i sitt første løp som rallyproff for Hyundai. Kommende uke starter den nye VM-sesongen.

  19-åringen havnet kun bak hjemmehåpet Teemu Asunmaa i klassen for R5-biler i finske Arctic Lapland Rally. Han imponerte stort ved å være raskest på den femte fartsprøven, som var 25 kilometer lang. (NTB)

  Oliver Solberg Rally Sweden
  Foto: Micke Fransson/tt / NTB
 • Knepen Chelsea-seier

  Det så lenge vanskelig ut for Chelsea å bryte ned Fulham. Men Mason Mount reddet sine lagkamerater da han satte 1-0 sent i andre omgang.

  Fra før hadde Antonee Robinson fått rødt kort, uten at det hjalp nevneverdig for Chelsea.

  Timo Werner startet på benken, og var nære å punktere. Men alene med keeper bredsidet han ballen utenfor.

  Lampard
  Foto: Mike Hewitt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal