Sjögren om Hegerbergs landslagsutspill: – Det er hennes problem

Landslagssjef Martin Sjögren forstår ikke helt Andrine Hegerbergs utspill om at hun føler seg urettferdig behandlet av landslaget.

Nederland - Norge under EM fotball kvinner. (0-1)

FIASKO: Sommerens EM var en total fiasko for Norge. Det har gjort at nå Ada (t.v.) og Andrine Hegerberg (t.h.) står utenfor Martin Sjögrens landslagstropp – dog av veldig forskjellige grunner.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

29. august kom nyheten om at Ada Hegerberg slutter på landslaget på grunn av dårlige EM-forberedelser og svak kommunikasjon med landslagsledelsen. Samme kveld skulle landslagssjef Martin Sjögren ta ut troppen til VM-kvalifiseringskampene mot Slovakia og Nord-Irland.

Andrine Hegerberg hadde vært i samtlige kamptropper siden Sjögren tok over som trener, men plutselig var hun ute i kulden. Denne uken snakket Birmingham-spilleren ut for første gang siden vrakingen.

– Jeg sitter her med sju målgivende på de tre siste kampene, og før det hadde jeg fire målgivende i sju kamper, så jeg føler jeg har noe der å gjøre. Jeg føler meg rett og slett litt urettferdig behandlet, sa hun til NRK torsdag.

– Hennes problem

Landslagstrener Martin Sjögren tar det ikke tungt at 24-åringen føler seg urettferdig behandlet.

VM-kvalifiseringskamp mellom Nederland-Norge

NULL HEGERBERG: Andrine og Ada Hegerberg har vært viktige brikker for Norge siden Martin Sjögren tok over. Nå står begge utenfor landslaget.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vurderingen handlet først og fremst om det sportslige og hva som var best for laget. Hun har fått en forklaring, og hvis hun føler det er urettferdig så er det hennes problem, sier han.

Flere har stusset på at vrakingen skjedde samme dag som nyheten om lillesøsterens landslagsboikott, men Sjögren står på at det var en uavhengig avgjørelse.

– Det hadde absolutt ingenting med Ada å gjøre. Det handlet bare om Andrine, og det sportslige hensynet jeg tok for lagets beste.

Vil ikke gi konkrete tips

Andrine Hegerberg sier at hun ikke har fått vite hva hun skal gjøre for å komme tilbake på landslaget, og at forklaringen fra Sjögren er for lite konkret.

Andrine Hegerberg

I KULDEN: Andrine Hegerberg har ikke spilt en eneste landskamp siden sommerens europamesterskap.

Foto: Hanne Skjellum Mueller

– Jeg fikk en begrunnelse, men den var vanskelig å ta innover meg. Den gir meg ikke noe å jobbe videre på, eller noe som sier at «får du dette på plass, så er du tilbake», sier hun.

Sjögren er bestemt på at han ikke gir konkrete tilbakemeldinger til noen spillere.

– Fotball handler om veldig mye, det er nesten umulig å si konkret hva en spiller skal gjøre for å komme med på laget. Det gjelder ikke bare Andrine. Det handler om at en individuell spiller skal passe inn på et lag, og jeg har også vært tydelig med Andrine om at hun ikke er tatt ut på grunn av sportslige hensyn, sier han.

Neste VM-kvalifiseringskamp er ikke før i april. Da håper den 24 år gamle Birmingham-spilleren at hun er tilbake i varmen.

– Det har vært en merkelig situasjon hele greia, men jeg har selvsagt lyst til å spille landskamp igjen. Jeg har vært en del av landslagssystemet i 10 år nå, og det har vært en stor del av livet mitt, men akkurat nå spiller jeg for Birmingham, og trives med det, sier hun.

Andrine Hegerberg

TRIVES: Andrine Hegerberg trives som nøkkelspiller for Birmingham i engelsk eliteserie.

Foto: Hanne Skjellum Mueller

Siste nytt

 • Frisk endte uten poeng i CHL

  Frisk Asker tapte onsdag 3-7 mot finske Tappara og ryker ut av gruppespillet i Champions Hockey League med null poeng fra seks kamper. Det er aller første gang at et norsk lag ikke tar et eneste poeng i løpet av CHL-gruppespillet. Tidligere har Vålerenga (2014) og Stavanger (2017) tatt ett poeng, ifølge Budstikka.

  Anders Bastiansen
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Sævik scorte i PSG-triumf

  Karina Sævik fant veien til nettmaskene i mesterligaen for PSG. Ti minutter ut i kampen banken Norges landslagsspiller inn det første av tre scoringen i 1. omgang. Sæviks PSG møtte Breidablik i mesterligaens første av to åttedelsfinaler.

  Karina Sævik
  Foto: Paris Saint-Germain
 • Syrstad Engens Wolfsburg vant

  Ingrid Syrstad Engen spilte hele kampen for Wolfsburg da de i dag vant 6-0 mot nederlandske Twente i den første av to kamper i åttedelsfinalen i mesterligaen. Returoppgjøret i Nederland spilles 30. oktober.

  Landskamp fotball kvinner: Norge-England (2-1).
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal