NRK Meny
Normal

Sjekk lynvingens superstatistikk

Kristian Bjørnsen er trolig tyrkisk håndballs store skrekk. Kantspilleren har scoret på 20 av sine 21 skuddforsøk mot laget, og briljerte med 11 mål da Norge vant i EM-kvalifiseringen.

Kristiansund 20141029.EM-kvalifisering Norge-Tyrkia herrer håndball i Braathallen.Norges toppscorer ble Kristian Bjørnsen.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kristian Bjørnsen feirer ett av sine 11 mål mot Tyrkia. 25-åringen ble klar toppscorer i EM-kvalifiseringskampen.

Norge - Tyrkia 36 - 27

– Jeg er litt usikker på hva det skyldes, men det går som regel bra mot dem, sier Kristian Bjørnsen til TV 2.

Kristianstad-spilleren løp inn det ene målet etter det andre da Norges håndballherrer møtte Tyrkia i den første kvalifiseringskampen til EM i 2016.

Til slutt hadde Bjørnsen scoret nesten en tredjedel av de norske målene i. Norge vant 36-27 på hjemmebane i Kristiansund, og 25-åringen sto for hele 11 av fulltrefferne.

20 av 21

kristian berge jubler for seier

Landslagstrener Christian Berge jubler sammen med en av lagets mest rutinerte spillere, målvakt Ole Erevik.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Dermed opprettholder rogalendingen sin uvanlig gode statistikk mot laget. Sist Norge møtte Tyrkia scoret Bjørnsen på 10 av 10 skudd. Onsdag prikket han inn 11 av 12 forsøk, de fleste av dem etter raske kontringer.

– I dag var det de enkle målene, siden vi sto bra bakover. Vi visste det kom til å bli litt sånn, og på sånne dager er det ekstra gøy å være kantspiller, sier han.

– Rimelig fornøyd

Norge er i ferd med å gjennomføre et slags generasjonsskifte. Den siste tiden har profiler som Håvard Tvedten, Børge Lund og Erlend Mamelund gitt seg på landslaget.

Tyrkia skal riktignok ikke være noen målestokk for Norge, men landslagstrener Christian Berge var glad for å se at flere av de yngre spillerne tok ansvar.

– Jeg er glad for å se at vi tar gode valg i angrep og har mange gode kontringer, selv om vi sliter litt bakover. Alt i alt er jeg rimelig fornøyd, sier han til TV2.

EM spilles i Polen i januar 2016. Norge misset i VM-kvalifiseringen i sommer og blir TV-seere til Qatar-mesterskapet neste år.

Det er ventet at storfavoritt Kroatia og de norske herrene tar de to plassene som gir EM-spill. Nederland (norsk motstander til helga) er siste lag i gruppen.

Siste nytt

 • Anklaget for å ha solgt laguttak

  Belgias tidligere landslagssjef Marc Wilmots anklager Chelsea-keeper Thibaut Courtois' far for å ha solgt lagoppstillinger til mediene under fotball-EM 2016.

  Overfor TV-kanalen BeIN Sports påstår Wilmots at Courtois lekket uttakene så snart de var gitt til spillerne.

  Marc Wilmots og Thibaut Courtois
  Foto: Geert Vanden Wijngaert / Ap
 • Fotballtreneren Henri Michel er død

  Den tidligere franske landslagssjefen i fotball, Henrik Michel, døde tirsdag 70 år gammel. Han ledet Frankrike til OL-gull i Los Angeles i 1984 og var også trener for VM-laget som tok bronse i 1986-VM.

  Henri Michel
  Foto: Issouf Sanogo / AFP
 • Ancelotti favoritt til Italia-jobb

  Carlo Ancelotti er favoritt til å ta over som Italias landslagssjef i fotball. Ifølge flere italienske aviser er han tilbudt jobben. Ancelotti fikk sparken i Bayern München i slutten av september etter 0–3 for PSG i mesterligaen.

  Carlos Ancelotti
  Foto: HANNIBAL HANSCHKE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mesterligaen: Semifinale Liverpool - Roma