Sjekk lynvingens superstatistikk

Kristian Bjørnsen er trolig tyrkisk håndballs store skrekk. Kantspilleren har scoret på 20 av sine 21 skuddforsøk mot laget, og briljerte med 11 mål da Norge vant i EM-kvalifiseringen.

Kristiansund 20141029.EM-kvalifisering Norge-Tyrkia herrer håndball i Braathallen.Norges toppscorer ble Kristian Bjørnsen.Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kristian Bjørnsen feirer ett av sine 11 mål mot Tyrkia. 25-åringen ble klar toppscorer i EM-kvalifiseringskampen.

Norge - Tyrkia 36 - 27

– Jeg er litt usikker på hva det skyldes, men det går som regel bra mot dem, sier Kristian Bjørnsen til TV 2.

Kristianstad-spilleren løp inn det ene målet etter det andre da Norges håndballherrer møtte Tyrkia i den første kvalifiseringskampen til EM i 2016.

Til slutt hadde Bjørnsen scoret nesten en tredjedel av de norske målene i. Norge vant 36-27 på hjemmebane i Kristiansund, og 25-åringen sto for hele 11 av fulltrefferne.

20 av 21

kristian berge jubler for seier

Landslagstrener Christian Berge jubler sammen med en av lagets mest rutinerte spillere, målvakt Ole Erevik.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Dermed opprettholder rogalendingen sin uvanlig gode statistikk mot laget. Sist Norge møtte Tyrkia scoret Bjørnsen på 10 av 10 skudd. Onsdag prikket han inn 11 av 12 forsøk, de fleste av dem etter raske kontringer.

– I dag var det de enkle målene, siden vi sto bra bakover. Vi visste det kom til å bli litt sånn, og på sånne dager er det ekstra gøy å være kantspiller, sier han.

– Rimelig fornøyd

Norge er i ferd med å gjennomføre et slags generasjonsskifte. Den siste tiden har profiler som Håvard Tvedten, Børge Lund og Erlend Mamelund gitt seg på landslaget.

Tyrkia skal riktignok ikke være noen målestokk for Norge, men landslagstrener Christian Berge var glad for å se at flere av de yngre spillerne tok ansvar.

– Jeg er glad for å se at vi tar gode valg i angrep og har mange gode kontringer, selv om vi sliter litt bakover. Alt i alt er jeg rimelig fornøyd, sier han til TV2.

EM spilles i Polen i januar 2016. Norge misset i VM-kvalifiseringen i sommer og blir TV-seere til Qatar-mesterskapet neste år.

Det er ventet at storfavoritt Kroatia og de norske herrene tar de to plassene som gir EM-spill. Nederland (norsk motstander til helga) er siste lag i gruppen.

Siste nytt

 • Stort heimetap for Larvik

  Larvik tapte 25-33 for danske Odense i gruppespelet i meisterligaen. Ved pause stod det 13-16. Larvik har to poeng på tre kampar, og møter Odense igjen 4. november.

  Emilie Christensen scora 6 mål for Larvik.

  Larvik - Odense
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
 • Halep årets tennisspiller

  Simona Halep ble fredag hedret som årets kvinnelige tennisspiller. Det skjedde under gruppetrekningen for

  WTA-mesterskapet, der hun ikke deltar.

  Halep har vært verdensener siden slutten av februar og kommer til å beholde førsteplassen resten av året.

  2018 US Open - Day 1
  Foto: Elsa / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportslørdag: med oppdateringer fra internasjonal fotball
Toppserien: Trondheims-Ørn - Vålerenga
4-4-2 med Schau og Aune
4-4-2 Eliteserien: Sandefjord - Strømsgodset