NRK Meny
Normal

Sjåstad Christiansen vant sesongåpningen: – Utrolig deilig

Fristilkjører Tiril Sjåstad Christiansen fikk en perfekt start på årets verdenscupsesong da hun gikk til topp i fredagens slopestyle-konkurranse i New Zealand.

Sjåstad Christiansen

ÅRETS FØRSTE: Tiril Sjåstad Christiansen vant sin første verdenscupseier denne sesongen.

Foto: CHRISTOPHER FRANKUM / NORGES SKIFORBUND FREESKI

20-åringen fra Geilo lå på 5.-plass etter to forsøk, men med en strålende avslutning klatret hun helt til topps i årets første verdenscuprenn.

– Dette var utrolig deilig. Jeg var så nervøs foran den siste omgangen. Jeg vet jeg er best, så det var digg at jeg klarte å gjøre en god omgang. Det siste «runet» må være ett av de beste jeg noen gang har kjørt, sier Sjåstad Christiansen etter seieren.

Sjåstad Christiansen

TIL TOPPS: Tiril Sjåstad Christiansen under fredagens konkurranse.

Foto: CHRISTOPHER FRANKUM / NORGES SKIFORBUND FREESKI

– Vinnerskalle

Christopher Frankum

FORNØYD: Sportssjef Christopher Frankum.

Foto: Kallestad, Gorm / NTB scanpix

– Det var utrolig gøy. Hun er tilbake på topp her i New Zealand slik hun var for to år siden. Det er imponerende at hun klarer å samle nervene foran siste run. Hun er virkelig en vinnerskalle, sier sportssjef Christopher Frankum til NRK.

Stortalentet har tidligere vunnet X-Games, men mistet OL i Sotsji i fjor og brorparten av forrige sesong på grunn av skadeproblemer. Nå virker hun å være tilbake i toppslag.

– Hun hadde en tung tid etter Sotsji, og nå har hun jobbet hardt for å komme tilbake. Det at hun er på toppen i dag viser at hun har gjort veldig mye riktig og at hun er veldig sterk psykisk, fortsetter sportssjefen.

Sjåstad Christiansen fikk 85,80 poeng i sin siste omgang, mens nummer to, italienske Silvia Bertagna, fikk tre poeng mindre.

Høye mål

Sjåstad Christiansen fikk 85,80 poeng i sin siste omgang, mens nummer to, italienske Silvia Bertagna, fikk tre poeng mindre.

Sportssjefen forteller at 20-åringen har høye mål for sesongen.

Hun har mål om å være best gjennom hele sesongen. Målet er å vinne verdenscupen sammenlagt og ta medalje under X-Games i Aspen og Oslo i februar.

Bråten nummer to

Bråten

NUMMER TO: Øystein Bråten (t.v.) sørget for norsk andreplass på herresiden.

Foto: CHRISTOPHER FRANKUM / NORGES SKIFORBUND FREESKI

På herresiden var det ingen som kunne gjøre noe med briten James Woods sine 93,40 poeng, men Øystein Bråten sørget for norsk annenplass. Også han gjorde sitt beste i siste forsøk.

– Jeg fikk det skikkelig til i siste omgang. Det er skikkelig artig å starte sesongen med en pallplass. Da jeg så hvor mange gode som var med her nede, satt det egentlig langt inne å tenke på en pallplassering. Dette gir mersmak foran vinteren, sier Bråten.

– Han kjørte så rått. Han tar seg sammen og i siste run økte han vanskelighetsgraden og viste kjøring i verdensklasse, kommenterer Frankum.

Det var vanskelig vindforhold under konkurransen forteller sportssjefen.

– Han takler vinden veldig bra og kjører på et veldig høyt nivå teknisk. Han er veldig sterk psykisk og beviser at han kan hamle opp med de aller beste i verden, avslutter Frankum.

Sjåstad Christiansen og Bråten var de eneste nordmennene som hadde kvalifisert seg til finalene.

Siste nytt

 • Blir yngste nordmann i PGA

  Viktor Hovland har sikret seg sponsorinvitasjon til en PGA-turnering neste år etter storspill i Florida. Hovland representerer Miklagard golfklubb og Oklahoma State University, skriver Norsk Golf. 21-åringen blir tidenes yngste nordmann i en PGA-turnering.

 • Tap for Martinsen i NHL-comeback

  Andreas Martinsen er tilbake i den nordamerikanske toppligaen etter å ha blitt flyttet opp fra farmerlaget Rockford IceHogs. I debutkampen for Chicago Blackhawks endte det imidlertid med 1-5-tap mot gamlelaget Colorado Avalanche.

  Anton Forsberg, J.T. Compher
  Foto: David Banks / AP
 • Nytt tap for Rangers og Zucca

  New York Rangers gikk på en ny smell da de møtte Columbus Blue Jackets på hjemmebane. Kampen endte 5-3 til bortelaget. Med dette har Rangers tapt fem av de sju siste kampene.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag