Hopp til innhold

Følelsene tok overhånd for Christiansen etter første verdenscupseier

SOLDIER HOLLOW/OSLO (NRK): Vetle Sjåstad Christiansen tok karrierens første verdenscupseier på sprinten i USA. Da kom tårene.

Vetle Sjåstad Christiansen tok karrierens første verdenscupseier på sprinten i Soldier Hollow. Etterpå felte nordmannen gledestårer.

FØLELSESLADET: Det var ingen tvil om hvor viktig den første verdenscupseieren var for Vetle Sjåstad Christiansen.

Laster innhold, vennligst vent..

26-åringen fra Geilo skjøt ti treff, og det ble en sekundstrid mellom nordmannen og franske Simon Desthieux på sisterunden. I mål var Christiansen knappe 1,3 sekunder foran Desthieux.

– Det var helt sjukt hardt og jeg trodde jeg ikke kom til å klare det. Det var den rette dagen å gjør det på, når Johannes først skulle bomme på stående. Jeg er målløs rett og slett, sier Christiansen.

– Hvordan er den opplevelsen?

– Det er digg, det er det, er det eneste Christiansen klarer å si før tårene kommer.

Følelsene er utenpå kroppen. Han blir stående lenge, og han forsøker å samle seg.

Vetle Sjåstad Christiansen

FØRSTE SEIER: Vetle Sjåstad Christiansen fant raskt smilet tilbake.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Har ventet i 20 år

For han har opplevd mange tunge år i idretten. Etter å ha vært et stortalent, fikk han flere år ødelagt av et virus. Opptreningen tok flere år. Da han denne sesongen var tilbake på elitelaget, sa han klart ifra at det var nå eller aldri.

Og så har resultatene kommet. Først med en tredjeplass i Hochfilzen, så en andreplass i Canmore forrige helg.

– Jeg begynte med skiskyting da jeg var seks år. Så jeg har vel ventet i 20 år på dette.

Han må jobbe for å få ordene ut. Tårene renner fortsatt.

– Jeg er ikke så lei meg. Jeg er jo veldig glad. Det har vært mye hard trening, og mye venting, tålmodighet, beskriver han.

Thingnes Bø tok sprintcupen

Johannes Thingnes Bø lå an til nok en suveren seier i de tøffe løypene, men på stående skyting sprakk han fullstendig med hele fire bom.

– Jeg synes at jeg er uheldig, jeg skjønte ikke så mye når jeg bommet skudd på skudd der. Det var så klart skuffende, men jeg følte jeg var bedre enn det resultatet ble, sier han til NRK etter det som likevel ble en femteplass – nok til å sikre sprintcupen totalt.

BIATHLON-WC-IBU

GODE VENNER: Johannes Thingnes Bø gratulerer Vetle Sjåstad Christiansen.

Foto: DON EMMERT / AFP

Da var det desto mer gledelig at det var romkameraten som sikret at det nok en gang på norsk seier på en sprint denne sesongen.

– Han fortjener det virkelig, etter lang fartstid i skiskyting, og han er et av de største talentene vi har hatt. Han har jobbet knallhardt hver dag, og er den ultimate skiskytter, Nå får han betalt både i sporet og på skyting. I dag er han verdens beste, roser Thingnes Bø.

Motgangen glemt

Da Christiansen klatret opp på toppen av pallen var det sedvanlige gode humøret tilbake. Han ble omfavnet av trenerne, og konkurrenter.

Dere får ha meg unnskyldt. Jeg er bare en enkel sjel fra Geilo som synes det er morsomt å vinne skirenn. Følelsen er helt utrolig. Det bobler og bruser, og dunker fortsatt i kroppen. Plutselig er all motgang glemt, forteller han.

 • Johannes Dale, Henrik L'Abée-Lund og Erlend Bjøntegaard ble henholdsvis nummer 10, 21 og 27.
 • Lørdag er det jaktstarter i Soldier Hollow. Kvinnenes renn går på NRK1 kl. 18.00, mens herrene starter kl. 22.05 på NRK2.

Siste nytt

 • Regn kan skape trøbbel i Tour de France – fare for torden

  Sol og 25 grader kan raskt erstattes av kraftige regnbyger under fredagens åpningsetappe i Tour de France i København.

  – Dessverre kommer det en front med nedbør som treffer en gang mellom 17 og 18. Det kan fort bli kraftige lokale byger. Sol og varme kan være plagsomt, men regn er jo det verste med fare for skade. Det skumleste er at det er fare for tordenbyger, forteller meteorolog Roar Teigen til kanalen.

 • Ny offside-teknologi i fotball-VM

  I årets VM i fotball skal det innføres halvautomatisert offsideteknologi som skal varsle dommeren raskere og være mer nøyaktig.

  Det kunngjorde Fifa på sine nettsider fredag.

  Den nye teknologien er en videreutvikling av VAR (Video Assistant Referee) som har blitt implementert i verdensfotballen de senere årene og skal gjøre det lettere for VAR-bussen å kontakte dommeren med mer nøyaktige bilder av en offsidesituasjon.

  Fifa skal ha jobbet med prosjektet de siste tre årene, skriver NTB.

 • Tottenham kjøper Richarlison fra Everton

  Richarlison (25) forlater Everton for Premier League-kollega Tottenham. Den brasilianske spissen kan komme til å koste over 600 millioner kroner.

  Richarlison og Everton har lagt bak seg en forferdelig sesong som endte med at de til slutt greide å holde seg i Premier League.

  Kommende sesong skal han spille mesterliga med Tottenham. Klubben bekrefter overgangen på sine nettsider fredag.

  Richarlison har spilt for Everton de fire siste sesongene etter overgangen fra Watford. (NTB)

  Premier League - Everton v Crystal Palace
  Foto: CARL RECINE / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 43 klipp
Sport
Spiller nå
Ski-VM er endelig tilbake på NRK! 01:00
Neste