Følelsene tok overhånd for Christiansen etter første verdenscupseier

SOLDIER HOLLOW/OSLO (NRK): Vetle Sjåstad Christiansen tok karrierens første verdenscupseier på sprinten i USA. Da kom tårene.

Vetle Sjåstad Christiansen tok karrierens første verdenscupseier på sprinten i Soldier Hollow. Etterpå felte nordmannen gledestårer.

FØLELSESLADET: Det var ingen tvil om hvor viktig den første verdenscupseieren var for Vetle Sjåstad Christiansen.

Laster innhold, vennligst vent..

26-åringen fra Geilo skjøt ti treff, og det ble en sekundstrid mellom nordmannen og franske Simon Desthieux på sisterunden. I mål var Christiansen knappe 1,3 sekunder foran Desthieux.

– Det var helt sjukt hardt og jeg trodde jeg ikke kom til å klare det. Det var den rette dagen å gjør det på, når Johannes først skulle bomme på stående. Jeg er målløs rett og slett, sier Christiansen.

– Hvordan er den opplevelsen?

– Det er digg, det er det, er det eneste Christiansen klarer å si før tårene kommer.

Følelsene er utenpå kroppen. Han blir stående lenge, og han forsøker å samle seg.

Vetle Sjåstad Christiansen

FØRSTE SEIER: Vetle Sjåstad Christiansen fant raskt smilet tilbake.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Har ventet i 20 år

For han har opplevd mange tunge år i idretten. Etter å ha vært et stortalent, fikk han flere år ødelagt av et virus. Opptreningen tok flere år. Da han denne sesongen var tilbake på elitelaget, sa han klart ifra at det var nå eller aldri.

Og så har resultatene kommet. Først med en tredjeplass i Hochfilzen, så en andreplass i Canmore forrige helg.

– Jeg begynte med skiskyting da jeg var seks år. Så jeg har vel ventet i 20 år på dette.

Han må jobbe for å få ordene ut. Tårene renner fortsatt.

– Jeg er ikke så lei meg. Jeg er jo veldig glad. Det har vært mye hard trening, og mye venting, tålmodighet, beskriver han.

Thingnes Bø tok sprintcupen

Johannes Thingnes Bø lå an til nok en suveren seier i de tøffe løypene, men på stående skyting sprakk han fullstendig med hele fire bom.

– Jeg synes at jeg er uheldig, jeg skjønte ikke så mye når jeg bommet skudd på skudd der. Det var så klart skuffende, men jeg følte jeg var bedre enn det resultatet ble, sier han til NRK etter det som likevel ble en femteplass – nok til å sikre sprintcupen totalt.

BIATHLON-WC-IBU

GODE VENNER: Johannes Thingnes Bø gratulerer Vetle Sjåstad Christiansen.

Foto: DON EMMERT / AFP

Da var det desto mer gledelig at det var romkameraten som sikret at det nok en gang på norsk seier på en sprint denne sesongen.

– Han fortjener det virkelig, etter lang fartstid i skiskyting, og han er et av de største talentene vi har hatt. Han har jobbet knallhardt hver dag, og er den ultimate skiskytter, Nå får han betalt både i sporet og på skyting. I dag er han verdens beste, roser Thingnes Bø.

Motgangen glemt

Da Christiansen klatret opp på toppen av pallen var det sedvanlige gode humøret tilbake. Han ble omfavnet av trenerne, og konkurrenter.

Dere får ha meg unnskyldt. Jeg er bare en enkel sjel fra Geilo som synes det er morsomt å vinne skirenn. Følelsen er helt utrolig. Det bobler og bruser, og dunker fortsatt i kroppen. Plutselig er all motgang glemt, forteller han.

 • Johannes Dale, Henrik L'Abée-Lund og Erlend Bjøntegaard ble henholdsvis nummer 10, 21 og 27.
 • Lørdag er det jaktstarter i Soldier Hollow. Kvinnenes renn går på NRK1 kl. 18.00, mens herrene starter kl. 22.05 på NRK2.

Sportsnyheter

Lukaku gret og var redd for korleis det gjekk med lagkameraten: – Be strong, I love you

Romelu Lukaku scora. Så sprang han bort til TV-kameraet for å helse til klubbkamerat Christian Eriksen, som kollapsa i sin kamp tidlegare i kveld.

Siste nytt

 • Sikret seg finaleplass

  Barcelona til finalen i håndballens mesterliga, da de vant 31–26 over Nantes i semifinalen.

  Etter en god åpning på kampen av Barcelona, ble det en tung kamp frem til 50. minutt, etter at de økte ledelsen fra 20–18 til 27–21, var kampen avgjort og sikret seg sin 13. finaleplass i mesterligaen.

  Barcelona møter Aalborg i finalen som spilles søndag.

  Germany Handball Champions League
  Foto: Marius Becker / AP
 • Klarte ikke OL-kravet

  Narve Gilje Nordås ble nummer sju på 5000-meteren i lørdagens OL-kvalifiseringsstevne i franske Nice på13.22,15. Dermed klarte han ikke OL-kravet på 13.13,50.

  Det var det faktisk heller ingen av de andre startende som gjorde. Nordås har forsatt mulighet til å komme til OL, enten ved å klare kravet eller ved å styrke sin posisjon på verdensrankingen. I øyeblikket ligger han helt på vippen på rankingen. 42 får delta på distansen i OL.

  Per Svela ble nummer 14 i løpet på 13.57,05. Svela har ikke vist en form i det siste som gjorde det sannsynlig at han skulle klare OL-kravet.

  Jacob Boutera ble nummer sju på 3000 meter hinder i stevnet på 8.26,60, som er ny personlig rekord. OL-kravet er på 8,22. Boutera er med andre ord svært nær.

  AcvDxWPxxnM
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Koronatrøbbel for Venezuela

  12 personar knytt til Venezuelas tropp i Copa America har blitt ramma av koronaviruset like før det søramerikanske meisterskapet.

  Lokale helsemyndigheter i Brasilia, der Venezuela skal møte vertsnasjonen Brasil på søndag, seier dei fekk besjed om smitteutbrotet fredag kveld, like før Venezuelas tropp kom.

  – Vi fekk beskjed frå det søramerikanske fotballforbundet om at 12 medlem av delegasjonen frå Venezuela, deriblant spelarar og medlem av trenarstaben, har testa positivt på koronaviruset, står det i ein uttaling til nyheitsbyrået AFP.

  (©NTB)

  SsBK6cltz24
  Foto: Aizar Raldes / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal