Hopp til innhold

Følelsene tok overhånd for Christiansen etter første verdenscupseier

SOLDIER HOLLOW/OSLO (NRK): Vetle Sjåstad Christiansen tok karrierens første verdenscupseier på sprinten i USA. Da kom tårene.

Vetle Sjåstad Christiansen tok karrierens første verdenscupseier på sprinten i Soldier Hollow. Etterpå felte nordmannen gledestårer.

FØLELSESLADET: Det var ingen tvil om hvor viktig den første verdenscupseieren var for Vetle Sjåstad Christiansen.

Laster innhold, vennligst vent..

26-åringen fra Geilo skjøt ti treff, og det ble en sekundstrid mellom nordmannen og franske Simon Desthieux på sisterunden. I mål var Christiansen knappe 1,3 sekunder foran Desthieux.

– Det var helt sjukt hardt og jeg trodde jeg ikke kom til å klare det. Det var den rette dagen å gjør det på, når Johannes først skulle bomme på stående. Jeg er målløs rett og slett, sier Christiansen.

– Hvordan er den opplevelsen?

– Det er digg, det er det, er det eneste Christiansen klarer å si før tårene kommer.

Følelsene er utenpå kroppen. Han blir stående lenge, og han forsøker å samle seg.

Vetle Sjåstad Christiansen

FØRSTE SEIER: Vetle Sjåstad Christiansen fant raskt smilet tilbake.

Foto: Hanne Skjellum Mueller / NRK

– Har ventet i 20 år

For han har opplevd mange tunge år i idretten. Etter å ha vært et stortalent, fikk han flere år ødelagt av et virus. Opptreningen tok flere år. Da han denne sesongen var tilbake på elitelaget, sa han klart ifra at det var nå eller aldri.

Og så har resultatene kommet. Først med en tredjeplass i Hochfilzen, så en andreplass i Canmore forrige helg.

– Jeg begynte med skiskyting da jeg var seks år. Så jeg har vel ventet i 20 år på dette.

Han må jobbe for å få ordene ut. Tårene renner fortsatt.

– Jeg er ikke så lei meg. Jeg er jo veldig glad. Det har vært mye hard trening, og mye venting, tålmodighet, beskriver han.

Thingnes Bø tok sprintcupen

Johannes Thingnes Bø lå an til nok en suveren seier i de tøffe løypene, men på stående skyting sprakk han fullstendig med hele fire bom.

– Jeg synes at jeg er uheldig, jeg skjønte ikke så mye når jeg bommet skudd på skudd der. Det var så klart skuffende, men jeg følte jeg var bedre enn det resultatet ble, sier han til NRK etter det som likevel ble en femteplass – nok til å sikre sprintcupen totalt.

BIATHLON-WC-IBU

GODE VENNER: Johannes Thingnes Bø gratulerer Vetle Sjåstad Christiansen.

Foto: DON EMMERT / AFP

Da var det desto mer gledelig at det var romkameraten som sikret at det nok en gang på norsk seier på en sprint denne sesongen.

– Han fortjener det virkelig, etter lang fartstid i skiskyting, og han er et av de største talentene vi har hatt. Han har jobbet knallhardt hver dag, og er den ultimate skiskytter, Nå får han betalt både i sporet og på skyting. I dag er han verdens beste, roser Thingnes Bø.

Motgangen glemt

Da Christiansen klatret opp på toppen av pallen var det sedvanlige gode humøret tilbake. Han ble omfavnet av trenerne, og konkurrenter.

Dere får ha meg unnskyldt. Jeg er bare en enkel sjel fra Geilo som synes det er morsomt å vinne skirenn. Følelsen er helt utrolig. Det bobler og bruser, og dunker fortsatt i kroppen. Plutselig er all motgang glemt, forteller han.

 • Johannes Dale, Henrik L'Abée-Lund og Erlend Bjøntegaard ble henholdsvis nummer 10, 21 og 27.
 • Lørdag er det jaktstarter i Soldier Hollow. Kvinnenes renn går på NRK1 kl. 18.00, mens herrene starter kl. 22.05 på NRK2.

Siste nytt

 • Spillprodusent tordner mot Hegerberg-hets: – Avskyelig og fullstendig uakseptabelt

  Spillprodusenten EA Sports jobber med å identifisere personen som rettet kraftig hets mot Ada Hegerberg knyttet til dataspillet EA Sports FC 24.

  Det var mandag at Lyon-stjernen Hegerberg rykket ut og dokumenterte at hun hadde blitt utsatt for en stygg melding på nett i kjølvannet av lanseringen av den siste utgaven av dataspillet EA Sports FC 24.

  Den norske fotballstjernen delte en lydmelding med sine følgere på Instagram. Avsenderen kommer med en svært lite hyggelig karakteristikk av Lyon-stjernen.

  Bakgrunnen er at Hegerbergs karakter på det ferske dataspillet EA Sports FC 24 inneholder en teknisk feil og er vanskelig å kontrollere.

  «Hetsen Ada Hegerberg har mottatt er avskyelig og fullstendig uakseptabel. Vi har kontaktet Ada direkte for å tilby vår støtte», skriver spillprodusent EA til NTB.

  «EA har nulltoleranse for kjønnsdiskriminering, kvinnehat eller hat i enhver form, og mener at å være en del av et gamingmiljø skal være en positiv, rettferdig og trygg opplevelse for alle. Våre retningslinjer for positiv spilling viser tydelig at vi ikke godtar denne typen oppførsel fra spillere på våre plattformer», heter det videre.

  I meldingen Hegerberg delte på Instagram omtales hun blant annet som «hore».

  – Dette går litt for langt, gjør det ikke? skrev Lyon-spissen selv under bildet.

  EA Sports FC 24 er den ferskeste versjonen av de tidligere Fifa-spillene. Årets utgave har fått nytt navn.

  Ada Hegerberg
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Román Haug pådro seg to brudd i ansiktet mot Portugal: – Har det etter forholdene bra

  Skadene Sophie Román Haug pådro seg i landskampen mot Portugal gjør at hun skal følges opp av spesialist i Liverpool. Hun ble rammet av to brudd i ansiktet.

  – Jeg har det etter forholdene bra, og har fått god oppfølging av det medisinske teamet og på sykehuset her i Portugal. I selve situasjonen hadde jeg kun fokus på ballen, så jeg fikk derfor ikke helt med meg hva som egentlig skjedde, men har fått sett bildene i ettertid, sier Haug i en uttalelse sendt til NRK.

  – Nå skal jeg tilbake til Liverpool, der jeg blir jeg fulgt opp av spesialister i klubben, så krysser jeg fingrene for at jeg er tilbake på banen ganske snart.

  Det var tidlig i tirsdagens kamp Haug kolliderte med Portugals keeper. Begge spillerne fikk behandling på banen før de måtte byttes ut.

  – Skaden til Sophie var litt mer omfattende enn først antatt. Hun har i tillegg til brudd i nesen også brudd i ansiktet. Hun er nå til videre vurdering hos spesialist i Porto, sa landslagslege Magnus Myntevik til NTB via kommunikasjonsansvarlig Halvor Lea onsdag formiddag.

  Fotball, National League: Portugal - Norge (3-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Polens president: Søker om å få arrangere sommer-OL i 2036

  President Andrzej Duda opplyste onsdag at Polen kommer til å søke om å få arrangere sommer-OL i 2036.

  Det er nyhetsbyrået Reuters som melder om Dudas uttalelse. Det er ikke opplyst hvilken eller hvilke byer i Polen lekene er tenkt lagt til.

  Den polske søknaden blir den fjerde som kommer på banen foran lekene om 13 år. Fra før har Mexico, Indonesia og Tyrkia varslet at de akter å søke om å få være arrangør.

  Mexico vil arrangere OL i byene Guadalajara, Mexico City, Monterrey og Tijuana. Den indonesiske regjeringen har på sin side varslet at den planlegger å legge arrangementet til den nye hovedstaden Nusantara.

  Den tyrkiske regjeringen ser for seg å legge arrangementet til storbyen Istanbul.

  Det neste sommer-OL skal arrangere i Paris kommende sommer. Deretter blir Los Angeles arrangør i 2028, mens Brisbane har ansvaret i 2032. (NTB)

  75-årsjubileet for frigjøring av den nazityske konsentrasjons- og utryddelsesleiren Auschwitz og Birkenau.
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Harviken oppløst i tårer etter å ha blitt «syndebukk» 00:58
Neste