Drillo etter norsk fiasko: – Jeg har lyst til å grine

ULLEVAAL (NRK): Norge var på desperat jakt etter seier mot Latvia, men Ståle Solbakkens menn klarte aldri å finne nettmaskene. Dermed er VM-håpet i ferd med å slukne.

– Sannsynligvis var det VM-billetten som røk. Skuffelsen er veldig stor, sier tidligere landslagssjef Egil Drillo Olsen i TV 2s studio etter kampen.

Norge måtte slå Latvia for å ha kontroll på egen VM-skjebne før møtet med Nederland tirsdag, men gjestene skulle gjøre det langt vanskeligere enn ventet.

For selv om Norge skapte kaos i gjestenes boks i sluttminuttene, måtte hjemmepublikummet vente forgjeves på forløsningen.

Det gikk et gisp gjennom Ullevaal da dommeren satte fløyta i munn åtte minutter på overtid.

Fotball VM-kvalifisering herrer 2021: Norge - Latvia

SKUFFET: Martin Ødegaard fortvilet etter kampslutt.

Flere av de norske spillerne sank umiddelbart ned i gresset og tok seg til ansiktet.

Hjemmelaget rotet nemlig bort to svært viktige poeng i kampen om både en direkte VM-plass og playoffplass.

Tyrkia, som slo Gibraltar 60, er nå foran Norge på tabellen på målforskjell. Samtidig kunne Nederland sikret seg 1.-plassen i gruppa med seier mot Montenegro senere på kvelden.

Drillo beskriver resultatet som «veldig, veldig skuffende».

– Første omgang var dårlig og flere spillere var under pari. Det virket som de hadde høye skuldre, det var en meget skuffende aften. Jeg har lyst til å begynne å grine, sier Drillo til TV 2.

Egil Drillo Olsen og Ståle Solbakken

TUNG KVELD: Egil Drillo Olsen (t.h) er kritisk til det Ståle Solbakkens menn leverte mot Latvia. Kampen endte 0–0.

Ødegaard beklager til Ullevaal-publikummet

Det var en tydelig preget Martin Ødegaard som møtte norsk presse etter kampslutt. Han syntes synd på alle de som hadde møtt opp på Ullevaal lørdag kveld.

– Vi er veldig takknemlige for den støtten vi får, så det er beklagelig at vi ikke klarer å gi dem mer å juble for, sier Ødegaard.

Den norske kapteinen er svært misfornøyd med hvordan laget startet kampen.

– Vi spiller en veldig dårlig første omgang, særlig de første 30. Og så legger vi om og spiller en veldig god andre omgang, der vi skaper masse sjanser. Vi får et mål som er annullert og har bra trykk på dem, styrer alt og har ballen hele tiden. Men vi klarer ikke å score. Det er blytungt akkurat nå, sier Ødegaard.

Landslagssjef Ståle Solbakken nekter å gi opp VM-drømmen til tross for nedturen.

– Vi setter oss i en mye vanskeligere situasjon, det må vi være ærlige om. Alt er mulig fortsatt. Vi skal være skuffa nå, men dra ned til Nederland og omstille oss, sier Solbakken.

LANGT NEDE: De norske spillerne klarte ikke å få hull på byllen mot Latvia. Etter kampen var spillerne langt nede.

Annullering

Etter en målløs og tam førsteomgang kastet landslagssjef Ståle Solbakken innpå Joshua King for Morten Thorsby.

Grepet var ikke til å misforstå, og selv om Norge fikk flere sjanser i starten av 2.-omgangen, skortet det på presisjonen.

«Skyt, skyt, skyt», ropte et desperat publikum da Norge nærmet seg skuddhold i sluttminuttene.

Etter 55 minutter kombinerte Martin Ødegaard med Alexander Sørloth, og sistnevnte spilte Kristian Thorstvedt fri i boksen. 22-åringen klarte imidlertid bare å tvinge frem en mesterlig redning fra Roberts Ozols.

Ti minutter senere holdt Ullevaal pusten da Mohamed Elyounoussi ble spilt helt gjennom av Sørloth.

Formspilleren prøvde å løfte ballen over Ozols, men på streken avverget kaptein Antonijs Cernomordijs.

Samme mann var frempå igjen knappe ti minutter før slutt og headet ballen i mål, men TV-bildene viste at 27-åringen var på feil side.

Dermed ble Ullevaal-jubelen forvandlet til piping og fortvilelse.

Rufsete 1.-omgang

Et fullsatt Ullevaal måtte vente lenge på høydepunktene i høstkulda.

For selv om Norge hadde initiativet, var vertene lenge for upresise og slurvete når de kom fremover.

Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - Latvia

NESTEN: Kristian Thorstvedt var nær å sende Norge i ledelsen.

De første mulighetene skulle komme i form av langskudd fra Kristian Thorstvedt og Mathias Normann midtveis i omgangen.

Samtidig skapte Latvias tometersmann Roberts Uldrikis tidsvis problemer for hjemmelaget, men hverken headingen eller skuddet satte Ørjan Håskjold Nyland på de store prøvene.

Så, noen minutter før pause, trodde de fleste på Ullevaal at Thorstvedt hadde sendt Norge i ledelsen. Headingen spratt imidlertid i stolpen bak en sjanseløs Roberts Ozols – og ut.

• Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

(NTB)

Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

Årsaken var at båten var for full.

Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)