Følg seremonien direkte.

Sjakk-OL 2014

Oppsummert

 • Sjakk-OL i Tromsø er verdens fjerde største sportsarrangement.
 • Her kan du se åpningsseremonien direkte fra Tromsø.
 • Lørdag 2. august spilles første parti. Turneringen varer til 14. august.
 • Sjakk-OL med millionsprekk

  Arrangøren av sjakk-OL i Tromsø sliter med å gjøre opp for seg. Regnskapet viser en budsjettsmell i millionklassen, melder VG. Allerede i forrige uke varslet direktør Børge Robertsen for sjakk-OL betalingsstopp. Det er lokale Tromsø-bedrifter som utgjør størsteparten av kreditorene.

 • Agdestein vant

  Simen Agdestein fikk prøve seg på førstebordet på grunn av Magnus Carlsens fravær i kampen mot Malaysia. Med hvite brikker mot Yee-Weng Lim viste han ingen nåde, og etter 28 trekk valgte motstanderen hans å gi opp kampen.

 • Carlsen spiller ikke mer OL

  Magnus Carlsen har bestemt seg for å droppe siste runde i sjakk-OL. Verdenseneren er sliten og reiser hjem til Bærum for å hvile. Tirsdag tapte Carlsen mot Ivan Saric. I dag er det spillefri i sjakk-OL.

  – Magnus spiller ikke flere OL-kamper. Han ville fått en motstander på et svakt lag fra Malaysia med raiting rundt 2300. Det ville vært som om Barcelona skulle møtt Sandefjord i fotball, sier Espen Agdestein til VG.

 • Seier for sjakk-OL

  Sjakk-OL ble saksøkt for ekstra advokatutgifter av det russiske sjakkforbundet etter at de først nektet den russiske damelaget å delta i OL. I dag kom dommen i saken, og sjakk-OL fikk medhold på alle punkter.

  Det russiske sjakkforbundet er dermed nødt til å betale saksomkostningene i saken pålydende 123 500 kroner.

Siste nytt

 • Nok et nederlag for Arsenal

  Sparkingen av Unai Emery har foreløpig ikke gitt noe umiddelbar positiv virkning for Arsenal. Svenske Fredrik Ljungberg lykkes ikke med å slå bunnlaget Norwich i sin første kamp i lederstolen, ei heller rødtrøyene å slå Brighton i kveldens kamp hjemme på Emirates. Arsenal gikk på en ny smell og tapte til slutt 2-1. Adam Webster og Neal Maupay scoret målene for gjestene, mens Alexandre Lacazette scoret vertenes mål. Arsenal ligger på en skuffende 10. plass, mens Brighton klatret opp på 13.-plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Klatret på tabellen

  Newcastle klatrer til 11. plass på tabellen med 2-0 seier over Sheffield United borte på Bramall Lane. Gjestene var effektive og satte ballen i mål etter kvarteret spilt. I det 71. minuttet økte de ledelsen. Vertene maktet aldri å slå tilbake.

  Premier League - Sheffield United v Newcastle United
  Foto: Andrew Yates / Reuters
 • Silva har fått sparken

  Everton-manager Marco Silva har fått sparken, melder Sky Sports. Klubben har hatt svake resultater denne sesongen, og tapte senest 5-2 for Liverpool i går. Silva tok over jobben som manager i mai 2018 og ledet laget til en åttende plass forrige sesong. De gode resultatene denne sesongen har derimot uteblitt. Flere kandidater skal være aktuelle for jobben, deriblant skal David Moyes være på lista.

  FILE PHOTO: Premier League - Southampton v Everton
  Foto: David Klein / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal