Landslagstreningen endte i tårer for Isaksen

ULLEVAAL STADION (NRK): Her går Ingvild Isaksen gråtende av banen under kvinnelandslagets siste trening i Norge før EM om åtte dager. Nå står nok et mesterskap i fare.

Ingvild Isaksen

SKUFFET: Her går Ingvild Isaksen gråtende av banen siste trening før EM. Hun har slitt med en hælskade lenge. Foto: Vegeir Kjærstad/Støtt norsk kvinnefotball

Foto: Vegeir Kjærstad / Støtt norsk kvinnefotball

– Jeg kunne vel ønske det gikk litt bedre. Det er bedre enn det har vært, men man har lyst til å være 100 prosent og da kan man bli litt lei seg, sier Ingvild Isaksen til NRK

Lørdag hadde kvinnelandslagslaget sin siste trening på norsk jord før de setter kursen mot EM i Nederland. Den ble et mareritt for Isaksen, som har sliter med en betennelse i hælen.

Før økta var over, forsvant hun gråtende inn i garderoben. Nå kan mesterskapet stå i fare.

– Jeg sitter før hver trening og håper det skal være litt bedre enn det kanskje er. Da blir fallhøyden litt stor, og man blir skuffet, sier Isaksen.

Ingvild Isaksen

Skadet: Ingvild Isaksen. Foto: Vegeir Kjærstad/Støtt norsk kvinnefotball.

Foto: Vegeir Kjærstad / Støtt norsk kvinenfotball

Kvinnelandslaget reiser i morgen, og det er foreløpig ikke klart om Isaksen blir med eller ikke.

– Det er mitt fokus, også får vi ta det som det kommer. Jeg forbereder meg på at jeg skal ned og spille EM. Resten tar vi som det kommer, sier hun om planene fremover, sier Stabæk-spilleren.

– Jeg prøver å tenke positivt. Jeg går «all in», og har bare i tankene at jeg skal være med i EM og være med å bidra. Jeg har spilt med denne betennelsen ganske lenge, og det har gått fint. Jeg satser på at jeg skal klare det de neste ukene også, fortsetter hun.

Norge møter Nederland i åpningskampen 16. juli.

– Håper hun blir spilleklar

Landslagssjef Martin Sjögren hadde ikke snakket med det medisinske apparatet da NRK møtte han etter treningen, men forteller at han håper Isaksen blir spilleklar.

Martin Sjögren

HÅPER HUN BLIR KLAR: Landslagssjef Martin Sjögren håper Ingvild Isaksen blir spilleklar til mesterskapet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi behandler henne og tar vare på henne så bra vi kan, også får vi se om hun blir spilleklar eller ikke, sier han.

– Er det en sjanse for at mesterskapet kan ryke?

– Det er vanskelig å si. Sånn som det ser ut nå vet vi at hun kommer til å ha smerter. Men vi har et bra medisinsk apparat som prøver å gjøre Ingvild klar til å spille. Men at hun kommer til å ha vondt er vi mer eller mindre sikre på. Jeg håper hun blir såpass bra at hun er tilgjengelig for å få spille, svarer Sjögren.

Røk korsbåndet – mistet VM

Dette er ikke første gang et mesterskap står i fare for Isaksen.

Åtte måneder før VM-sluttspillet i Canada 2016 røk 28-åringen både fremre korsbånd, sidebåndet og menisken i kneet.

Da måtte hun se lagvenninnene ryke ut mot England i åttedelsfinalen, og har siden kjempet for å komme tilbake på banen. Etter 600 dager var hun endelig tilbake på banen for Stabæk i juni 2016.

 • Det er ikke bare Ingvild Isaksen som har slitt med skade den siste uka. Se saken om Norges stoppertrøbbel her:
To av Norges midstoppere sliter med skader ni dager før fotball-EM.

Siste nytt

 • Uavgjort for Ødegaards Vitesse

  Nederlandske Vitesse og Martin Ødegaard spilte 1–1 borte mot Utrecht i den første kvalifiseringskampen til europaligaen fredag. Vertene tok ledelsen etter 18 minutter, før Tim Matavz utlignet etter et Ødegaard-hjørnespark før pause.

  AFP_1FG2X3
  Foto: OLAF KRAAK / AFP
 • Norge U20 tapte VM-åpningen

  Norge tapte 1-3 mot Uruguay i sin første kamp i U20-VM i Polen fredag. Søramerikanernes Darwin Nunez satte et nydelig skudd i nettet etter 22 minutter, før Francisco Ginella økte etter svakt, norsk forsvarsspill åtte minutter senere. Christian Dahle Borchgrevink reduserte like etter pause, men tre minutter før full tid punkterte Brian Rodriguez kampen. Norge møter New Zealand på mandag.

 • Verdensrekord i debuten

  Sprinter Salum Kashafali løp inn til verdensrekord under et parafriidrettsstevne i Sveits fredag. Rekordtiden var 10,58. Dette var 25-åringens debut i parafriidrett, og han stiller i klassen T-12 for svaksynte.

  Salum Kashafali
  Foto: Norges friidrettsforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal