Hopp til innhold

Landslagstreningen endte i tårer for Isaksen

ULLEVAAL STADION (NRK): Her går Ingvild Isaksen gråtende av banen under kvinnelandslagets siste trening i Norge før EM om åtte dager. Nå står nok et mesterskap i fare.

Ingvild Isaksen

SKUFFET: Her går Ingvild Isaksen gråtende av banen siste trening før EM. Hun har slitt med en hælskade lenge. Foto: Vegeir Kjærstad/Støtt norsk kvinnefotball

Foto: Vegeir Kjærstad / Støtt norsk kvinnefotball

– Jeg kunne vel ønske det gikk litt bedre. Det er bedre enn det har vært, men man har lyst til å være 100 prosent og da kan man bli litt lei seg, sier Ingvild Isaksen til NRK

Lørdag hadde kvinnelandslagslaget sin siste trening på norsk jord før de setter kursen mot EM i Nederland. Den ble et mareritt for Isaksen, som har sliter med en betennelse i hælen.

Før økta var over, forsvant hun gråtende inn i garderoben. Nå kan mesterskapet stå i fare.

– Jeg sitter før hver trening og håper det skal være litt bedre enn det kanskje er. Da blir fallhøyden litt stor, og man blir skuffet, sier Isaksen.

Ingvild Isaksen

Skadet: Ingvild Isaksen. Foto: Vegeir Kjærstad/Støtt norsk kvinnefotball.

Foto: Vegeir Kjærstad / Støtt norsk kvinenfotball

Kvinnelandslaget reiser i morgen, og det er foreløpig ikke klart om Isaksen blir med eller ikke.

– Det er mitt fokus, også får vi ta det som det kommer. Jeg forbereder meg på at jeg skal ned og spille EM. Resten tar vi som det kommer, sier hun om planene fremover, sier Stabæk-spilleren.

– Jeg prøver å tenke positivt. Jeg går «all in», og har bare i tankene at jeg skal være med i EM og være med å bidra. Jeg har spilt med denne betennelsen ganske lenge, og det har gått fint. Jeg satser på at jeg skal klare det de neste ukene også, fortsetter hun.

Norge møter Nederland i åpningskampen 16. juli.

– Håper hun blir spilleklar

Landslagssjef Martin Sjögren hadde ikke snakket med det medisinske apparatet da NRK møtte han etter treningen, men forteller at han håper Isaksen blir spilleklar.

Martin Sjögren

HÅPER HUN BLIR KLAR: Landslagssjef Martin Sjögren håper Ingvild Isaksen blir spilleklar til mesterskapet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Vi behandler henne og tar vare på henne så bra vi kan, også får vi se om hun blir spilleklar eller ikke, sier han.

– Er det en sjanse for at mesterskapet kan ryke?

– Det er vanskelig å si. Sånn som det ser ut nå vet vi at hun kommer til å ha smerter. Men vi har et bra medisinsk apparat som prøver å gjøre Ingvild klar til å spille. Men at hun kommer til å ha vondt er vi mer eller mindre sikre på. Jeg håper hun blir såpass bra at hun er tilgjengelig for å få spille, svarer Sjögren.

Røk korsbåndet – mistet VM

Dette er ikke første gang et mesterskap står i fare for Isaksen.

Åtte måneder før VM-sluttspillet i Canada 2016 røk 28-åringen både fremre korsbånd, sidebåndet og menisken i kneet.

Da måtte hun se lagvenninnene ryke ut mot England i åttedelsfinalen, og har siden kjempet for å komme tilbake på banen. Etter 600 dager var hun endelig tilbake på banen for Stabæk i juni 2016.

 • Det er ikke bare Ingvild Isaksen som har slitt med skade den siste uka. Se saken om Norges stoppertrøbbel her:
To av Norges midstoppere sliter med skader ni dager før fotball-EM.

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga

Krisen fortsetter for Vålerenga – kapteinen beklaget ydmykende tap

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Roma vant serieligaen – slo «norske» Feyenoord 1–0 i finalen

  Roma og José Mourinho kunne onsdag juble som den første vinner av serieligaen.

  – Enten skriver man historie eller så gjør man det ikke. Vi gjorde det i dag. Jeg har vært i Roma i 11 måneder, og det øyeblikket jeg kom hit innså jeg at de ventet på noe som dette, sa Mourinho etter sin femte europacuptriumf.

  Et mål av Nicolo Zaniolo i første omgang avgjorde finalen mot Feyenoord i Tirana, men like mye matchvinner var keeper Rui Patrício, som tok fram noen meget gode redninger og holdt nullen selv om den nederlandske klubben presset kraftig i den andre omgangen.

  Fredrik Aursnes spilte hele kampen som Feyenoords midtbaneanker, mens Marcus Holmgren Pedersen ble spilte det siste kvarteret pluss tilleggstid. De greide ikke å avverge Roma-triumfen.

  – Du kan høre på fansen hvor mye dette betyr, klubbens første europacuptittel. Alle jobbet bakover i 2. omgang for å holde unna, sa Smalling til TV4 i lurvelevenet etter kampslutt.

  (NTB)

  Mourinho
 • AaFK snudde til seier mot Jerv

  Det så en stund ut til at Jerv skulle slå Aalesund på bortebane, men med to raske mål sent i kampen snudde hjemmelaget til seier og tre poeng.

  Isak Dybvik Määttä ble avgjørende da han på vakkert vis bøyde ballen i lengste hjørnet med ryggen mot mål ti minutter før slutt.

  Vinnermålet fullførte snuoperasjonen etter at Jerv tok ledelsen i det 65. minutt. Aral Simsir og Erik Brenden kombinerte fint da sistnevnte headet ballen over en utrusende Sten Grytebust og i mål.

  Etter 78 minutter var lagene likt. Simen Bolkan Nordli banket et frispark rett i mål da Jerv-keeper Øystein Øvretveit hadde forlatt sitt hjørne.

  Deretter avgjorde Määttä kampen med sin scoring to minutter senere. Det ga tre poeng og tok laget opp på en sterk 5.-plass på tabellen. Det skiller kun to poeng opp til medaljeplass for det nyopprykkede laget fra Sunnmøre.

  Eliteserien i fotball 2022: Aalesund - Jerv
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
 • Ny Odd-nedtur etter sjansesløseri

  Odd sløste fryktelig foran mål og gikk på et nytt tap i Eliteserien fotball. Sandefjord kjempet seg til 1-0-seier borte.

  Keanin Ayer fikset scoringen etter vel et kvarters spill. Han headet ballen i mål etter et langt innlegg fra venstre. Hjemmelaget kunne ha forsvart seg bedre enn det gjorde.

  Etter scoringen var det Odd for det meste i resten av 1.-omgangen. Hjemmelaget misbrukte flere store sjanser.

  Odd har tapt fem av de seks siste kampene og står med ni poeng på like mange forsøk

  Eliteserien fotball 2022: Odd - Sandefjord
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste