NRK Meny
Normal

Gråt på standplass

Tora Berger falt og ødela geværet. Nå frykter hun at de neste konkurransene i verdenscupen er ødelagt.

Tora Berger
Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

De norske jentene skuffet under v-cupsprinten i Pyeong Chang torsdag, men mest skuffet av alle var Tora Berger.

Hun fikk ødelagt løpet sitt før det egentlig hadde startet.

Nett-TV: Sammendrag skiskyting kvinner

Brakk geværkolben

Berger falt voldsomt før hun hadde kommet til første skyting, og våpenet hennes tok skade.

- Jeg rante ned bakken og plutselig lå jeg der. Hva som var grunnen til at jeg ble liggende vet jeg ikke, sa Berger til NRK like etter løpet.

Da hun kom til standplass fikk hun store problemer. Møtet med snøen hadde brukket geværkolben og medførte store problemer med ladingen.

Tora Berger

Tora Berger.

Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP

- Jeg trodde ikke jeg hadde skadet geværet og gikk inn på standplass og la meg ned og skulle skyte. Da merka jeg at her var det ikke slik det skulle være.

Sesongen kan være ødelagt

Det gikk mange sekunder før hun kunne begynne å skyte. Tårene begynte å renne i ren frustrasjon og to bom senere var det klart at dette ikke var Bergers dag.

Ytterligere to bom til på den andre skytingen sendte Berger langt ned på resultatlistene. 42. plass, 2.51,1 bak Neuner, er uvant kost for læsjingen.

Berger kan leve med en dårlig plassering i et enkelt renn, men at geværet er ødelagt kan bli dramatisk, særlig nå som hun er i Sør-Korea. I tillegg skal hun til Russland før hun kommer hjem.

- Det er greit å gå et dårlig løp sjøl, men det er klart, ødelegger du geværet kan du ha ødelagt mye av sesongen. Jeg vet ikke hvor mye jeg får gjort her borte. Hvis jeg hadde vært hjemme hadde det kanskje vært enklere. Der har jeg reservekolbe og alt det der.

Det var først da Berger kom i mål hun fikk se hvor skadet geværet var. Det er likevel håp om at teamet hennes kan få reparert geværet før jaktstarten på lørdag.

Solveig Rogstad

Solveig Rogstad.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

De andre norske håpene hadde heller ikke mye å juble for. Solveig Rogstad bommet tre ganger på standplass, men ble likevel best av de norske på en 25. plass, 2.04,3 bak vinneren.

Magdalena Neuner vant sprinten til tross for to bom. Sandrine Bailly kom på annenplass, 14,3 sekunder etter. Michela Ponza tok tredjeplassen 22,3 sekunder etter vinneren.

Øvrige norske i Sør-Korea torsdag:

27) Ann Kristin Flatland, 31) Anne Ingstadbjørg, 32) Kari Henneseid Eie, 40) Jori Mørkve.

Jaktstarten går lørdag.

Siste nytt

  • Ønsker å trene med Johaug

    Astrid Uhrenholdt Jacobsen håper «med hver eneste celle i kroppen» at Therese Johaug fortsetter til tross for at lagvenninnen mister OL neste år. – Heldigvis kan hun trene med hvem hun vil på privaten. Jeg har i alle fall et ønske om å bidra der. Jeg tror det blir viktig å ha noen ting felles, sier Jacobsen til NRK.

    Lagvenninnene støtter Johaug

Sendeplan

Kl. Program Kanal