Hopp til innhold

Sensasjonelle Ruud til US Open-semi – fikk publikum til å koke med dette slaget

Casper Ruud forbløffet både eksperter og seg selv da han tirsdag rundspilte Matteo Berrettini og sikret semifinaleplass i US Open.

Casper Ruud

SE VIDEO: Casper Ruud vartet opp med et sylfrekt slag som fintet ut Matteo Berrettini.

– Det var en bedre start enn jeg noen gang har hatt. Alt gikk min vei, sier en overrasket Casper Ruud til arrangøren etter seieren.

Det var tidvis klasseforskjell under taket i mektige Arthur Ashe Stadium i New York. Den 5.-seedede nordmannen rystet den italienske stjernen Matteo Berrettini fra start – og så seg aldri tilbake.

– Ellevill tennis

Litt før klokken 21 norsk tid var seieren et faktum. Ruud vant med sifrene 6–1, 6–4 og 7–6 (7-4).

2022 US Open - Day 9

ITALIENSK STJERNE: Matteo Berrettini slet tidvis tungt mot Casper Ruud.

Foto: JAMIE SQUIRE / AFP

Ruud erkjenner overfor arrangøren at han ikke helt forsto hva som skjedde i starten av oppgjøret.

– Ting gikk nesten for godt for meg, men jeg ble litt nervøs mot slutten av andre sett. Du tror du kan gå på vann – og det er ikke mulig, sier Ruud.

På kommentatorplass satt Svein-Espen Lindås Olsen fra Discovery og fulgte kampen med store øyene.

– Jeg vet ikke helt hva som skjer her. Casper er best i absolutt alt, utbrøt han underveis.

Det var ikke bare Olsen som lot seg overraske. Den tyske eksperten Mischa Zverev var også mektig imponert over nordmannens drømmetennis da han kommenterte kampen på tysk Eurosport.

– Er det Ruud eller er det den norske Edberg?, utbrøt Zverev og siktet til svenske Stefan Edberg som hadde sin storhetstid på 90-tallet.

Stefan Edberg

SVENSK LEGENDE: Stefan Edberg.

Foto: Dave Caulkin / AP

Frekt slag

Selv om det var Ruud som spilte den beste tennisen, var det tydelig at det amerikanske publikummet hadde italieneren som favoritt. Publikum jublet høyt for hvert poeng Berrettini hamret inn. Ruud fikk på sin side lavmælt applaus.

Men på et tidspunkt i det andre settet fikk Ruud publikum til å koke. Nordmannen sikret et poeng etter et lekent slag mellom beina.

Så tar Casper også dét poenget! Der ikke ofte vi ser en tweener (slag mellom beina) fra Snarøya-gutten. Men han har nok øvd litt på det også. Se på dette!, ropte Discoverys kommentator.

2022 US Open - Day 9

SE VIDEO: Casper Ruud spilte en glimrende kvartfinale i US Open og kunne slippe jubelen løs etter tre timer i New York.

Kan bli verdensener

Med tirsdagens seier er 23-åringen fra Snarøya ett stort steg nærmere å bli verdensener. Hvis Ruud vinner den prestisjetunge turneringen, går han også til topps på verdensrankingen.

Dersom Ruud når finalen, blir han nummer én så lenge han ikke møter supertalentet Carlos Alcaraz. Hvis Ruud og Alcaraz møtes i finalen, er det vinneren av de to som ender som verdensener.

US Open Tennis

SEMIFINALE: Casper Ruud er klar for sin første semifinale i US Open.

Foto: Seth Wenig / AP

Ruud ligger akkurat nå på en 7. plass på rankingen med 4.695 poeng. Verdensener Daniil Medvedev leder, men røk ut mot Nick Kyrgios natt til mandag.

Da han fikk spørsmål om muligheten for å bli nummer én etter kvartfinalen, svarte Ruud:

Det er også noe som er på spill. Jeg vil ikke tenke for mye på det. Det er noe alle unge spillere drømmer om. Jeg visste ikke at jeg kunne bli det (nummer én) da jeg startet denne turneringen, jeg ble veldig overrasket. Det er selvfølgelig en stor motivasjon for meg. Hvis jeg er veldig heldig, forlater jeg New York som nummer én, smiler Ruud.

Semifinalen i US Open vises på MAX og Discovery+.

Les også Brennhet Ruud herjet – motstanderen straffet seg selv

Corentin Moutet

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal