NRK Meny
Normal

Bruker 20.000 hver dag på Nadderud-gresset

NADDERUD/OSLO (NRK): Stabæk håper NFF skal bidra økonomisk til at Nadderud er grønn 4. desember, men må trolig ta hele regningen selv.

Ohi Omoijuanfo

SNØ: Ohi Omoijuanfo scoret to mål da Stabæk sikret kvalifiseringsplassen med seier mot Start i helgen. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Vi har fått oppgitt at det koster 20.000 kroner om dagen å fyre her. Anlegget er ganske eldgammelt og utdatert, sier Stabæks sportssjef Inge André Olsen til NRK.

Mellom Stabæks serieavslutning mot Start i helgen og den avgjørende kvalifiseringskampen på Nadderud 4. desember er det nøyaktig én måned. Det betyr at regningen for å la undervarmen gå for fullt denne perioden blir på rundt 550.000 kroner.

– Stabæk har aldri hatt mye penger på konto, men vi har nå satt oss i denne situasjonen selv. Det er tøffe tak. Nå blir også kampene senere av forskjellige årsaker, så det hadde vært greit med litt støtte, sier Olsen.

Nei fra NFF

Stabæk-ledelsen har vært i hyppig kontakt med NFF denne uken om både kamptidspunkter og mulige økonomiske bidrag.

– Det er flere som sliter. Jerv har store utfordringer med å få banen klar. Normalt går vi ikke inn og støtter anleggsdrift. Det er ikke ekstraordinært at vi spiller fotball så sent, men det er en stund siden vi har hatt så vinterlige forhold i tillegg, sier direktør i NFFs konkurranseavdeling, Nils Fisketjønn, til NRK.

De hadde håpet på hjelp fra NFF, men må ta regningen selv

SE VIDEO! Ullevaal stadion er dekket av snø en og en halv uke før cupfinalen.

Inge André Olsen var mandag kritisk til at Stabæk får 3,5 ukers kamppause før den første kvalifiseringskampen. Han mener dette er en større utfordring enn baneforholdene i Bærum.

– Det er ikke positivt, sier Olsen som allerede har booket en treningskamp mot 1. divisjonslaget Strømmen neste uke.

Fyrer på Ullevaal

Kjell Borgersen er stadionsjef på Ullevaal der cupfinalen mellom RBK og Kongsvinger spilles neste søndag. Han forteller at varmingsanlegget går for fullt til en pris av 100.000 kroner i uken.

– Det er 36 grader i bakken og 20 opp til røttene. Cupfinalesøndagen skal matta være grønn og fin. Det er bare å få bort litt is så er vi klare. Snø og is beskytter faktisk gresset. Vi kunne fint spilt her i kveld om vi måtte, sier Borgersen.

To banemestere med greenkeeperfortid passer daglig på gresstustene på landskamparenaen. Neste år skal de sikre topp forhold under cupfinalen 3. desember.

– Det har vært et ønske om å strekke sesongen, og spille samtidig med de andre i Europa. Et ønske om å strekke til november/desember har vært et tema over flere år, og det gjør vi i 2017. Situasjonen i år er litt spesiell og skyldes flere faktorer som uværet i Grimstad og det at Kongsvinger både er i kvalifisering og cupfinale, sier Nils Fisketjønn.

Pellegrino finner varmen etter kampen mot Jerv ble avsluttet.

Siste nytt

 • Tapte på overtid

  Norge tapte ishockey-kampen mot Russland i kveld 3-4. Nordmennene kjempet godt, men tapte kampen på overtid etter Vladimir Tkachyov sin scoring. Russland stilte med et redusert lag, men spilte likevel med mange gode spillere i Hamar.

  thoresen
 • Klar for USA

  Jørgen Skjelvik er klar for fotballklubben LA Galaxy, Det melder klubben selv på twitter. Skjelvik forlater dermed Rosenborg, som må finne en erstatter før neste sesong.

  Jørgen Skjelvik
  Foto: Rune Kjær Valberg / NRK
 • Bjørnsen til EM-finale på 100 meter

  Susann Bjørnsen er klar for finalen på 100 meter medley under kortbane-EM i svømming i København. Hun satte personlig rekord med 59,65 i semifinalen torsdag. Bjørnsen var langt framme etter butterfly, men falt tilbake til sjetteplass etter ryggsvømmingen.

  SUSANN
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal