NRK Meny
Normal

Stabæk-kvalik om én måned: – Det blir litt feil

Stabæk-veteran Morten Morisbak Skjønsberg (33) drømmer om overtidsbetalt den kommende måneden og håper kvalifiseringen blir en fin start på adventstiden.

jubel i stabæk

GLADE: Søndag jublet Ohi Omoijuanfo (t.h) og Stabæk-spillerne for at de unngikk direkte nedrykk. FOTO: TERJE PEDERSEN, NTB SCANPIX

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Søndag var det full jubel på Nadderuds iskalde gress da bæringene unngikk direkte nedrykk og sikret kvalifiseringsplass med 3-0-seier over Start.

Men Toni Ordinas skal jobbe godt for å holde på godfølelsen inn mot kvalifiseringskampene. Den avgjørende kamp to mot Jerv, Mjøndalen eller Kongsvinger spilles nemlig ikke før om nærmere én måned - sannsynligvis i desember.

– Klart det ikke er ideelt. Vi som har ligget under streken i det siste må se på dette som en ny mulighet, men jeg syns det blir litt feil at eliteserielaget blir skadelidende. Man skal kanskje ikke ha en fordel om man kommer fra toppdivisjonen, men nå får de andre lagene spilles betydningsfulle kamper mens vi går for lut og kaldt vann, sier Stabæk-sportssjef Inge André Olsen til NRK.

Venter på andre omgang

Kvalifiseringshøsten ble ekstra komplisert da duellen mellom Jerv og Mjøndalen måtte avbrytes allerede før pause grunnet overvann og håpløse forhold lørdag. Andre omgang spilles lørdag 19. november klokken 12.

Dagen etter er Kongsvinger, som skal møte vinneren av restene av oppgjøret i sør, opptatt med cupfinale mot Rosenborg. Så skal glåmdølene ha noen dagers pause før de skal ut i nok en kvalifiseringskamp som til slutt utløser to finaler om den siste plassen i Eliteserien 2017.

Jerv - Mjøndalen

AVBRUTT: Dommer Kristoffer Hagenes blåste av kampen mellom Jerv og Mjøndalen like før pause lørdag. FOTO: SANDER HEGGHEIM, NRK

Foto: Sander Heggheim/NRK

Stabæk har allerede booket en treningskamp mot Strømmen neste uke for å holde kampformen vedlike. Å trene regelmessig på Nadderud-gresset frem mot kvalifiseringen har Inge André Olsen allerede slått fra seg.

– Det blir nok å hoppe mellom kunstgress og gress. Å fyre en måned koster sikkert mange hundre tusen. Dette blir hverken lett eller billig, sier Olsen.

Stabæk-veteran Morten Morisbak Skjønsberg fleiper med at spillerne bør be om overtidsbetaling for å møte på trening også den kommende måneden.

– Det var vel planer om en avslutningsfest på fredag her, men nå får vi kanskje bare kalle det fest. Det beste hadde vært å få disse kampene kjapt, men det er nå sånn det er. Vi får håpe det blir en god start på adventstiden, sier Skjønsberg til NRK.

Grimstad eller Kristiansand?

Jerv-leder Per Gunnar Topland håper andre omgang av kvalifiseringskampen mot Mjøndalen kan spilles på Levermyr stadion i Grimstad. Nå dekkes gresset uten undervarme av sju-åtte centimeter snø.

– Da blir det hvert fall ikke tele i jorden. Får vi varme dager, er det realistisk å spille her. Vi har vært i kontakt med Norges fremste gresseksperter som sier vannet til forsvinne. Vi vil strekke oss ufattelig langt for å få til det, men går det ikke ønsker vi å bruke Sparebanken Sør Arena, forteller Topland.

Sjå intervju med Jerv-spelar Glenn Andersen etter kvalifiseringskampen mot Mjøndalen.
Pellegrino finner varmen etter kampen mot Jerv ble avsluttet.

Siste nytt

 • Forsiktig Ruud-fall på rankingen

  Casper Ruud faller tre plasser på den ferskeste verdensrankingen i tennis. Snarøya-gutten ligger dermed på 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT / AFP
 • Modrić VMs beste spiller

  Luka Modrić tapte VM-finalen, men vant prisen som mesterskapets beste spiller. Eden Hazard ble nummer to, og Antoine Griezmann ble nummer tre.

  World Cup - Final - France v Croatia
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Sport i dag
Sport i dag
Livet på Solstein