NRK Meny
Normal

Svendsen taklet av Fourcade før siste skyting - kan ha mistet seieren

Emil Hegle Svendsen gikk for sin første verdenscupseier siden desember 2014, men på siste skyting ble han bokstavelig talt felt av Martin Forucade.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

NESTEN I BAKKEN: Her snubler både Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade på vei inn til siste skyting.

Laster innhold, vennligst vent..

På jaktstarten i i finske Kontiolahti var sprinttreer Emil Hegle Svendsen nær ved å ta sin føste verdenscupseier på to år, men han var til slutt sjanseløs i spurten mot tyske Arnd Peiffer og Simon Eder og tok sin andre tredjeplass på to dager.

– Jeg er skuffet over den plassen i dag, sier han til NRK.

Grunnen til det er hendelsen som skjedde like før siste skyting. Svendsen kom først inn på standplass, med Martin Fourcade i hælene. Franskmannens ski treffer Svendsen og begge snubler. Dyrebare sekunder går før de finner plassen på matta.

– Han krasjer omtrent i meg. Det er jo ikke noe man ønsker rett før siste skyting. Kjedelig, sier Svendsen.

– Det var helt ødeleggende for seier både for Fourcade og Svendsen. De kommer helt ut av rytmen, mener NRKs ekspert Ola Lunde.

– Ikke positivt å bli taklet

Fourcade endte med å bomme to ganger etter uhellet. Svendsen bommet én gang.

– Det er jæ***g kjipt. Det går ikke an å skylde på det, men det er jo ikke positivt å bli taklet sånn og det føltes litt unødvendig, innrømmer 31-åringen.

Han fikk en unnskyldning av verdenscupvinneren, som tok på seg all skyld.

– Jeg tror det var min feil, for han kom først inn. Jeg tror ikke det er grunnen til at vi ikke skjøt feilfritt, men jeg var redd det kunne forstyrre meg. Så åpnet jeg bra og tenkte at det kom til å gå fint, før jeg fikk to bom, forklarer Fourcade til NRK.

– Vi har skværet opp. Det er ingen sure miner, men det føles litt unødvendig, sier Svendsen.

– Helt tom for krefter

Seks menn var med i seierskampen inn mot siste stående. Etter bommen var Svendsen 13 sekunder bak ledende Peiffer. Han tok raskt igjen både tyskeren, Simon Eder og Ondrej Moravec.

– Jeg følte jeg hadde det og at det var min tur, men jeg brant nok litt mye på opphentingen og hadde ikke noe å svare med da de gikk til. Det er en taktisk bommert. Man blir litt rusten når man ikke har vært så mye i de situasjonene før i år. Sett i etterkant skulle jeg kanskje tatt inn mer jevnt, hvilt meg og slått til på slutten. Nå var jeg tom for krefter, forteller Svendsen.

Det var en solid norsk dag i sporet. Johannes Thingnes Bø ble nummer sju, mens Vetle Sjåstad Christiansen sikret karrierebeste med en åttendeplass etter bare én bom. Også Tarjei Bø klarte seg med én bom og gikk seg opp fra 31. til 11.-plass.

En pinnestiv Emil Hegle Svendsen gir seg på oppløpet i spurten med Arnd Pfeiffer og Simon Eder.
Pfeiffer vinner foran, Eder. Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

VIDEO: Svendsen ga til slutt opp i spurtkampen mot Peiffer og Eder.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport