Hopp til innhold

Svendsen taklet av Fourcade før siste skyting - kan ha mistet seieren

Emil Hegle Svendsen gikk for sin første verdenscupseier siden desember 2014, men på siste skyting ble han bokstavelig talt felt av Martin Forucade.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

NESTEN I BAKKEN: Her snubler både Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade på vei inn til siste skyting.

Laster innhold, vennligst vent..

På jaktstarten i i finske Kontiolahti var sprinttreer Emil Hegle Svendsen nær ved å ta sin føste verdenscupseier på to år, men han var til slutt sjanseløs i spurten mot tyske Arnd Peiffer og Simon Eder og tok sin andre tredjeplass på to dager.

– Jeg er skuffet over den plassen i dag, sier han til NRK.

Grunnen til det er hendelsen som skjedde like før siste skyting. Svendsen kom først inn på standplass, med Martin Fourcade i hælene. Franskmannens ski treffer Svendsen og begge snubler. Dyrebare sekunder går før de finner plassen på matta.

– Han krasjer omtrent i meg. Det er jo ikke noe man ønsker rett før siste skyting. Kjedelig, sier Svendsen.

– Det var helt ødeleggende for seier både for Fourcade og Svendsen. De kommer helt ut av rytmen, mener NRKs ekspert Ola Lunde.

– Ikke positivt å bli taklet

Fourcade endte med å bomme to ganger etter uhellet. Svendsen bommet én gang.

– Det er jæ***g kjipt. Det går ikke an å skylde på det, men det er jo ikke positivt å bli taklet sånn og det føltes litt unødvendig, innrømmer 31-åringen.

Han fikk en unnskyldning av verdenscupvinneren, som tok på seg all skyld.

– Jeg tror det var min feil, for han kom først inn. Jeg tror ikke det er grunnen til at vi ikke skjøt feilfritt, men jeg var redd det kunne forstyrre meg. Så åpnet jeg bra og tenkte at det kom til å gå fint, før jeg fikk to bom, forklarer Fourcade til NRK.

– Vi har skværet opp. Det er ingen sure miner, men det føles litt unødvendig, sier Svendsen.

– Helt tom for krefter

Seks menn var med i seierskampen inn mot siste stående. Etter bommen var Svendsen 13 sekunder bak ledende Peiffer. Han tok raskt igjen både tyskeren, Simon Eder og Ondrej Moravec.

– Jeg følte jeg hadde det og at det var min tur, men jeg brant nok litt mye på opphentingen og hadde ikke noe å svare med da de gikk til. Det er en taktisk bommert. Man blir litt rusten når man ikke har vært så mye i de situasjonene før i år. Sett i etterkant skulle jeg kanskje tatt inn mer jevnt, hvilt meg og slått til på slutten. Nå var jeg tom for krefter, forteller Svendsen.

Det var en solid norsk dag i sporet. Johannes Thingnes Bø ble nummer sju, mens Vetle Sjåstad Christiansen sikret karrierebeste med en åttendeplass etter bare én bom. Også Tarjei Bø klarte seg med én bom og gikk seg opp fra 31. til 11.-plass.

En pinnestiv Emil Hegle Svendsen gir seg på oppløpet i spurten med Arnd Pfeiffer og Simon Eder.
Pfeiffer vinner foran, Eder. Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

VIDEO: Svendsen ga til slutt opp i spurtkampen mot Peiffer og Eder.

Sportsnyheter

Bayern München raste 12 minutter på overtid – hevder dommeren innrømte feil

Nesten tretten minutter på overtid satte Bayern München ballen i mål, men dommeren blåste av for offside like før. Det skaper reaksjoner.

Siste nytt

  • Atlético Madrid fikk opphevet rasismestraff

    Den spanske fotballklubben Atletico Madrid slipper å delvis stenge egen arena samt betale en bot for rasistisk oppførsel av egne supportere.

    Torsdag valgte Det spanske fotballforbundet å godta anken Atletico hadde inngitt mot straffen klubben ble ilagt for en tid tilbake. Til grunn for sanksjonene lå rasisme rettet mot Athletic Bilbao-vingen Nico Williams.

    Atletico ble opprinnelig beordret til å delvis stenge egen hjemmearena i to La Liga-kamper, samt betale en større bot, for Williams-episodene. Vingen skal ha blitt møtt med apelyder under en kamp i forrige måned.

    Forbundet peker på Atleticos «aktive samarbeid» som grunn til at straffen nå legges bort. (NTB)

    84_5MnFD41w
    Foto: Reuters
  • Lahti får «låne» den klassiske Kollen-femmila – første gang på 40 år

    Det blir ingen prestisjefylt Kollen-femmil for langrennsstjernene i 2025. I stedet får Lahti arrangere en 50 kilometer i verdenscupen to uker etter VM i Granåsen.

    Det ble endelig vedtatt på denne ukens møte i langrennskomiteen i Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS) i slovenske Portoroz.

    Verdenscuprennene i langrenn i Holmenkollen neste sesong legges til 15. og 16. mars. Det er helgen etter at VM i Trondheim er avsluttet. I stedet for femmil blir det distanserenn over 10 og 20 kilometer.

    Årsaken er at mesterskapet i Granåsen avsluttes med femmil for begge kjønn. Med det som bakteppe har langrennstoppene i FIS besluttet at det ikke vil være fornuftig med en ny femmil kun én uke etter i Holmenkollen.

    I stedet er det funnet plass til distansen når sirkuset forflytter seg videre til Lahti to uker etter VM. Femmila i Lahti går dermed søndag 23. mars.

    (NTB)

    jm3C-4cNNLY
    Foto: NTB
  • VIF-talent (19) må trolig legge opp

    En alvorlig kneskade tvinger trolig Vålerenga-spiller Jacob Dicko Eng (19) til å avslutte fotbalkarrieren langt tidligere enn han hadde tenkt.

    Oslo-klubben opplyser om den kjedelige situasjonen i sine kanaler torsdag.

    I oktober i fjor pådro Eng seg en alvorlig kneskade mot Fram Larvik i 2. divisjon. Legene ga beskjed om at det var 50 prosent sjanse for at han ville komme tilbake som fotballspiller.

    Til tross for operasjon og iherdig opptrening ble det etter undersøkelser denne uka klart at Jacob fortsatt har en veldig lang vei å gå. Sjansene for comeback er små, melder Vålerenga.

    (NTB)

    Jacob Dicko Eng
    Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal