Svendsen taklet av Fourcade før siste skyting - kan ha mistet seieren

Emil Hegle Svendsen gikk for sin første verdenscupseier siden desember 2014, men på siste skyting ble han bokstavelig talt felt av Martin Forucade.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

NESTEN I BAKKEN: Her snubler både Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade på vei inn til siste skyting.

Laster innhold, vennligst vent..

På jaktstarten i i finske Kontiolahti var sprinttreer Emil Hegle Svendsen nær ved å ta sin føste verdenscupseier på to år, men han var til slutt sjanseløs i spurten mot tyske Arnd Peiffer og Simon Eder og tok sin andre tredjeplass på to dager.

– Jeg er skuffet over den plassen i dag, sier han til NRK.

Grunnen til det er hendelsen som skjedde like før siste skyting. Svendsen kom først inn på standplass, med Martin Fourcade i hælene. Franskmannens ski treffer Svendsen og begge snubler. Dyrebare sekunder går før de finner plassen på matta.

– Han krasjer omtrent i meg. Det er jo ikke noe man ønsker rett før siste skyting. Kjedelig, sier Svendsen.

– Det var helt ødeleggende for seier både for Fourcade og Svendsen. De kommer helt ut av rytmen, mener NRKs ekspert Ola Lunde.

– Ikke positivt å bli taklet

Fourcade endte med å bomme to ganger etter uhellet. Svendsen bommet én gang.

– Det er jæ***g kjipt. Det går ikke an å skylde på det, men det er jo ikke positivt å bli taklet sånn og det føltes litt unødvendig, innrømmer 31-åringen.

Han fikk en unnskyldning av verdenscupvinneren, som tok på seg all skyld.

– Jeg tror det var min feil, for han kom først inn. Jeg tror ikke det er grunnen til at vi ikke skjøt feilfritt, men jeg var redd det kunne forstyrre meg. Så åpnet jeg bra og tenkte at det kom til å gå fint, før jeg fikk to bom, forklarer Fourcade til NRK.

– Vi har skværet opp. Det er ingen sure miner, men det føles litt unødvendig, sier Svendsen.

– Helt tom for krefter

Seks menn var med i seierskampen inn mot siste stående. Etter bommen var Svendsen 13 sekunder bak ledende Peiffer. Han tok raskt igjen både tyskeren, Simon Eder og Ondrej Moravec.

– Jeg følte jeg hadde det og at det var min tur, men jeg brant nok litt mye på opphentingen og hadde ikke noe å svare med da de gikk til. Det er en taktisk bommert. Man blir litt rusten når man ikke har vært så mye i de situasjonene før i år. Sett i etterkant skulle jeg kanskje tatt inn mer jevnt, hvilt meg og slått til på slutten. Nå var jeg tom for krefter, forteller Svendsen.

Det var en solid norsk dag i sporet. Johannes Thingnes Bø ble nummer sju, mens Vetle Sjåstad Christiansen sikret karrierebeste med en åttendeplass etter bare én bom. Også Tarjei Bø klarte seg med én bom og gikk seg opp fra 31. til 11.-plass.

En pinnestiv Emil Hegle Svendsen gir seg på oppløpet i spurten med Arnd Pfeiffer og Simon Eder.
Pfeiffer vinner foran, Eder. Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

VIDEO: Svendsen ga til slutt opp i spurtkampen mot Peiffer og Eder.

Siste nytt

 • Koronasmitte spolerte NFL-tradisjon

  Ti smittetilfeller hos Baltimore Ravens ødela den amerikanske tradisjonen med tre NFL-kamper på høytidsdagen thanksgiving.

  Å ha NFL-kamper på TV under familiesammenkomstene siste torsdag i november er en kjær tradisjon, men i år forsvant selve storkampen da kveldsoppgjøret mellom Ravens og ubeseirede Pittsburgh Steelers måtte utsettes til søndag.

  J.K. Dobbins og Breon Borders
  Foto: Nick Wass / AP
 • Åpner for tilskuere i England

  Den britiske regjeringen har åpnet for at tilskuere igjen kan slippes inn på britiske idrettsarenaer fra 2. desember.

  Hvor mange som får tilgang til å følge idrett fra tribuneplass, er avhengig av smittetrykket i det aktuelle området der idrettsarrangementet finner sted. Der smitten er lav kan 4000 fans slippe inn.

  Ingen klubber i Premier League holder til i områder der det kan åpnes for 4000 fans, melder Daily Mail.

  Arsenal, Brighton, Chelsea, Crystal Palace, Everton, Fulham, Liverpool, Southampton, Tottenham og West Ham kan derimot planlegge for 2000 tilskuere.

  Solskjær og United kan ikke ha tilskuere på stadion enda.

  Ole Gunnar Solskjær
  Foto: Dave Thompson / AP
 • Cupfinalen flyttes fra Ullevaal

  Kvinnenes cupfinale mellom LSK og Vålerenga flyttes fra Ullevaal Stadion. Det bekrefter konkurransedirektør i Norges Fotballforbund Nils Fisketjønn til VG.

  – Ullevaal Stadion har fått beskjed om at det ikke vil avvikles cupfinale der. Det er to grunnet til det: dekket og faren for å ødelegge det, og fasilitetene. Det bygges om garderober i inngangspartiet nå. Vi skulle klart det med hotell og styrkerom på den opprinnelige datoen, men nå som det er blitt flyttet blir det vanskelig, sier Fisketjønn.

  Det er ikke bestemt hvor den skal spilles, men fjorårets finale ble spilt på Telenor Arena. Kampen skal etter planen spilles 13. desember.

  Fotball, Toppserien kvinner Vålerenga - LSK Kvinner (4-2)
  Foto: Erik Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal