NRK Meny
Normal

Svendsen taklet av Fourcade før siste skyting - kan ha mistet seieren

Emil Hegle Svendsen gikk for sin første verdenscupseier siden desember 2014, men på siste skyting ble han bokstavelig talt felt av Martin Forucade.

Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

NESTEN I BAKKEN: Her snubler både Emil Hegle Svendsen og Martin Fourcade på vei inn til siste skyting.

Laster innhold, vennligst vent..

På jaktstarten i i finske Kontiolahti var sprinttreer Emil Hegle Svendsen nær ved å ta sin føste verdenscupseier på to år, men han var til slutt sjanseløs i spurten mot tyske Arnd Peiffer og Simon Eder og tok sin andre tredjeplass på to dager.

– Jeg er skuffet over den plassen i dag, sier han til NRK.

Grunnen til det er hendelsen som skjedde like før siste skyting. Svendsen kom først inn på standplass, med Martin Fourcade i hælene. Franskmannens ski treffer Svendsen og begge snubler. Dyrebare sekunder går før de finner plassen på matta.

– Han krasjer omtrent i meg. Det er jo ikke noe man ønsker rett før siste skyting. Kjedelig, sier Svendsen.

– Det var helt ødeleggende for seier både for Fourcade og Svendsen. De kommer helt ut av rytmen, mener NRKs ekspert Ola Lunde.

– Ikke positivt å bli taklet

Fourcade endte med å bomme to ganger etter uhellet. Svendsen bommet én gang.

– Det er jæ***g kjipt. Det går ikke an å skylde på det, men det er jo ikke positivt å bli taklet sånn og det føltes litt unødvendig, innrømmer 31-åringen.

Han fikk en unnskyldning av verdenscupvinneren, som tok på seg all skyld.

– Jeg tror det var min feil, for han kom først inn. Jeg tror ikke det er grunnen til at vi ikke skjøt feilfritt, men jeg var redd det kunne forstyrre meg. Så åpnet jeg bra og tenkte at det kom til å gå fint, før jeg fikk to bom, forklarer Fourcade til NRK.

– Vi har skværet opp. Det er ingen sure miner, men det føles litt unødvendig, sier Svendsen.

– Helt tom for krefter

Seks menn var med i seierskampen inn mot siste stående. Etter bommen var Svendsen 13 sekunder bak ledende Peiffer. Han tok raskt igjen både tyskeren, Simon Eder og Ondrej Moravec.

– Jeg følte jeg hadde det og at det var min tur, men jeg brant nok litt mye på opphentingen og hadde ikke noe å svare med da de gikk til. Det er en taktisk bommert. Man blir litt rusten når man ikke har vært så mye i de situasjonene før i år. Sett i etterkant skulle jeg kanskje tatt inn mer jevnt, hvilt meg og slått til på slutten. Nå var jeg tom for krefter, forteller Svendsen.

Det var en solid norsk dag i sporet. Johannes Thingnes Bø ble nummer sju, mens Vetle Sjåstad Christiansen sikret karrierebeste med en åttendeplass etter bare én bom. Også Tarjei Bø klarte seg med én bom og gikk seg opp fra 31. til 11.-plass.

En pinnestiv Emil Hegle Svendsen gir seg på oppløpet i spurten med Arnd Pfeiffer og Simon Eder.
Pfeiffer vinner foran, Eder. Komm.: Andreas Stabrun Smith, Halvard Hanevold og Ola Lunde.

VIDEO: Svendsen ga til slutt opp i spurtkampen mot Peiffer og Eder.

Siste nytt

 • Bråten ble tredjemann i USA

  Øystein Bråten hevet seg fra kvalifiseringen og slo til med tredjeplass i slopestylefinalen under verdenstouren i fristil i Breckenridge.

  Øystein Bråten
  Foto: Norfreeski
 • Tredjeplass på Røisland

  20-åringen fra Høvik kom seg inn på pallen i Dew Tour i kveld. Han endte fem poeng bak Max Parrot fra Canada som vant slopestyle-konkurransen. Ståle Sandbech kom på niendeplass og Emil Ulsletten endte på 12.- plass.

  Røisland
  Foto: Matthew Stockman / AFP
 • Legkov legger ikke opp

  Aleksander Legkov sin trener, Markus Cramer er irriitert på Aftonbladet sin artikkel om at Legkov legger opp. – Legkov venter på beslutningen fra CAS og vil da bestemme seg for sin sportslige fremtid, sier han til NRK.

  Markus Cramer, russisk langrennstrener
  Foto: Arild Samsvik / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 1. omgang menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G, kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup alpint: Super-G kvinner
V-cup langrenn: 10 km klassisk jaktstart, kvinner