Hopp til innhold

Brannkaos etter angrep ved Formel 1-trening

Voldsomme flammer og et stort røykhav fylte den saudiarabiske byen rett før norske Dennis Hauger skulle kjøre kvalifisering fredag ettermiddag.

KRAFTIG BRANN: Et oljeanlegg rett ved racing-banen i Saudi-Arabia ble angrepet fredag. Like etterpå skulle Dennis Hauger kjøre kvalifisering.

KRAFTIG BRANN: Et oljeanlegg rett ved racing-banen i Saudi-Arabia ble angrepet fredag. Like etterpå skulle Dennis Hauger kjøre kvalifisering.

Foto: AMMAR/BYRDE / AP PHOTO/NTB

– Vi så røyken godt fra banen, sier Hauger-manager Harald Huysman til NRK.

En stor brann brøt nemlig ut ved racing-banen i Saudi-Arabia underveis i fredagens Formel 1-trening. Like etterpå skulle Formel 2-kjørerne, deriblant Dennis Hauger, ut og kjøre kvalifisering.

Svart røyk steg opp over byen Jeddah, og ifølge nyhetsbyrået AP har Houthi-opprørere fra Jemen tatt på seg ansvaret for brannen.

– Foreløpig er teampersonell relativt rolige, understreker Huysman.

Samtidig meldes det om møtevirksomhet mellom Formel 1-sjåførene og Det internasjonale bilsportforbundet (FIA) mellom kvalifiseringsrundene.

Saudi F1 GP Auto Racing, møtevirksomhet

MØTEVIRKSOMHET: Formel 1-sjåførene har vært i møter etter angrepet på oljeanlegget rett ved banen.

Foto: Hassan Ammar / AP

Angrep oljeanlegg

Houthi-opprørerne har den siste tiden angrepet Saudi-Arabia flere ganger, og fredag var det Aramco som var målet. Aramco er Saudi-Arabias statseide oljeselskap, og sponser både Formel 1 og Aston Martins Formel 1-lag.

Det var altså på deres oljeanlegg rett ved banen at brannen brøt ut.

«For øyeblikket venter vi på mer informasjon fra myndighetene på hva som har skjedd», sier Formel 1 i en uttalelse, ifølge NTB.

Røyken steg opp ved Formel 1-banen i Saudi Arabia

TETT PÅ: Hauger-manager Huysman tok dette bildet av røyken.

Foto: Harald Huysman

– For øyeblikket har vi ikke fått noe signal om at helgens løp kanselleres. Vi er ikke bekymret, og vi stoler på at myndighetene og Formel 1-organisasjonen tar de riktige avgjørelsene, sier Huysman.

– Jeg regner med at de får etterretningsinformasjon og handler deretter, legger han til.

Tror ikke Formel 1-sirkuset er målet

Også Tom Erik Hauger, den norske stjernesjåførens far, holder seg rolig.

Pressekonferanse med Dennis Hauger

I NÆRHETEN: Dennis Hauger er på plass i Saudi-Arabia, og kjørte kvalifisering rett etter at brannen brøt ut.

Foto: Terje Pedersen / NTB

– Jeg har sett røyken, men ikke noe mer enn det, opplyser pappa Hauger til NRK.

– Jeg vil anta at de vil skade Saudi-Arabia, og ikke Formel 1-sirkuset, avslutter han.

Ute på banen lå den norske sjåføren godt av, men drivstofftrøbbel førte til at han ikke fikk kjørt siste del av Formel 2-kvalifiseringen. Han endte på 11.-plass.

Det skal kjøres både Formel 1-treninger og kvalifisering lørdag, mens Saudi-Arabias Grand Prix for både Formel 1 og Formel 2 går søndag.

Lørdag formiddag bekrefter Formel 1 at angrepet på oljeanlegget ikke påvirker helgens program.

«Formel 1 kan bekrefte etter diskusjoner med alle lagene og førerne at Saudi-Arabias Grand Prix vil gå som planlagt», heter det i en uttalelse.

Test deg selv Hvem er du i Formel 1-sirkuset?

Lewis Hamilton jubler for seier i Ungarn.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal