Hopp til innhold

Scharner i ekstase over det utrolige cupgullet

Ni år etter cupgullet på Ullevaal kunne tidligere Brann-spiller Paul Scharner juble over en utrolig FA-cup-seier. Nå åpner østerrikeren for en retur til Bergen.

Paul Scharner tok FA-cupgull

FRA BRANN TIL FA-GULL: Paul Scharner fikk store gjennombrudd i Brann. I går kunne han feire med Wigan over FA-cupgullet.

Foto: Lee Smith / Action Images

Laster innhold, vennligst vent..

Wigan spilte i går sin aller første FA-cupfinale mot Manchester City – og vant på forbløffende vis mot storfavoritt Manchester City.

Sentral i Wigans midtforsvar, som han har vært så mange ganger før, var Paul Scharner. Østerrikeren gikk til Wigan fra Brann og norsk fotball i 2006, etter for alvor å ha slått gjennom i 2005-sesongen i eliteserien.

– Lille Wigan vant!

– Dette er utrolig. Jeg har ikke ord, jeg kan ikke beskrive det. Lille Wigan vant FA-cupfinalen 2013! sa Scharner til FA TV.

Paul Scharner

DIGGET AV FANSEN: Paul Scharner ble en publikumsyndling i Bergen. Den eksentriske østerrikeren har 52 kamper for Brann.

Foto: Richardsen, Tor / SCANPIX

Etter noen år i Wigan, gikk 33-åringen til West Bromwich i 2010. Etter en overgang til Hamburger SV i fjor, ble han lånt ut til gamleklubben denne sesongen. Det endte med FA-cupgull – hans første tittel siden cupgullet med Brann i 2004.

I FA-cupfinalen i går spilte Scharner hele kampen i Wigans forsvar, og sørget for at Manchester City aldri fikk nettkjenning.

Avgjørelse på overtid

Etter en meget underholdende kamp som bølget frem og tilbake, falt avgjørelsen på overtid. I det 91. minutt steg Ben Watson – som nettopp hadde blitt byttet inn – til værs på en corner og stanget vesle Wigan i ledelsen.

– Vi forbereder oss på ekstraomganger, men så scoret Ben på akkurat det rette tidspunkt, jubler Scharner.

Cupbomben var et faktum, og Wigan fikk FA-cuptrofeet foran 86.000 tilskuere på Wembley.

Flørter med Brann-fansen

Scharner var en stor hit i Bergen, og ble en aldri så liten publikumsyndling før han reiste over Nordsjøen til De britiske øyer.

Nå flørter han på nytt med fansen i regnbyen. I et intervju med TV 2 åpner han for en retur til Bergen.

– Brann har fortsatt en veldig stor plass i hjertet mitt, fordi det var en fantastisk periode og de ga meg muligheten til å ta steget videre til Premier League. Det var bare en kort periode, 15 måneder, men jeg kommer aldri til å glemme denne tiden.

– Og kanskje jeg kommer tilbake. Så jeg vil si hallo til alle Brann-supportere, jeg savner dere alle sammen, sier Scharner til TV 2.

Se intervjuet på Wembley med Scharner her:

Sportsnyheter

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal