Rasende «Pep» og brennhet Will Grigg da City røk ut

Kulthelten Will Grigg var så til de grader «on fire» da han sørget for at Manchester Citys drøm om fire trofeer denne sesongen ble knust av lille Wigan Athletic fra nivå tre.

CITY-SJOKK: Will Grigg ble den store helten da lille Wigan sendte Manchester City ut av FA-cupen.

Foto: Rui Vieira / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Premier League-lederen skulle lade opp til søndagens ligacupfinale mot Arsenal med å ta seg greit av Wigan og avansere til kvartfinalen i FA-cupen, men en av sesongens antatt enkleste motstandere ble for tøff for City.

– Gratulerer til Wigan. Vi ga absolutt alt vi hadde, men gjorde en feil- De hadde ett skudd på mål. Vi aksepterer tapet, sier Guardiola ifølge BBC.

Fabian Delph ble utvist på overtid i første omgang i en situasjon der manager «Pep» Guardiola mistet besinnelsen, men selv med ti mann forventet alle at Wigan skulle bli cupmat for laget som har tapt én Premier League-kamp denne sesongen.

11 minutter før slutt stakk Will Grigg inn bak et sølvt City-forsvar og plasserte ballen sikkert i hjørnet. Den nord-irske kulthelten utløste enorme jubelscener på DW Stadium og selvsagt verdens mest smittende supportersang «Will Grigg's on fire».

– Det er fantastisk. Det var en enkel kamp for oss, nei da, det var en utrolig prestasjon av guttene. Jeg er en målscorer, og hvis jeg får sjansen, så scorer jeg. FA-cupen har vært fantastisk for meg, sier Grigg til BBC.

Laster Twitter-innhold

Matchvinner igjen

Nord-Irland-spissen scoret også begge målene da West Ham ble eliminert i forrige FA-cuprunde.

Andre som jublet mandag kveld er trolig Southampton-spillerne. Kvartfinaletrekningen lørdag ga det alle trodde ville bli en nær sagt umulig bortekamp mot Manchester City. Nå venter istedet et besøk hos League One-klubben Wigan.

FA Cup Fifth Round - Wigan Athletic vs Manchester City

HET DISKUSJON: Guardiola og Paul Cook var ikke enige om alt.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Manchester Citys drøm om fire titler på en sesong er knust, men neste trofé kan være kun seks dager unna. Da venter Arsenal i ligacupfinalen.

FA-cupkampen nådde kokepunktet rett før pause da Fabian Delph gikk tøft til mot Max Power. Dommer Anthony Tayler tok første opp det gule kortet, men ombestemte seg og endret til rødt.

Rasende Guardiola

Det fikk «Pep» Guardiola til å tenne på alle plugger, og manageren var rasende på sidelinjen og i spillertunnelen i starten av pausen. Spanjolen var blant annet voldsomt irritert på Wigan-manager Paul Cook også på vei inn i spillertunnelen halvveis.

– Ingenting skjedde, sier Guardiola om hendelsen etter kampen.

– Ikke noe problem. Vi forsøker å få alt vi kan ut av kampen og det samme vil han. Han er en fantastisk manager, sier Wigan-sjef Cook.

Etter at Kevin De Bruyne entret banen som innbytter etter 65 minutter, økte gjestenes allerede solide dominans.

Men da innbytter Kyle Walker slapp ballen videre i bakrom fordi nærmeste motstander var i offside, stakk Grigg gjennom og avgjorde. City trykket voldsomt på de siste minuttene, men kom ikke nærmere enn en heading rett på keeper etter en corner fem minutter på overtid.

FA Cup Fifth Round - Wigan Athletic vs Manchester City

HELTEN: Wigan-spillerne rev og slet i Will Grigg (t.v.) etter 1-0-målet.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Siste nytt

 • Friidretten fryser OL-kvalifisering

  Det internasjonale friidrettsforbundet har satt kvalifiseringsperioden for Tokyo-OL på vent til desember. Det skriver de i en pressemelding.

  Det betyr at det ikke vil være mulig å kvalifisere seg til OL frem til 1. desember. Utøvere som allerede er kvalifisert etter at kvalifiseringsperioden åpnet i fjor, vil fortsatt være kvalifisert.

  Avgjørelsen er tatt etter samtaler med utøverkommisjonen. Resultater oppnådd før 1. desember kan registreres som verdensrekorder, kontinentale eller nasjonale rekorder, men de vil ikke kvalifisere til OL eller telle på verdensrankingen.

  FILE PHOTO: A 3D printed Olympics logo is seen in front of displayed "Tokyo 2021" words in this illustration
  Foto: Dado Ruvic / Reuters
 • Eliteseriestart utsatt igjen

  Forbudet mot idrettsarrangementer til 15. juni betyr at Norges Fotballforbunds planer for sesongstart i norsk toppfotball må utsettes igjen.

  Kulturminister Abid Raja (V) opplyste tirsdag at regjeringens tiltak for å hindre videre smitte av koronaviruset forlenges inn i juni. Folk skal holde minst to meters avstand til hverandre og ikke samles i grupper på flere enn fem.

  – Det finnes en rekke scenarioer nede på tegnebrettet hos oss, men de avhenger helt av hvor lenge denne krisen varer og hvilke muligheter vi har på de gjenstående dagene i 2020, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB mandag.

  Eliteserien fotball 2019: Rosenborg - Ranheim (3-2).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Bislett Games utsatt

  Bislett Games, som skulle vært arrangert 11. juni 2020, blir utsatt eller avlyst.

  – Vi jobber nå med alternative kalendere. Det jobbes også med alternative formater. Over påske kommer Diamond League ut med en pressemelding hvor man har noe å melde. Det samme gjør vi fra Bislett, sier stevneleder Steinar Hoen til NRK.

  Han sier han støtter tiltakene som regjeringen har gjort, og vil jobbe med å finne en løsning for å arrangere et Bislett Games, i ett eller annet format, senere.

  Bislett Games 2019
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal