Rasende «Pep» og brennhet Will Grigg da City røk ut

Kulthelten Will Grigg var så til de grader «on fire» da han sørget for at Manchester Citys drøm om fire trofeer denne sesongen ble knust av lille Wigan Athletic fra nivå tre.

CITY-SJOKK: Will Grigg ble den store helten da lille Wigan sendte Manchester City ut av FA-cupen.

Premier League-lederen skulle lade opp til søndagens ligacupfinale mot Arsenal med å ta seg greit av Wigan og avansere til kvartfinalen i FA-cupen, men en av sesongens antatt enkleste motstandere ble for tøff for City.

– Gratulerer til Wigan. Vi ga absolutt alt vi hadde, men gjorde en feil- De hadde ett skudd på mål. Vi aksepterer tapet, sier Guardiola ifølge BBC.

Fabian Delph ble utvist på overtid i første omgang i en situasjon der manager «Pep» Guardiola mistet besinnelsen, men selv med ti mann forventet alle at Wigan skulle bli cupmat for laget som har tapt én Premier League-kamp denne sesongen.

11 minutter før slutt stakk Will Grigg inn bak et sølvt City-forsvar og plasserte ballen sikkert i hjørnet. Den nord-irske kulthelten utløste enorme jubelscener på DW Stadium og selvsagt verdens mest smittende supportersang «Will Grigg's on fire».

– Det er fantastisk. Det var en enkel kamp for oss, nei da, det var en utrolig prestasjon av guttene. Jeg er en målscorer, og hvis jeg får sjansen, så scorer jeg. FA-cupen har vært fantastisk for meg, sier Grigg til BBC.

Laster Twitter-innhold

Matchvinner igjen

Nord-Irland-spissen scoret også begge målene da West Ham ble eliminert i forrige FA-cuprunde.

Andre som jublet mandag kveld er trolig Southampton-spillerne. Kvartfinaletrekningen lørdag ga det alle trodde ville bli en nær sagt umulig bortekamp mot Manchester City. Nå venter istedet et besøk hos League One-klubben Wigan.

FA Cup Fifth Round - Wigan Athletic vs Manchester City

HET DISKUSJON: Guardiola og Paul Cook var ikke enige om alt.

Manchester Citys drøm om fire titler på en sesong er knust, men neste trofé kan være kun seks dager unna. Da venter Arsenal i ligacupfinalen.

FA-cupkampen nådde kokepunktet rett før pause da Fabian Delph gikk tøft til mot Max Power. Dommer Anthony Tayler tok første opp det gule kortet, men ombestemte seg og endret til rødt.

Rasende Guardiola

Det fikk «Pep» Guardiola til å tenne på alle plugger, og manageren var rasende på sidelinjen og i spillertunnelen i starten av pausen. Spanjolen var blant annet voldsomt irritert på Wigan-manager Paul Cook også på vei inn i spillertunnelen halvveis.

– Ingenting skjedde, sier Guardiola om hendelsen etter kampen.

– Ikke noe problem. Vi forsøker å få alt vi kan ut av kampen og det samme vil han. Han er en fantastisk manager, sier Wigan-sjef Cook.

Etter at Kevin De Bruyne entret banen som innbytter etter 65 minutter, økte gjestenes allerede solide dominans.

Men da innbytter Kyle Walker slapp ballen videre i bakrom fordi nærmeste motstander var i offside, stakk Grigg gjennom og avgjorde. City trykket voldsomt på de siste minuttene, men kom ikke nærmere enn en heading rett på keeper etter en corner fem minutter på overtid.

HELTEN: Wigan-spillerne rev og slet i Will Grigg (t.v.) etter 1-0-målet.

Sydde ti sting etter stempling i ansiktet: – Halve hodet hans var åpent

Bård Finne satte knottene rett i ansiktet på KFUM-keeper Emil Ødegaard, som endte på legevakten. Men om det var rødt kort var ekspertene rivende uenige om.

Ben White

Oppsiktsvekkjande Arsenal-grep felte rivalen: – Idiotisk av Spurs

Arsenal senka Tottenham i jakta på ligagull. Eit oppsiktsvekkjande daudballgrep frå «The Gunners» blir hylla av NRKs ekspert.

• Thorstvedt-mål ikke nok for Sassuolo

Kristian Thorstvedts scoring hjalp lite da Sassuolo tapte 1-5 borte mot Fiorentina i Serie A søndag kveld.

Grønntrøyene fortsetter dermed på 19.-plass og har fem poeng opp til Empoli på trygg plass når det gjenstår fire kamper av sesongen.

Thorstvedt skapte fornyet håp for gjestene da han banket inn 1-2-scoringen etter 57 minutter.

Dessverre for siddisen og resten av Sassuolo-laget økte Nicolás González til 3-1 det påfølgende minuttet. Vertene var imidlertid ikke ferdig der, for bare ni minutter etter Thorsvedts scoring hadde Fiorentina satt inn ytterligere to mål.

Dermed begynner det å se fryktelig skummelt ut for Thorstvedt & co. I kampen om å beholde plassen skal Sassuolo opp mot Inter (h), Genoa (b), Cagliari (h) og Lazio (b).

Emil Konradsen Ceide startet kampen på benken, men kom inn etter 73 minutter. Marcus Holmgren Pedersen så hele oppgjøret fra sidelinjen. (NTB)

Kristian Thorstvedt
  • Daland reddet uavgjort for Cercle Brugge – Vetlesen med mål og assist i Brugge-seier

Jesper Daland berget 1-1 for Cercle Brugge hjemme mot Anderlecht, mens Hugo Vetlesen herjet i Brugges 3-0-seier borte mot Genk i belgisk fotball søndag kveld.

Den belgiske ligaen har gått over i sluttspillsfasen, hvor Anderlecht topper mesterskapsgruppen. Det er imidlertid bare målforskjell som skiller Brugge på 2.-plass.

Søndag gjestet Vetlesen & co. Genk, som har falt av i toppkampen etter 0-3-tapet.

Kyriani Sabbe sendte gjestene i ledelsen etter 38 minutter, før Vetlesen doblet halvveis inn i andre omgang. Fire minutter senere gjorde nordmannen seg tellende igjen da han spilte opp Igor Thiago på 3-0-målet.

Antonio Nusa startet også for gjestene, men ble byttet ut til pause.

Cercle Brugge er også hektet av i gullkampen, men Daland ga imidlertid en håndsrekning til landsmann Vetlesen i kampen om ligagullet da han sikret 1-1 etter 51 minutter.

Kristian Arnstad satt hele kampen på benken for Anderlecht. (NTB)

Hugo Vetlesen
  • Elleville overtidsminutter da Odd reddet uavgjort

Tre sene scoringer sørget for 3-3 mellom Odd og Viking i Skien.

Viking-kaptein Zlatko Tripic trodde han hadde avgjort det hele da han scoret fire minutter på overtid. Men Odd ville det annerledes. Mikael Norø Ingebrigtsen scoret seks minutter på overtid og reddet ett poeng for hjemmelaget.

Harald Tangen Nilsen scoret kampens første mål etter 25 minutter. Kun ti minutter senere var kampen snudd. Først med et skudd fra Odds Tobias Svendsen via en Viking-spiller og i mål, så med en ny fulltreffer fra sammen mann etter en pasning ut 45 grader og inn i feltet.

Viking presset på for utligning i andreomgang, og lyktes fire minutter før fulltid med et skudd fra Peter Christiansen.

Så scoret Tripic etter et godt forarbeid fra Lars-Jørgen Salvesen, før Ingebrigtsen ga Odd ett poeng med et vakkert skudd.

Odd ble i tillegg redusert til ti mann like før Ingebrigtsen 3-3-utligning, da Mihajlo Ivancevic fikk sitt andre gule kort på overtid.

Hjemmelaget befinner seg dermed på 8. plass, med Viking to plasser bak etter henholdsvis seks og fem spilte kamper.