Rasende «Pep» og brennhet Will Grigg da City røk ut

Kulthelten Will Grigg var så til de grader «on fire» da han sørget for at Manchester Citys drøm om fire trofeer denne sesongen ble knust av lille Wigan Athletic fra nivå tre.

CITY-SJOKK: Will Grigg ble den store helten da lille Wigan sendte Manchester City ut av FA-cupen.

Foto: Rui Vieira / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Premier League-lederen skulle lade opp til søndagens ligacupfinale mot Arsenal med å ta seg greit av Wigan og avansere til kvartfinalen i FA-cupen, men en av sesongens antatt enkleste motstandere ble for tøff for City.

– Gratulerer til Wigan. Vi ga absolutt alt vi hadde, men gjorde en feil- De hadde ett skudd på mål. Vi aksepterer tapet, sier Guardiola ifølge BBC.

Fabian Delph ble utvist på overtid i første omgang i en situasjon der manager «Pep» Guardiola mistet besinnelsen, men selv med ti mann forventet alle at Wigan skulle bli cupmat for laget som har tapt én Premier League-kamp denne sesongen.

11 minutter før slutt stakk Will Grigg inn bak et sølvt City-forsvar og plasserte ballen sikkert i hjørnet. Den nord-irske kulthelten utløste enorme jubelscener på DW Stadium og selvsagt verdens mest smittende supportersang «Will Grigg's on fire».

– Det er fantastisk. Det var en enkel kamp for oss, nei da, det var en utrolig prestasjon av guttene. Jeg er en målscorer, og hvis jeg får sjansen, så scorer jeg. FA-cupen har vært fantastisk for meg, sier Grigg til BBC.

Laster Twitter-innhold

Matchvinner igjen

Nord-Irland-spissen scoret også begge målene da West Ham ble eliminert i forrige FA-cuprunde.

Andre som jublet mandag kveld er trolig Southampton-spillerne. Kvartfinaletrekningen lørdag ga det alle trodde ville bli en nær sagt umulig bortekamp mot Manchester City. Nå venter istedet et besøk hos League One-klubben Wigan.

FA Cup Fifth Round - Wigan Athletic vs Manchester City

HET DISKUSJON: Guardiola og Paul Cook var ikke enige om alt.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Manchester Citys drøm om fire titler på en sesong er knust, men neste trofé kan være kun seks dager unna. Da venter Arsenal i ligacupfinalen.

FA-cupkampen nådde kokepunktet rett før pause da Fabian Delph gikk tøft til mot Max Power. Dommer Anthony Tayler tok første opp det gule kortet, men ombestemte seg og endret til rødt.

Rasende Guardiola

Det fikk «Pep» Guardiola til å tenne på alle plugger, og manageren var rasende på sidelinjen og i spillertunnelen i starten av pausen. Spanjolen var blant annet voldsomt irritert på Wigan-manager Paul Cook også på vei inn i spillertunnelen halvveis.

– Ingenting skjedde, sier Guardiola om hendelsen etter kampen.

– Ikke noe problem. Vi forsøker å få alt vi kan ut av kampen og det samme vil han. Han er en fantastisk manager, sier Wigan-sjef Cook.

Etter at Kevin De Bruyne entret banen som innbytter etter 65 minutter, økte gjestenes allerede solide dominans.

Men da innbytter Kyle Walker slapp ballen videre i bakrom fordi nærmeste motstander var i offside, stakk Grigg gjennom og avgjorde. City trykket voldsomt på de siste minuttene, men kom ikke nærmere enn en heading rett på keeper etter en corner fem minutter på overtid.

FA Cup Fifth Round - Wigan Athletic vs Manchester City

HELTEN: Wigan-spillerne rev og slet i Will Grigg (t.v.) etter 1-0-målet.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Siste nytt

 • Seier for FCK i mesterligakvaliken

  Ståle Solbakkens FC København har én fot i neste runde i mesterligakvalifiseringen etter at de tirsdag kveld vant 2-0 borte mot walisiske The New Saints.

  Dermed må det en kollaps til i Parken neste uke om Solbakken & co. ikke skal ta seg videre.

  Solbakken
  Foto: Jens Nørgaard Larsen / NTB scanpix
 • Russisk proffbokser døde etter kamp

  Maksim Dadasjev (28) døde av skadene han pådro seg under proffkampen mot Subriel Matias fredag. Bokseren kastet inn håndkleet etter elleve av tolv runder i boksestevnet i Maryland, USA. Russeren ble så kjørt til sykehus. Legene konstaterte at hjernen hans hadde hovnet opp og forsøke å operere ham, men livet sto ikke til å redde.

  Dadashev
  Foto: Steve Marcus / AFP
 • Sarpsborg-keeper solgt

  Sarpsborg 08s russiske keeper Aleksandr Vasjutin er solgt til Zenit St. Petersburg. Det bekrefter klubbene tirsdag kveld. 24 år gamle Vasjutin kom til Sarpsborg fra finske Lahti i fjor sommer.

  Eliteserien fotball, menn (15. Runde): Stabæk - Sarpsborg 08 (3-3)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal