Rasende «Pep» og brennhet Will Grigg da City røk ut

Kulthelten Will Grigg var så til de grader «on fire» da han sørget for at Manchester Citys drøm om fire trofeer denne sesongen ble knust av lille Wigan Athletic fra nivå tre.

CITY-SJOKK: Will Grigg ble den store helten da lille Wigan sendte Manchester City ut av FA-cupen.

Foto: Rui Vieira / AP

Laster innhold, vennligst vent..

Premier League-lederen skulle lade opp til søndagens ligacupfinale mot Arsenal med å ta seg greit av Wigan og avansere til kvartfinalen i FA-cupen, men en av sesongens antatt enkleste motstandere ble for tøff for City.

– Gratulerer til Wigan. Vi ga absolutt alt vi hadde, men gjorde en feil- De hadde ett skudd på mål. Vi aksepterer tapet, sier Guardiola ifølge BBC.

Fabian Delph ble utvist på overtid i første omgang i en situasjon der manager «Pep» Guardiola mistet besinnelsen, men selv med ti mann forventet alle at Wigan skulle bli cupmat for laget som har tapt én Premier League-kamp denne sesongen.

11 minutter før slutt stakk Will Grigg inn bak et sølvt City-forsvar og plasserte ballen sikkert i hjørnet. Den nord-irske kulthelten utløste enorme jubelscener på DW Stadium og selvsagt verdens mest smittende supportersang «Will Grigg's on fire».

– Det er fantastisk. Det var en enkel kamp for oss, nei da, det var en utrolig prestasjon av guttene. Jeg er en målscorer, og hvis jeg får sjansen, så scorer jeg. FA-cupen har vært fantastisk for meg, sier Grigg til BBC.

Laster Twitter-innhold

Matchvinner igjen

Nord-Irland-spissen scoret også begge målene da West Ham ble eliminert i forrige FA-cuprunde.

Andre som jublet mandag kveld er trolig Southampton-spillerne. Kvartfinaletrekningen lørdag ga det alle trodde ville bli en nær sagt umulig bortekamp mot Manchester City. Nå venter istedet et besøk hos League One-klubben Wigan.

FA Cup Fifth Round - Wigan Athletic vs Manchester City

HET DISKUSJON: Guardiola og Paul Cook var ikke enige om alt.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Manchester Citys drøm om fire titler på en sesong er knust, men neste trofé kan være kun seks dager unna. Da venter Arsenal i ligacupfinalen.

FA-cupkampen nådde kokepunktet rett før pause da Fabian Delph gikk tøft til mot Max Power. Dommer Anthony Tayler tok første opp det gule kortet, men ombestemte seg og endret til rødt.

Rasende Guardiola

Det fikk «Pep» Guardiola til å tenne på alle plugger, og manageren var rasende på sidelinjen og i spillertunnelen i starten av pausen. Spanjolen var blant annet voldsomt irritert på Wigan-manager Paul Cook også på vei inn i spillertunnelen halvveis.

– Ingenting skjedde, sier Guardiola om hendelsen etter kampen.

– Ikke noe problem. Vi forsøker å få alt vi kan ut av kampen og det samme vil han. Han er en fantastisk manager, sier Wigan-sjef Cook.

Etter at Kevin De Bruyne entret banen som innbytter etter 65 minutter, økte gjestenes allerede solide dominans.

Men da innbytter Kyle Walker slapp ballen videre i bakrom fordi nærmeste motstander var i offside, stakk Grigg gjennom og avgjorde. City trykket voldsomt på de siste minuttene, men kom ikke nærmere enn en heading rett på keeper etter en corner fem minutter på overtid.

FA Cup Fifth Round - Wigan Athletic vs Manchester City

HELTEN: Wigan-spillerne rev og slet i Will Grigg (t.v.) etter 1-0-målet.

Foto: Andrew Yates / Reuters

Siste nytt

 • Granåsen får 180 millioner

  Regjeringen vil gi 180 millioner kroner til utbygging av Granåsen skisenter dersom ski-VM 2025 blir lagt til Trondheim, skriver NTB. Trondheim har ikke formelt blitt utpekt som arrangør av VM i nordiske grener i 2025, men trønderhovedstaden er eneste søker.

  Granåsen
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Jansrud vil sette uslåelig rekord

  Kjetil Jansrud er klar for ny sesong. Der har han satt seg en rekke mål. Men Vinstra-gutten har pekt seg ut ett spesielt. Han har gjennom karrieren nemlig seks verdenscupseire i Kvitfjell.

  Det betyr at han allerede er «kongen av Kvitfjell», men Jansrud vil ha mer.

  – Jeg har lyst til å sette en rekord i Kvitfjell som bare står, en rekord på fartssiden som ingen kommer til å slå noensinne, det er målet. Det er jo mitt sted, mitt lokalmiljø og der jeg har vokst opp. Så jeg har lyst å gjøre den så vanskelig som mulig, sier Jansrud til NTB.

  Jvd7rT2tuG0
  Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
 • Sheffield United slo Arsenal

  Etter 30 minutter sendte Lys Mousset hjemmelaget Sheffield United opp til 1-0. Det ble også resultatet. Med seieren klatrer Sheffield United opp på 9.-plass i Premier League. Arsenal gikk på sesongens andre ligatap og befinner seg på 5. plass.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Rui Vieira / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal