– Jeg manglet et bortemål, men nå har jeg det også

Morten Skjønsberg er kjent som mannen som aldri scorer. Sist gang han satte inn et mål i Eliteserien var i 2008. Men mot Sarpsborg 08 var veteranen igjen på rett sted.

Eliteserien fotball: Sarpsborg 08- Stabæk 2-2.

BERGET POENG: Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg med sjeldent mål.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Sarpsborg ledet 2-0, men mistet verdifulle poeng i kampen om sølvet da Stabæk-kaptein Skjønsberg ordnet 2-2 i sluttminuttene.

– Det er så deilig. Jeg manglet et bortemål, men nå har jeg det også, sier Skjønsberg, som faktisk har en målbonus i kontrakten.

– Folk lo jo veldig av meg når jeg hadde målbonus i kontrakten, sier han til Max.

– Den er ikke så veldig feit, ler Stabæk-kapteinen i intervjuet.

– Vi hadde en god opplevelse mot Vålerenga sist. Det ble ikke helt det samme her, men vi kommer tilbake og får ett poeng. Det tar vi, sier Skjønsberg.

Molde strammet grepet

Med det ene poenget er Sarpsborg fortsatt nummer tre på eliteserietabellen.

Molde har overtatt grepet om sølvplassen etter 1-0-seieren over Brann søndag. Og i siste serierunde er det nettopp Molde og Sarpsborg som møtes.

– Jeg synes Stabæk gjorde en god kamp. Vi har våre muligheter også. Klarer vi å være mer presise, skal vi klare å straffe dem, men det gikk ikke, kommenterte Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Forrykende åpning

Et fyrverkeri av en første omgang startet med et smell da Tobias Heintz skjøt hjemmelaget i ledelse etter 40 sekunder.

Krépin Diatta gjorde forarbeidet, og kunne fornøyd konstatere at lagkamerat Heintz tok vare på muligheten han fikk foran mål.

Tross det tidlige ledermålet tok ikke medaljejagende Sarpsborg foten av gasspedalen. Kun 12 minutter var spilt da Kristoffer Zachariassen prikkskjøt inn 2–0 fra halvdistanse.

Igjen var Diatta nest sist på ballen for hjemmelaget, som så ut til å ha drept all spenning i kampen før kvarteret var spilt.

Slik gikk det imidlertid ikke.

Saken fortsetter under bildet

Eliteserien fotball: Sarpsborg 08- Stabæk.

Jubel blant Sarpsborg-spillerne etter en forrykende 1. omgang, men seieren glapp.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Kjempesjanser

Etter drøye 20 minutter kunne riktignok Joachim Thomassen ha lagt på til 3-0, men Stabæk-keeper John Alvbåge var godt med da forsvarsspilleren avsluttet på halvspretten.

I stedet kom scoringen i motsatt ende av banen.

Drøyt halve første omgang var spilt da Stabæk-spiss Franck Boli dro seg fri bak Sarpsborg-forsvaret etter forarbeid av belgiske Tortol Lumanza. Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen fikk en fot på Bolis avslutning, men returen satte Moussa Njie i mål.

Åtte minutter før pause kunne det blitt balanse i regnskapet da Boli fikk avslutte med hodet på bakre stolpe, men på streken sto Joachim Jørgensen og ryddet ballen unna.

To kjempesjanser satte så punktum for en meget begivenhetsrik første omgang. Først reddet Sarpsborg-keeper Kristiansen da Boli kom helt aleine mot mål, og deretter skjøt målscorer Heintz i stolpen med et godt skudd i motsatt ende av banen.

Flere mål ble det ikke før Skjønsberg utlignet i sluttminuttene.

Tapte poeng

Stabæk er nå nummer åtte når fem serierunder gjenstår.

Med seier mandag hadde bæringene en ørliten sjanse til å blande seg inn i kampen om å bli blant de tre beste.

– Jeg er stolt over måten vi endret dynamikken i kampen etter de første 20 minuttene. Jeg er glad for at laget mener vi fortsatt har mye å gi denne sesongen, sier Stabæk-trener Toni Ordinas til Max.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Mållaust i Bergen

  Brann hadde ballen klart mest i Bergen mot Haugesund, men det enda med 0-0 framfor 10.000 nokså misnøgde bergensarar.

  Brann hadde klart overtak før pause, men Haugesund var betre med i andre omgang.

  – Siger til oss i dag hadde vore eit ran, sa Haugesunds trenar Jostein Grindhaug til Eurosport.

  – Vi var overraskande bra før pause, og burde hatt mål. Etter pause får vi ikkje i stand same trykketMen vi har eit nykomponert lag og blei slitne mot slutten, seier Brann-trenar Lars Arne Nilsen til NRK.

  Nilsen snakka med supporterane etter kampen.

  – Eg trur dei forstår at vi har det vanskeleg. Vi må tenkje nytt og mobilisere det vi har. Vi skulle hatt fleire tilgjengelege, men med 5-6 ute er det vanskeleg.

  – Høyrde du ikkje pipinga då de gjekk av bana?

  – Eg er tunghøyrd. Men eg trur publikum forstår at spelarane blødde for drakta og gjorde det dei kunne i dag. Det er frustrerande å ikkje vinne, seier Nilsen, som skal ta laget sitt til Rosenborg på Lerkendal neste helg.

  Lars Arne Nilsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
 • LSK tok nytt steg mot ligagull

  LSK vann toppkampen mot Sandviken med 2-0 etter to mål av Elise Thorsnes.

  Andre resultat laurdag: Arna-Bjørnar - Avaldsnes 0-2, Fart - Røa 1-1, Kolbotn - Stabæk 3-2, Lyn - Klepp 2-1, Vålerenga - Trondheims-Ørn 3-1.

  Elise Thorsnes
  Foto: David Catry / NTB scanpix
 • Narvik-tap mot Vålerenga

  Lillehammer tok sin andre siger på to dagar i ishockeyens eliteserie med 4-2 over Stjernen og klatra til 2.-plass på tabellen med sju poeng, to bak Stavanger.

  I går slo Lillehammer Grüner 8-2.

  Vålernenga to også tre poeng i dag, med 3-1 over Narvik.

Sendeplan

Kl. Program Kanal