– Jeg manglet et bortemål, men nå har jeg det også

Morten Skjønsberg er kjent som mannen som aldri scorer. Sist gang han satte inn et mål i Eliteserien var i 2008. Men mot Sarpsborg 08 var veteranen igjen på rett sted.

Eliteserien fotball: Sarpsborg 08- Stabæk 2-2.

BERGET POENG: Stabæk-kaptein Morten Skjønsberg med sjeldent mål.

Sarpsborg ledet 2-0, men mistet verdifulle poeng i kampen om sølvet da Stabæk-kaptein Skjønsberg ordnet 2-2 i sluttminuttene.

– Det er så deilig. Jeg manglet et bortemål, men nå har jeg det også, sier Skjønsberg, som faktisk har en målbonus i kontrakten.

– Folk lo jo veldig av meg når jeg hadde målbonus i kontrakten, sier han til Max.

– Den er ikke så veldig feit, ler Stabæk-kapteinen i intervjuet.

– Vi hadde en god opplevelse mot Vålerenga sist. Det ble ikke helt det samme her, men vi kommer tilbake og får ett poeng. Det tar vi, sier Skjønsberg.

Molde strammet grepet

Med det ene poenget er Sarpsborg fortsatt nummer tre på eliteserietabellen.

Molde har overtatt grepet om sølvplassen etter 1-0-seieren over Brann søndag. Og i siste serierunde er det nettopp Molde og Sarpsborg som møtes.

– Jeg synes Stabæk gjorde en god kamp. Vi har våre muligheter også. Klarer vi å være mer presise, skal vi klare å straffe dem, men det gikk ikke, kommenterte Sarpsborg-trener Geir Bakke.

Forrykende åpning

Et fyrverkeri av en første omgang startet med et smell da Tobias Heintz skjøt hjemmelaget i ledelse etter 40 sekunder.

Krépin Diatta gjorde forarbeidet, og kunne fornøyd konstatere at lagkamerat Heintz tok vare på muligheten han fikk foran mål.

Tross det tidlige ledermålet tok ikke medaljejagende Sarpsborg foten av gasspedalen. Kun 12 minutter var spilt da Kristoffer Zachariassen prikkskjøt inn 2–0 fra halvdistanse.

Igjen var Diatta nest sist på ballen for hjemmelaget, som så ut til å ha drept all spenning i kampen før kvarteret var spilt.

Slik gikk det imidlertid ikke.

Saken fortsetter under bildet

Eliteserien fotball: Sarpsborg 08- Stabæk.

Jubel blant Sarpsborg-spillerne etter en forrykende 1. omgang, men seieren glapp.

Kjempesjanser

Etter drøye 20 minutter kunne riktignok Joachim Thomassen ha lagt på til 3-0, men Stabæk-keeper John Alvbåge var godt med da forsvarsspilleren avsluttet på halvspretten.

I stedet kom scoringen i motsatt ende av banen.

Drøyt halve første omgang var spilt da Stabæk-spiss Franck Boli dro seg fri bak Sarpsborg-forsvaret etter forarbeid av belgiske Tortol Lumanza. Sarpsborg-keeper Anders Kristiansen fikk en fot på Bolis avslutning, men returen satte Moussa Njie i mål.

Åtte minutter før pause kunne det blitt balanse i regnskapet da Boli fikk avslutte med hodet på bakre stolpe, men på streken sto Joachim Jørgensen og ryddet ballen unna.

To kjempesjanser satte så punktum for en meget begivenhetsrik første omgang. Først reddet Sarpsborg-keeper Kristiansen da Boli kom helt aleine mot mål, og deretter skjøt målscorer Heintz i stolpen med et godt skudd i motsatt ende av banen.

Flere mål ble det ikke før Skjønsberg utlignet i sluttminuttene.

Tapte poeng

Stabæk er nå nummer åtte når fem serierunder gjenstår.

Med seier mandag hadde bæringene en ørliten sjanse til å blande seg inn i kampen om å bli blant de tre beste.

– Jeg er stolt over måten vi endret dynamikken i kampen etter de første 20 minuttene. Jeg er glad for at laget mener vi fortsatt har mye å gi denne sesongen, sier Stabæk-trener Toni Ordinas til Max.

• Sabalenkas kjæreste bekreftet død: – Må han hvile i fred

Den tidligere NHL-spilleren Konstantin Koltsov har gått bort. Det bekreftes av det belarusiske ishockeyforbundet.

Koltsov var også kjæresten til verdenstoer i tennis, Aryna Sabalenka.

I en kort uttalelse skrev forbundet at Koltsov «døde plutselig», uten å si hvordan eller hvor han gikk bort.

«Vi er i sorg. Det belarusiske hockeyforbundet uttrykker sin dypeste medfølelse til familien, venner og alle som kjente og jobbet med Konstantin», heter det i uttalelsen.

Koltsov spilte tre sesonger i NHL med klubben Pittsburgh Penguins, samt i to OL med det belarusiske landslaget.

I tillegg til sin spillerkarriere, var Koltsov også trener for KHL-klubben Salavat Yulayev Ufa og det belarusiske landslaget.

«Han var en sterk og positiv person, han var elsket og respektert av spillere, kolleger og supportere. Må han hvile i fred,» skriver Salavat Julajev Ufa i en uttalelse.

Konstantin Koltsov ble 42 år gammel.

Aryna Sabalenka
  • Messi-fans får 50 prosent refusjon etter Hongkong-fiaskoen

Fans som kjøpte billetter for å se Lionel Messi i Hongkong får tilbakebetalt 50 prosent av billettprisen etter at argentineren mistet treningskampen.

Det er riktignok kun så lenge de ikke iverksetter rettslige skritt mot arrangøren.

Et utsolgt stadion betalte fra 880 Hongkong-dollar (1200 norske kroner) for å se den åttedobbelte gullballvinneren i aksjon 4. februar. Da ble det spilt en treningskampen mellom Inter Miami mot en utvalgt Hongkong XI.

Reaksjonene var sterke da Messi ble sittende på benken gjennom hele kampen på grunn av en skade.

Det ble ikke bedre da han tre dager senere spilte en halvtime da laget hans møtte japanske Vissel Kobe i Tokyo. Da kom anklagene om at Messis «no show» i Hongkong var rettet mot Kina.

Arrangør Tatler Asia tilbød mandag 50 prosent refusjon for «de som kjøpte billetter gjennom offisielle kanaler til kampen».

De som vil ha noen av pengene tilbake, må godta vilkår og betingelser som inkluderer at de ikke kan ta rettslige skritt mot arrangøren.

Messi på benken under kampen i Hongkong
  • Curling-VM: Norsk storseier over Tyrkia

De norske curlingkvinnene slo knallhardt tilbake etter to strake tap og knuste Tyrkia 11-5 i curling-VM i Canada.

Skip Marianne Rørvik fronter det norske VM-laget sammen med Kristin Skaslien, Mille Haslev Nordbye og Martine Rønning.

Etter fem VM-kamper står de med to seiere og tre tap. Det gjør at Norge ligger på en delt 6.-plass. Sveits topper tabellen med fem av fem seire.

Senere tirsdag venter det nok en kamp mot storfavoritt Sveits.