Hopp til innhold

Sarpsborg beskyldes for å ofre gullkampen: – De bryr seg ikke

STAVANGER/TROMSØ (NRK): Sarpsborg ble ydmyket 5-0 av nedrykksplasserte Tromsø, men treneren nekter for at han prioriterer cupen.

Geir Bakke

AVFEIER KRITIKKEN: Sarpsborg 08-trener Geir Bakke sier det er vanlig at han rullerer på laget.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Jeg skjønte at de kom til å tape med én gang jeg så den lagoppstillingen, sier Viking-trener Ian Burchnall til NRK.

Laget hans kjemper for tilværelsen i eliteserien mot Tromsø. De to lagene ligger per i dag på nedrykksplass i eliteserien og Burchnall liker derfor dårlig at Sarpsborg 08 ga Tromsø det han mener var en enkel trepoenger søndag.

– De tenker bare på én ting og det er cupen, sier Burchnall og mener Sarpsborg 08 sparer sine beste menn til onsdagens cupsemifinale mot Vålerenga.

Men dét avviser Sarpsborg-treneren.

– Vi har gjort de tingene før og lykkes med det. Vi har spart litt føtter når det er tett kampprogram og da har vi hatt uttelling, og da har det ikke vært så mange som har stilt spørsmål ved det, sier Bakke til NRK.

Ian Burchnall

KRITISK: Viking-trener Ian Burchnall.

Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sarpsborg 08 lå bare seks poeng bak serieleder Rosenborg før bortekampen mot Tromsø, men stilte med flere av sine beste spillere på benken.

Bakke gjorde hele sju (!) bytter fra 2-1-seieren mot Vålerenga forrige søndag. Hele forsvarsrekken ble blant annet byttet ut.

Men treneren hevder det ikke er første gang han har byttet sju spillere.

– Vi gjorde det også i fjor. Mot Molde og da vant vi 4-0, sier han til Eurosport.

– Det er sånn vi jobber i Sarpsborg. Vi har en stor og bred stall og har tidligere lykkes med dette, legger han til.

Men også på Twitter hagler kritikken fra publikum mot Sarpsborg 08. Her er noe av det som skrives:

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Bryr seg ikke om kampen

Hva tenker du om kritikken på sosiale medier, Bakke?

– Jeg tenker ikke noe om det, sier han og legger til:

– Men i etterkant kan jeg se at det var litt urettferdig for noen av våre spillere som har vært i form på trening.

Viking-treneren liker dårlig at Sarpsborg 08 tilsynelatende ikke tar en eliteseriekamp seriøst.

– Det er deres valg, men det er skuffende å se at de ikke bryr seg om kampen de spiller. Jeg hadde håpet at vi kunne ha gjort hverandre en tjeneste i dag, men det skjedde ikke, sier Burchnall og tenker på Viking spilte mot Sarpsborgs medaljekonkurrent Molde. Men Viking tapte 3-2 og Sarpsborg klarte altså ikke på sin side å slå Tromsø.

– Grusomt

Eliteserien 2017: LSK-Sarpsborg 08

FEM I NETTET: Sarpsborg 08-keeper Anders Kristiansen hadde en tung dag på jobben søndag.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sarpsborg lå på sølvplass før kampen og var favoritter mot Tromsø som har hatt en tung sesong og ligger nest sist på tabellen. Men rollene ble raskt snudd da kaptein Simen Wangberg stanget inn 1-0 etter bare et kvarters spill.

Sarpsborg 08 hadde bare sluppet inn 20 mål på de første 20 eliteseriekampene før de søndag raknet og altså slapp inn hele fem.

Fire scoringer kom i første omgang og den siste kom midtveis i andre omgang.

– Dette var grusomt. Det ble stygt og vi kan ikke være bekjente av en prestasjon som i dag, sier Sarpsborg 08-keeper Anders Kristiansen til Eurosport.

Siste nytt

  • Chelsea bekrefter: Enzo mister resten av sesongen

    Chelseas Enzo Fernandez mister resten av sesongen, det melder klubben på sine nettsider.

    Argentineren har vært under kniven på grunn av et lyskeproblem, og Chelsea bekreftet at operasjonen var vellykket. Samtidig betyr det at han er ute resten av sesongen.

    23-åringen har spilt 62 kamper for klubben etter at de hentet ham i januar i fjor.

    Carabao Cup - Final - Chelsea v Liverpool
    Foto: HANNAH MCKAY / Reuters
  • Wada skal etterforskes etter kritikk i dopingsak

    Verdens Antidopingbyrå (Wada) har bedt om en uavhengig gjennomgang av byråets håndtering av saken om en mulig dopingsak med noen av verdens beste svømmere.

    Ifølge Wada skal sveitseren Eric Cottier få adgang til sakens innhold og gi sin vurdering av byråets behandling av saken. Wada opplyser at arbeidet ventes å være ferdig om to måneder.

    – Wadas integritet og omdømme er under angrep. I de siste dagene er Wada blitt anklaget for partiskhet overfor Kina, opplyser antidopingbyrået.

    Lørdag kom nyheten om at kinesiske svømmere hadde spor av hjertemedisinen trimetazidin i prøver avgitt noen måneder før sommerlekene i 2021. 13 av dem deltok i OL i Tokyo.

    Kinesiske antidopingmyndigheter har avvist anklagene og hevder at utøverne skal ha fått i seg stoffet i mat under et stevne.

    Senere stilte Wada seg bak den forklaringen. Det har fått blant andre Det amerikanske antidopingbyrået (Usada) til å reagere sterkt. Den amerikanske antidopingsjefen Travis Tygart gikk mandag hardt ut mot Wada og mente at de dekket over for kineserne. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP
  • Amnesty reagerer kraftig – Fifa forsvarer Saudi-avtale

    Amnesty reagerer kraftig på avtalen Fifa har inngått med det saudiarabiske oljeselskapet Aramco. Fifa peker på at den bidrar til global utvikling av fotballen.

    Avtalen mellom saudiarabiske Aramco og Fifa er den siste i rekken av oljestatens involvering i idrett.

    Nyhetsbyrået AP hevder at avtalen er den største Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har inngått med en sponsor om man regner per år.

    – Vi blir ikke lenger sjokkert over Saudi-Arabias bruk av sport som et PR-verktøy, og Fifa har til gode å imøtekomme bekymringer knyttet til saudiske myndigheters grove brudd på menneskerettighetene, sier prosjektleder Frank Conde Tangberg i Amnesty International til NTB.

    – Fifa har valgt å rulle ut den røde løperen for Saudi-Arabia som VM-vert og sponsor. Vi oppfordrer Fifa til å engasjere seg mer for å ta tak i risikoen knyttet til VM i 2034, sier Tangberg.

    NTB har kontaktet Fifa og spurt om forbundets respons på et samarbeid med Saudi-Arabia og bekymringene om brudd på menneskerettighetene.:

    – I tråd med vedtektene reinvesterer Fifa sine inntekter, inkludert inntektene fra Aramco-sponsingen, i å utvikle fotball over hele verden. Det er forventet at Fifa i 2023–2026 vil investere i overkant av 3,9 milliarder dollar i utvikling og utdanning, opplyser en talsperson i Fifa til NTB.

    – Dette inkluderer «Fifa Forward 3.0», fotballutviklingsfondet og andre initiativ som for eksempel å fremme kvinnefotball, dommerarbeid og teknisk utvikling. (NTB)

    Soccer FIFA 2034 World Cup
    Foto: Hassan Ammar / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal