NRK Meny
Normal

Sandbech tok sølv i slopestyle-finalen i X-Games: – Ekstra stort i Norge

HAFJELL/OSLO (NRK) Ståle Sandbech (23) lå an til å ta sitt første gull X-Games og ledet slopestylefinalen frem til siste utfordrer. Så kom svenske Sven Thorgren og snappet gullmedaljen foran nordmannen.

X Games Hafjell Slopestyle snøbrett herrer finale. Ståle Sandbech.

SØLVGUTT: Ståle Sandbech tangerte sin bestenotering i X-Games med en sølvmedalje i slopestyle.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Det er deilig. Endelig denne sesongen ble det en medalje. Metall til Sandbech! Den skal jeg henge på veggen, sa sølvvinneren til NRK mens han stolt holdt opp sølvmedaljen.

Sølvvinneren fra Sotsji-OL har aldri tatt gull i X-Games tidligere og har slitt fryktelig med skader det siste året. Det var faktisk så ille at han måtte opereres i begge knærne samtidig i fjor vår.

– Dette er ekstra stort for det er i Norge og det betyr mye for meg. Mutter'n er her, fatter'n er her, brutter'n er her og jeg ble onkel i høst til en liten niese som også er her, fortsatte han.

Ledet helt til siste utøver

Dermed kunne 23-åringen krone «comebacket» med et gull på hjemmebane. Han ledet slopestylefinalen lenge med poengsummen 88,66, helt til én konkurrent sto igjen på toppen. Men selv var Bærums-gutten usikker på om den poengsummen kom til å holde til gull.

– Jeg var ikke sikker. Jeg trodde at Sven og et par andre hadde muligheter. Men det var vanskelig å kjøre i dag. Det var veldig isete etter at det var varmt tidligere i dag. Det gjør det litt vanskeligere å lande.

Men svenske Sven Thorgren (22) leverte dagens beste løp og snek seg akkurat forbi Sandbech på resultatlista med 92 poeng.

Dermed måtte Sandbech nøye seg med sølv i slopestylefinalen, samme resultat som han fikk da X-Games ble arrangert i Aspen i 2015.

– Bedre mat her

– Det betyr utrolig mye. Det er herlig å være tilbake etter å ha vært i USA i flere måneder no. Maten er bedre, smilte Thorgren fra øre til øre i intervju med NRK.

– Jeg forsøkte å ikke fokusere på poengsum, på Ståle og alt annet. Det var nok det som gjorde at jeg lykkes, for jeg var veldig nervøs, avslørte gullvinneren.

Tidligere fredag mislyktes også Silje Norendal i slopestylefinalen for kvinner. Kongsberg-jenta måtte i bakken på det siste hoppet i begge sine to forsøk.

Siste nytt

 • Weng står over Beito-sprinten

  Heidi Weng starter ikke lørdagens sprint på Beitostølen, og vil heller konsentrere seg om søndagens 10-kilometer, opplyser skiforbundet lørdag morgen.

  Weng
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • To mål av Zahid

  Ghayas Zahid scora to mål då Apoel slo Ominia 3-1 i lokaloppgjeret i Nikosia på Kypros i kveld.

  Apoel ligg på fjerdeplass, 6 poeng bak leiande AEK Larnaca men med to kampar til gode.

  Ghayas Zahid
  Foto: FLORIAN CHOBLET / AFP
 • Alle norske kvalifisert

  Alle nordmennene er kvalifisert til opningsrennet i verdscupen i Wisla søndag. Robert Johansson på 10.-plass var best.

  – Dagen ber litt preg av at det er tidleg på sesongen og hopparane har masse å gå på, seier sportssjef Clas Brede Bråthen.

  Laurdag er det laghoppeing i Wisla. Forfang, Fannemel, Tande og Johansson er det norske laget.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart skiskyting: Sprint kvinner
Sesongstart skiskyting: Sprint kvinner
Sesongstart skiskyting: Sprint
Cupfinale G19, Molde – Rosenborg
Cupfinale: G19: Molde - Rosenborg
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart langrenn: Klassisk sprint, kvinner og menn
Langrenn: Klassisk sprint
Sesongstart skiskyting: Sprint menn
Sesongstart skiskyting: Sprint menn
Sesongstart skiskyting: Sprint menn