NRK Meny
Normal

Sandbech tok sølv i slopestyle-finalen i X-Games: – Ekstra stort i Norge

HAFJELL/OSLO (NRK) Ståle Sandbech (23) lå an til å ta sitt første gull X-Games og ledet slopestylefinalen frem til siste utfordrer. Så kom svenske Sven Thorgren og snappet gullmedaljen foran nordmannen.

X Games Hafjell Slopestyle snøbrett herrer finale. Ståle Sandbech.

SØLVGUTT: Ståle Sandbech tangerte sin bestenotering i X-Games med en sølvmedalje i slopestyle.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Det er deilig. Endelig denne sesongen ble det en medalje. Metall til Sandbech! Den skal jeg henge på veggen, sa sølvvinneren til NRK mens han stolt holdt opp sølvmedaljen.

Sølvvinneren fra Sotsji-OL har aldri tatt gull i X-Games tidligere og har slitt fryktelig med skader det siste året. Det var faktisk så ille at han måtte opereres i begge knærne samtidig i fjor vår.

– Dette er ekstra stort for det er i Norge og det betyr mye for meg. Mutter'n er her, fatter'n er her, brutter'n er her og jeg ble onkel i høst til en liten niese som også er her, fortsatte han.

Ledet helt til siste utøver

Dermed kunne 23-åringen krone «comebacket» med et gull på hjemmebane. Han ledet slopestylefinalen lenge med poengsummen 88,66, helt til én konkurrent sto igjen på toppen. Men selv var Bærums-gutten usikker på om den poengsummen kom til å holde til gull.

– Jeg var ikke sikker. Jeg trodde at Sven og et par andre hadde muligheter. Men det var vanskelig å kjøre i dag. Det var veldig isete etter at det var varmt tidligere i dag. Det gjør det litt vanskeligere å lande.

Men svenske Sven Thorgren (22) leverte dagens beste løp og snek seg akkurat forbi Sandbech på resultatlista med 92 poeng.

Dermed måtte Sandbech nøye seg med sølv i slopestylefinalen, samme resultat som han fikk da X-Games ble arrangert i Aspen i 2015.

– Bedre mat her

– Det betyr utrolig mye. Det er herlig å være tilbake etter å ha vært i USA i flere måneder no. Maten er bedre, smilte Thorgren fra øre til øre i intervju med NRK.

– Jeg forsøkte å ikke fokusere på poengsum, på Ståle og alt annet. Det var nok det som gjorde at jeg lykkes, for jeg var veldig nervøs, avslørte gullvinneren.

Tidligere fredag mislyktes også Silje Norendal i slopestylefinalen for kvinner. Kongsberg-jenta måtte i bakken på det siste hoppet i begge sine to forsøk.

Siste nytt

 • Tre kamper utsatt

  Tre kamper i Toppserien er utsatt, melder NFF. Lørdagens oppgjør mellom Stabæk og Avaldsnes ryker. Det samme gjør to kamper i 2. runde: Avaldsnes-Klepp og Kolbotn-Røa.

  Utfordrende baneforhold er årsaken, nye kampdatoer er ikke klare.

  Semifinale i NM-cupen fotball kvinner 2017: Avaldsnes - Arna-Bjørnar (1-0).
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • VG: Martinsen tilbake til NHL

  Andreas Martinsen hentes opp til NHL-laget Chicago Blackhawks, melder VG.

  Han har spilt for farmerlaget Rockford IceHogs de siste månedene, men hentes nå opp til Chicago. Han kan få debuten natt til onsdag, mot gamleklubben Colorado Avalanche.

  Andreas Martinsen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Bøygard norsk presidentkandidat

  Norges Skiskytterforbund (NSSF) fremmer Tore Bøygard som kandidat til presidentvalget i Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) til høsten.

  – Det tar jeg som en tillit fra forbundet. Det blir spennende, men kan også bli krevende, sier Bøygard til NRK om den mulige jobben.

  Bøygard er tidligere president i NSSF. Dagens IBU-president Anders Besseberg sa i forrige uke at han ikke stiller til gjenvalg - så lenge han finner en etterfølger han er fornøyd med.

  Tore Bøygard
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag