Sandbech om dommertabben i OL: – Jeg får høre det hele tiden

Snowboardkjøreren Ståle Sandbech (24) har i fire år hørt at han var den egentlige gullvinneren i Sotsji. Nå drømmer han om revansj.

Snowboardkjører Ståle Sandbech

DRØMMER OM GULL: Ståle Sandbech.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det er nok 2.- og 3.-plasser. Jeg må ha noen 1.-plasser, sier han til NRK.

I 2014 ble Sandbech første nordmann med medalje i Sotsji-OL da han sikret sølv i tidenes første OL-slopestyle.

Det skapte imidlertid diskusjon at slopestylegullet gikk til amerikanske Sage Kotsenburg. Kotsenburg slo nemlig hånda i bakken i det første runet, uten å få poengtrekk, og endte med å få gull.

Til og med Kotsenburg selv mente at Sandbech fortjente seieren, sa han til NRK.

– Jeg vil ikke si at det har irritert meg så mye, men jeg har jo tenkt på det, sier Sandbech når NRK møter 24-åringen i Oslo Skatehall på Voldsløkka.

– Jeg får høre det hele tiden. Det er det Ola nordmann husker. At jeg kom på andreplass, men at de mener at jeg burde fått OL-gull, forteller Sandbech.

Saken fortsetter under bildet

Ståle Sandbech

Sandbech med OL-sølvet. Til høyre står amerikanske Sage Kotsenburg.

Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

– Brukte hendelsen

– Er ikke det litt hyggelig, da?

– Det er jo hyggelig, og selvfølgelig sitter det litt her inne: Hvordan ville livet mitt ha vært om det hadde blitt gull i stedet for sølv?

– Har du brukt opplevelsen til noe i ettertid?

– Jeg var veldig revansjelysten året etter, og da gikk det veldig bra. 2015 ble mitt beste år.

Nå ser imidlertid Ståle Sandbech fremover. Om under 100 dager er det OL i Pyeongchang. Det er 24-åringens tredje OL.

– Jeg er ung, men samtidig veteran. Det blir ikke like nytt og like nervepirrende å dra til OL.

– Drømmer om OL-gull

Med et OL-sølv i slopestyle og et VM-gull i big air (OL-gren for første gang), er det ingen grunn til å ikke ha medaljeambisjoner.

– Jeg drømmer om OL-gull, det er ikke noen grunn til ikke å gjøre det. Hvis jeg ikke ser for meg at det er mulig, er det i hvert fall ikke mulig. Det må selvfølgelig klaffe, og jeg må lande runet mitt, men jeg vil planlegge og forberede meg på et run som jeg kan ta medalje med, kommenterer Sandbech, som tror han har størst sjanser i slopestyle.

– Det er der jeg satser mest og kan skille meg mest ut.

Siste nytt

 • Adegbenro ut med skade

  Rosenborg slo 1. divisjonslaget Stjørdals Blink 3-1 i en treningskamp torsdag, men et skår i gleden var at Samuel Adegbenro måtte gå av banen tidlig etter å ha fått vondt i låret. På Twitter skriver Rosenborg at det trolig ikke er snakk om noen alvorlig skade, men at han gikk av for ikke å ta noen sjanser.

  En gammel RBK-kjenning markerte seg da Vålerenga slo Mjøndalen 2-0 på bortegress i en annen treningskamp. Matthías Vilhjálmsson scoret 1-0-målet etter 53 minutters spill. Mot slutten doblet Bård Finne Vålerengas ledelse.

  Samuel Adegbenro
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen
 • Børven ble matchvinner

  I Odds treningskamp hjemme mot Start ble Torgeir Børven matchvinner for skienslaget. Han scoret seiersmålet etter en drøy times spill og sørget for 2-1 til Odd. Eman Markovic hadde sendt Start i føringen før pause. Utligningen kom ved Onyekachi «Kachi» Ugwuadu etter 53 minutter.

  pPG8lbeDRFI
  Foto: Fredrik Hagen
 • Hegerberg tilbake med ball

  Stjernespissen Ada Stolsmo Hegerberg (24) driver opptrening etter korsbåndskaden i Polen. Onsdag trente hun med ball for første gang, ifølge L'Equipe. Hegerberg skadet det høyre kneet alvorlig under en treningsøkt i januar. Normal rehabiliteringstid etter en korsbåndskade er minst ni måneder, og Lyon-proffen gjør store framskritt. Hun befinner seg for tiden i Polen, der ektemannen Thomas Rogne spiller for Lech Poznan. Der er hun altså i gang med balltrening. (©NTB)

  16-delsfinalen i Champions League kvinner. Avaldsnes - Lyon (0-2)
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal