Hopp til innhold

Sandbech om dommertabben i OL: – Jeg får høre det hele tiden

Snowboardkjøreren Ståle Sandbech (24) har i fire år hørt at han var den egentlige gullvinneren i Sotsji. Nå drømmer han om revansj.

Snowboardkjører Ståle Sandbech

DRØMMER OM GULL: Ståle Sandbech.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det er nok 2.- og 3.-plasser. Jeg må ha noen 1.-plasser, sier han til NRK.

I 2014 ble Sandbech første nordmann med medalje i Sotsji-OL da han sikret sølv i tidenes første OL-slopestyle.

Det skapte imidlertid diskusjon at slopestylegullet gikk til amerikanske Sage Kotsenburg. Kotsenburg slo nemlig hånda i bakken i det første runet, uten å få poengtrekk, og endte med å få gull.

Til og med Kotsenburg selv mente at Sandbech fortjente seieren, sa han til NRK.

– Jeg vil ikke si at det har irritert meg så mye, men jeg har jo tenkt på det, sier Sandbech når NRK møter 24-åringen i Oslo Skatehall på Voldsløkka.

– Jeg får høre det hele tiden. Det er det Ola nordmann husker. At jeg kom på andreplass, men at de mener at jeg burde fått OL-gull, forteller Sandbech.

Saken fortsetter under bildet

Ståle Sandbech

Sandbech med OL-sølvet. Til høyre står amerikanske Sage Kotsenburg.

Foto: Jon Eeg / NTB scanpix

– Brukte hendelsen

– Er ikke det litt hyggelig, da?

– Det er jo hyggelig, og selvfølgelig sitter det litt her inne: Hvordan ville livet mitt ha vært om det hadde blitt gull i stedet for sølv?

– Har du brukt opplevelsen til noe i ettertid?

– Jeg var veldig revansjelysten året etter, og da gikk det veldig bra. 2015 ble mitt beste år.

Nå ser imidlertid Ståle Sandbech fremover. Om under 100 dager er det OL i Pyeongchang. Det er 24-åringens tredje OL.

– Jeg er ung, men samtidig veteran. Det blir ikke like nytt og like nervepirrende å dra til OL.

– Drømmer om OL-gull

Med et OL-sølv i slopestyle og et VM-gull i big air (OL-gren for første gang), er det ingen grunn til å ikke ha medaljeambisjoner.

– Jeg drømmer om OL-gull, det er ikke noen grunn til ikke å gjøre det. Hvis jeg ikke ser for meg at det er mulig, er det i hvert fall ikke mulig. Det må selvfølgelig klaffe, og jeg må lande runet mitt, men jeg vil planlegge og forberede meg på et run som jeg kan ta medalje med, kommenterer Sandbech, som tror han har størst sjanser i slopestyle.

– Det er der jeg satser mest og kan skille meg mest ut.

Sportsnyheter

Da supertalentene trollbandt Norge: – Jeg har prøvd å slette det fra minnet

For ti år siden herjet to 17-åringer med erfarne landslagsspillere i cupfinalen, og lørdag stod duoen ansikt til ansikt i mesterligafinalen. Der var de toneangivende for hvert sitt lag.

Siste nytt

 • Tiger Woods trakk seg fra PGA-mesterskapet

  Tiger Woods trakk seg fra det amerikanske PGA-mesterskapet etter en tung 79-runde søndag. Det er første gang han har trukket seg fra en majorturnering.

  Arrangøren meldte etter avslutningen av lørdagens runde at golflegenden har gitt beskjed om at han ikke kommer til å spille søndagens runde.

  Woods haltet rundt på banen i kjølig vær og sjenerende vind, og runden ni slag over par er hans dårligste i turneringen noensinne, og den tredje dårligste i en majorturnering. Underveis fikk han bogey på fem strake hull.

  Etter lørdagens runde var han på delt sisteplass blant de 79 spillerne som fortsatt var med i PGA-mesterskapet. Norske Viktor Hovland hadde også en tung dag. 24-åringen hadde problemer på dag tre, og falt på listene etter en rekke bogeyer. Hovland både startet og avsluttet dagen med bogey, og med seks stykker totalt leverte han en runde fem slag over par. Det gir delt 45.-plass før siste runde.

  PGA Championship - Round 3
  Foto: Christian Petersen / AFP
 • Mbappé feiret ny kontrakt med hattrick

  Kylian Mbappé strålte etter å ha kunngjort at han blir værende i Paris. Den franske stjernen feiret ny PSG-kontrakt med hattrick i 5-0-seieren over Metz.

  – Jeg er veldig glad for å bli værende i Frankrike. I Paris, i min by, sa Mbappé til tilskuerne på Parc des Princes da han før kampstart holdt opp en trøye med "Mbappé 2025" på ryggen.

  Mbappé forlenger med Paris Saint-Germain fram til 2025 og skroter en gigantovergang til Real Madrid.

  Kanskje var det noen tusen kilo med press som forsvant fra skuldrene hans. Da kampen kom i gang, herjet Mbappé og de andre storstjernene i PSG. Først satte Mbappé inn 1-0 etter assist fra Angel di Maria etter 25 minutter, før Lionel Messi viste klasse bare to minutter senere.

  Kylian Mbappé
  Foto: FRANCOIS NASCIMBENI / AFP
 • Norge straffet i undertall – tapte mot Tsjekkia

  De norske ishockeygutta holdt følge med storfavoritt Tsjekkia i spill fem mot fem, men tapte VM-kampen 1-3 etter nye problemer i undertall.

  Tsjekkia startet VM på skuffende vis, men har hevet seg etter at blant andre NHL-profil David Pastrnak kom inn i troppen. Norge øynet håpet om en sjokkseier, men i stedet ble det tap nummer sju på rad mot Tsjekkia.

  Men de norske gutta holdt godt følge med Tsjekkia så lenge alle spillere var på isen. I rent fem-mot-fem-spill ble det 0-0.

  – Det er litt sånn det er. Det er jevnt i alle kampene og vanskelig å score i fem mot fem. Så det gjelder å holde seg unna utvisningsboksen, sa Norges Andreas Martinsen til Viaplay.

  Norge sliter nemlig i undertall. Så langt i VM har over 1 av 3 undertallsperioder endt med baklengsmål. Det gjentok seg lørdag. To undertall og ett tsjekkisk straffeslag ga 3-0 før Ludvig Hoff reduserte i tredje periode. Det ble det eneste norske målet tross flere sjanser.

  Roman Cervenka kunne sette inn 4-1 i et tomt norsk bur halvannet minutt før full tid.

  – Det er mye bra som vi bare må ta med oss. Vi spiller mot et av verdens beste hockeylag, sa Martinsen.

  Søndag venter Sverige for Norge.

  Finland Hockey Worlds
  Foto: Jussi Nukari / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste