Hopp til innhold

Solskjær sikret seier nummer åtte - nå gleder han seg til neste kamp

Manchester United er oppe i åtte strake seirer under Ole Gunnar Solskjær. Alexis Sánchez scoret mot gamle kjente i 3-1-kampen borte mot Arsenal i FA-cupen.

Solskjær

SEIER PÅ SEIER: Solskjær fortsetter å imponere.

Foto: Ian Kington / AFP

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette var et stort skritt fremover for oss som et lag, sammenlignet med kampen mot Tottenham, sa Solskjær under pressekonferansen etter kampen.

– Vi har jobbet med strukturen i laget siden det.

Alt har gått Solskjærs vei siden han kom inn som vikarmanager rett før jul.

Mange har påpekt at han har møtt lett motstand, men på få uker har han vunnet borte mot både Tottenham og Arsenal.

– Jeg er her for å forbedre laget og spillerne. Jeg ser bare frem til neste kamp, fortalte nordmannen.

Fredag ledet han United til FA-cupens 5. runde og et steg nærmere det som er klubbens største trofésjanse denne sesongen.

Det sørget to kjappe mål fra Sánchez og Jesse Lingard for, og mot slutten kontret innbytter Anthony Martial inn bortelagets tredje fulltreffer.

Arsenal dominerte den første halvtimen og hadde vært klart best foran egne fans, men i det 31. minutt slo gjestene fra Manchester til. Etter mange trekk rundet Sánchez keeper og ordnet Uniteds ledermål. Chileneren scoret på en strålende ball fra Romelu Lukaku.

– Det var et flott mål av Sanchez, det betyr mye for selvtilliten til en spiller, sier Solskjær.

– Han har vært skadet, så det var fint å se ham på banen i nesten 70 minutter.

FA Cup Fourth Round - Arsenal v Manchester United

Alexis Sanchez scorer mål igjen.

Foto: Hannah Mckay / Reuters

149 sekunder

Sánchez fikk sjansen fra start for første gang under Solskjærs ledelse.

Historien har vist at spillerne ofte hjemsøker sine tidligere klubber, og fredag kom det nok et eksempel på det. Sánchez-overgangen til Manchester United er ikke noe Arsenal-fansen vil glemme, men i sin første opptreden på sin gamle hjemmebane var det 30-åringen som kunne glise bredt.

149 sekunder tok det før Lingard doblet United-ledelsen, og igjen var Lukaku i servitørrollen. Mot et dypt Arsenal-forsvar kunne engelskmannen enkelt bredside ballen bak Petr Cech.

– Jeg jobber hardt på trening, og i dag betalte det seg. Nå er det opp til meg å fortsette å jobbe og hjelpe laget med mål og assist. I dag måtte gutta bare dytte ballen i mål. Jeg har alltid hatt lyst til å være en spiller som kan både score og ha målgivende, sier Lukaku til BBC.

Ole Gunnar Solskjær

Fredag ble det nok en seier med United i FA-cupen.

Foto: Rui Vieira / AP

Pierre-Emerick Aubameyang skapte spenning et par minutter før pause. Ved bakerste stolpe dyttet den giftige måltyven inn 1-2-reduseringen på det som egentlig var et mislykket skuddforsøk fra Alexandre Lacazette.

Sergio Romero fikk en sjelden sjanse i United-buret. Mot Arsenal viste argentineren hvorfor han kanskje er den beste reservekeeperen i verden. Like før pause nektet han Lacazette scoring fra skrått hold, mens han rett etter fikk opp en lynkjapp arm på Aaron Ramseys hodestøt fra fem meter.

Han hadde også en flott redning kvarteret før slutt. Da måtte Lacazette se seg stoppet igjen.

I det 82. minutt fjernet Martial all tvil. Etter en ballmist fra hjemmelaget gikk Paul Pogba på løp og testet skuddfoten. Forsøket ble slått unna, men på returen var Martial årvåken og trillet inn Uniteds 3-1-scoring.

Stopperkrise

Arsenals stopperduo Sokratis og Laurent Koscielny storspilte i 2-0-seieren over Chelsea sist, men begge måtte ut med hver sin skade fredag kveld. Koscielny ble behandlet for en hodesmell, og det tok sin tid. Hele ti overtidsminutter ble lagt til i Nord-London.

Neste oppgave for Solskjær er Burnley hjemme på Old Trafford.

Der er United storfavoritt til å ta sin niende strake seier med kristiansunderen i sjefsstolen. Med tre nye poeng vil Solskjær ha Premier League-rekorden for antall strake seirer fra start med ny klubb for seg selv.

Nå deler han den med Carlo Ancelotti og Pep Guardiola, som vant sine seks første seriekamper med henholdsvis Chelsea og Manchester City.

Arsenal er den mestvinnende klubben i FA-cupen, men Manchester United kan tangere rekorden om klubben ved slutten av sesongen innkasserer sin 13. finaletriumf.

Arsenal - Manchester United

Manchester United er oppe i åtte strake seirer under Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Ian Kington / AFP

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal