Sammenlagthåpet forsvant i tåka for Aksel

Mennenes verdenscupfinale i utfor onsdag ble avlyst på grunn av tåke. Dermed forsvant mulighetene for en sammenlagtseier for Aksel Lund Svindal.

Aksel Lund Svindal

Tåka ødela for Aksel Lund Svindal og de andre alpinistene onsdag, men han vant likevel utforcupen uten å kjøre.

Foto: SAMUEL KUBANI / Afp

Rennet skulle egentlig ha startet klokken 9.30, men det dårlige været gjorde at starten ble flyttet gjentatte ganger.

Kl 13.30 var absolutt siste tidspunkt for å ta en avgjørelse om det blir renn, og juryen bestemte da at det ikke ble noe utforrenn i alpintavslutningen i Sveits.

Dette betyr at Aksel Lund Svindal i realiteten har mistet muligheten til å ta innpå Marcel Hirscher i verdenscupen totalt.

Det skiller 149 poeng mellom de to.

Saken fortsetter under bildet

Switzerland Alpine Skiing World Cup

Tåka lå tjukk over alpinanlegget i Lenzerheide.

Foto: Laurent Gillieron / Ap

Svindal sterk i utfor

Litt bittert for Svindal, som tok VM-gull i utfor, og som har vært en av de sterkeste alpinistene i denne disiplinen denne sesongen.

Med marginene på sin side kunne han raskt sikret seg 100 poeng i dagens renn.

Med tre konkurranser igjen er det kun teori som kan frata Marcel Hirscher glasskula.

Han er en langt bedre slalåmkjører enn nordmannen, og det er i utgangspunktet kun et fall som kan forhindre at sammenlagtseieren går til Østerrike.

Vant utforcupen

Aksel Lund Svindal kan imidlertid feire seieren i utforcupen allerede i dag. Dette er sesongens siste utforrenn.

Nordmannen ble stående med 439 poeng i utforcupen. Klaus Kröll kom på 2. plass med 381 poeng.

Svindal har allerede sikret seg trofeet i super-G-cupen, så til tross for at det mest sannsynlig ikke blir noen sammenlagtseier i verdenscupen, har dette vært en fantastisk sesong for alpinisten.

Heller ikke kvinnene fikk kjørt utfor i verdenscupfinalen i Lenzerheide onsdag. Den tykke tåka stoppet også dem. Dermed ble Lindsey Vonn vinner av utforcupen for sjette gang på rad.

Siste nytt

 • Zuccarello med to mål i Wilds seier

  Mats Zuccarello scoret to ganger i overtallsspill da Minnesota Wild strammet grepet om 3.-plassen i sin NHL-avdeling med 5–2 over Arizona Coyotes onsdag.

  Wild har slitt i overtallsspill, men nordmannen rettet på det med sitt 7. og 8. mål for sesongen. Coyotes pådro seg bare tre utvisninger i kampen, men Wild straffet alle tre med scoring.

  – Når man ikke lykkes i power play begynner man å tvile på seg selv, men det er bare å fortsette å prøve. Da kommer det, sa Zuccarello da han ble intervjuet i første pause. Da ledet Wild 1–0 etter hans første scoring.

  Coyotes Wild Hockey
  Foto: Craig Lassig / AP
 • Kastet stein på Real-bussen

  Det ble kastet gjenstander mot Real Madrids spillerbuss på vei til mesterligakampen på Anfield, og et vindu ble knust. Liverpool reagerer kraftig.

  – Vi fordømmer handlingene som førte til at Real Madrids spillerbuss ble skadd ved ankomst til Anfield i kveld. Det er fullstendig uakseptabel og skammelig oppførsel av noen få personer, sier en talsperson for Liverpool.

  – Vi ber oppriktig om unnskyldning til våre gjester for det de ble utsatt for. Vi vil samarbeide med Merseyside-politiet med å få fakta på bordet og identifisere de ansvarlige.

  Britain Soccer Champions League
  Foto: Jon Super / AP
 • Jarstein mister nok en kamp

  Rune Almenning Jarstein sliter fortsatt med ettervirkningene av covid og mister også helgens seriekamp for Hertha Berlin selv om han vil være ute av karantene.

  Det bekrefter trener Pal Dardai overfor klubbens nettsted.

  – Folk reagerer ulikt på korona. Rune har hatt feber i lang tid, og derfor er han ikke klar for trening igjen allerede torsdag, sier treneren, ifølge Kicker.

  Jarstein testet positivt på koronaviruset etter landslagssamlingen i slutten av mars.

  Jarstein
  Foto: Donovan Torres

Sendeplan

Kl. Program Kanal