Hopp til innhold

Tar «drastisk» grep etter Glimt-fiasko: – Totalt motsatt av det jeg har gjort tidligere

Lars-Jørgen Salvesen (26) er så misfornøyd med egne prestasjoner at han forstår at Bodø/Glimt ville kvitte seg med ham. Nå er han besatt av å slå voldsomt tilbake.

fzwwNC3qBVY

REVANSJESUGEN: Lars-Jørgen Salvesen er foreløpig ikke blitt en scoringssuksess i gult. Det vil han gjøre noe med.

Foto: Beate Oma Dahle / Beate Oma Dahle

– Jeg føler jeg har noe uoppgjort i klubben. Jeg vet jeg har mer å bidra med enn det jeg har fått vist frem til nå.

Det sier en svært selvkritisk Salvesen til NRK.

Den storvokste spissen med den gjenkjennelige blonde hestehalen tar seg tid til en lengre prat mens Glimt er på treningsleir i Spania foran den kommende sesongen.

Og det er en revansjesugen spiss som sitter foran oss.

Alt lå nemlig til rette for at han skulle ta nye steg i karrieren i fjor. Glimt betalte dyrt, rundt ti millioner, for å hente ham fra Godset, og han skulle få en viktig rolle for laget som året før ble seriemester med ligaens beste målforskjell.

Så startet nedturen.

På 23 kamper for Glimt totalt i Norge og Europa endte han opp med kun tre scoringer og skuffet både seg selv og omgivelsene.

Han fikk stadig mindre spilletid og havnet lenger og lenger ut i kulda mot slutten av sesongen.

– En tøff avgjørelse

Da Viking kom på banen i vinter og ville hente ham til Stavanger, og Glimt takket ja til budet, trodde de fleste at han ville pakke kofferten og dra sørover.

Men Salvesen valgte overraskende nok å vrake tilbudet fra Viking og bli værende på Aspmyra.

– Det var en ganske tøff avgjørelse, man får de signalene man får og skjønner at det blir en tøffere kamp om spilletiden. Jeg tok ikke den enkleste veien, for å si det sånn. Jeg er forberedt på å stå i det og jobbe hardt, sier 26-åringen.

Kjetil Knutsen

Lars-Jørgen Salvesen og Kjetil Knutsen hadde en ærlig og åpen dialog om spissens standing i klubben da Viking kom på banen.

Foto: Egil Sande / NRK

Han sier han hadde flere gode samtaler med Glimt-trener Kjetil Knutsen før han tok den endelige avgjørelsen.

– Han var ganske klar på hva han mente og tenkte om ting. Men jeg var samtidig veldig klar på at jeg kom til å endre deler av spillet mitt og prestere bedre enn jeg gjorde i høst. Det eneste som er viktig for meg, er at jeg blir vurdert på likt grunnlag som de andre. Så lenge prestasjonene avgjør, så falt jeg ned på at det er riktig å bli værende, sier Salvesen.

Tar «drastisk» grep

Nå er han svært motivert for å motbevise kritikerne.

For å klare det, har han tatt konkrete grep.

– Jeg har endret hele treningsopplegget ganske drastisk. Treningsprogrammet jeg har kjørt i vinter har vært totalt motsatt av det jeg har gjort tidligere, forteller han.

Kort fortalt innebærer det nye treningsregimet at han har sluttet med tung styrketrening og gått over til mer eksplosiv trening.

Planen er at det skal gjøre ham lettere, mer eksplosiv og kvikkere i steget.

– Jeg håper det vil gi resultater etter hvert, forteller han.

– Har gitt ham et ærlig bilde

Glimt-trener Kjetil Knutsen er mannen som ga tommel opp til å selge spissen til Viking.

Han sier han hele tiden har vært veldig opptatt av å ha en tett dialog med Salvesen for å være krystallklar om hva slags situasjon han befinner seg i.

– Jeg har gitt ham et ærlig bilde på hvor han står, og vi har hatt en fantastisk dialog, Den prosessen han har stått i, har han håndtert imponerende bra. Det var hans valg at han ønsket å bli, og det er et veldig tydelig signal om at han har tro på seg selv og tro på Glimt. Det er akkurat sånne spillere vi ønsker, sier Knutsen til NRK.

Kjetil Knutsen

Glimt-trener Kjetil Knutsen er spent på hva Salvesen kan levere i 2023.

Foto: Egil Sande / NRK

– Hvordan reagerte du da du fikk beskjeden om at han valgte å bli værende?

– Han er veldig trygg på at han er konkurransedyktig, og det er et veldig tydelig svar til oss. Det var hans valg, og det er ingen som har prøvd å skubbe ham til Viking, overhodet ikke, sier Glimt-sjefen.

– Er det ikke litt typisk at dette ender opp med at han scorer masse mål i år?

– Hehe, ja! Hadde ikke det vært bra, da? Vi har fire veldig gode spisser nå, vi har Lars-Jørgen og (Runar) Espejord, og vi har fått inn Faris Pemi. I tillegg er det en som ofte blir glemt, Lasse Nordås. Han har et utrolig spennende potensial og har vært god på trening i vinter. Da forstår man at det er ganske tøff konkurranse om å spille i Glimt. Det gjelder for alle fire, slår Knutsen fast.

Lars-Jørgen Salvesen

Lars-Jørgen Salvesen har tatt grep for å bli kvikkere i steget. Her fra Glimt-trening i Spania.

Foto: Egil Sande / NRK

Berg: – Ingenting hadde gledet meg mer

Midtbaneprofilen Patrick Berg hyller Salvesens valg om å bli værende.

Berg forteller NRK at han hadde en del samtaler med Salvesen om den mulige overgangen, og da var Berg klar på at det neppe er et dumt valg å bli værende.

Landslagsspilleren mener det er viktig å ikke glemme at Salvesen ble kastet rett ut i Glimt-hverdagen i fjor.

– Og da var det stort sett kamper hele tiden og lite trening. Han har egentlig ikke fått like gode forutsetninger for å lykkes som alle andre som har vært her lenger, for da er man mer innarbeidet i stilen og prinsippene våre. Jeg tror virkelig vi får se en Lars-Jørgen som ønsker å bidra for Bodø/Glimt denne sesongen. Det er ingenting som hadde gledet meg mer enn å se at han lykkes, sier Berg til NRK.

– Skjønner at de ikke kan stole blindt på meg

Salvesen understreker at det ikke er noen vonde følelser mellom Glimt og ham i dag.

Snarere tvert imot hadde han full forståelse for at Glimt ønsket å selge ham etter det han leverte på banen siden overgangen fra Godset i fjor sommer.

– Jeg skjønner at de ikke kan stole blindt på meg når jeg sier at jeg skal være bedre i år enn jeg var i fjor. Men det var opp til meg, jeg valgte å bli, og nå er det opp til meg å prestere og bevise det, slår han fast.

– Hva må til i 2023 for at du blir fornøyd?

– Det er vanskelig å svare på nå, men jeg har et mål om å utvikle meg som spiller, og det tror jeg at jeg kan gjøre her uavhengig om jeg får spille eller ikke, for treningshverdagen her er ekstremt bra. Men hovedfokuset blir å utvikle meg og prestere bedre.

Første smakebit på 2023-versjonen av Salvesen kommer allerede torsdag 16. februar.

Da spiller gultrøyene mot Lech Poznań i playoff-kampen mellom gruppetoerne fra Serieligaen og gruppetreerne fra Europaligaen, hvor vinneren får plass i Serieligaens sluttspill.

Sportsnyheter

Norsk EM-krise etter skotsk skalp: – Et sjokkresultat

Laget som slo Norge 3-0 var borte. Med åtte nye mann inne, gikk Spania på et sjokktap mot Skottland. Nå har Norges vei til EM blitt uendelig mye lenger.

Siste nytt

 • Solbakken gjør én endring på laget

  Landslagssjef Ståle Solbakken har funnet plass til Ola Solbakken på bekostning av Sander Berge til oppgjøret mot Georiga. Dermed er det én endring fra laget som tapte 3–0 for Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Ola Solbakken, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Ola Solbakken
  Foto: Fredrik Varfjell
 • Nye IOC-anbefalinger – dårlig nytt for Bolsjunov

  IOC-president Thomas Bach sier tirsdag at IOC står fast ved fordømmelsen og utestengelsen av Russland og Belarus, men organisasjonen har ennå ikke vurdert hvorvidt russiske og belarusiske utøvere skal få delta under nøytralt flagg i OL i 2024.

  Forutsetningene for å slippe til russiske utøvere er følgende, ifølge en pressemelding sendt ut fra IOC:

  * Utøverne må konkurrere som nøytrale.
  * Ingen får delta som lag.
  * Utøvere som støtter Russlands krig er ikke velkommen.
  * Utøvere som er en del av hæren, får ikke delta.

  Flere russiske utøvere er tilknyttet hæren, deriblant Aleksandr Bosljunov. Langrennsstjernen har tittelen kaptein i Putins hær.

  – IOC skal diskutere dette når tiden er inne, uavhengig av om de (utøverne) har kvalifisert seg for OL gjennom kravene i deres enkelte internasjonale forbund, sa Bach på en pressekonferanse.

  – IOC føler dypt med det ukrainske folk og det ukrainske olympiske miljøet. Smerten og lidelsen er forbi fatteevne, uttalte IOC-presidenten.

  Thomas Bach
  Foto: FABRICE COFFRINI / AFP
 • Vipers må kutte i spillerstallen etter millionunderskudd

  Håndballklubben Vipers har hatt flere sesonger med et positivt resultat, men gikk med underskudd i fjor, skriver Fædrelandsvennen.

  – Isolert sett er jeg ikke fornøyd med et underskudd, men det var budsjettert slik at vi visste i hele 2022 at det gikk mot et underskudd. Det ble noe større enn budsjett på grunn av høyere lønnskostnader og reisekostnader spesielt til Champions League, sier styreleder Rune Nomeland i Våg HK til Fædrelandsvennen. (NTB)

  Vipers-seriegull
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste