NRK Meny
Normal

Sa unnskyld etter dommertabbe: – Første gang jeg har opplevd i ishockey

HERNING/OSLO (NRK): Dommersjefen i søndagens straffedrama mellom Norge og Tyskland ba Petter Thoresen personlig om unnskyldning etter oppgjøret. Norge-treneren har aldri opplevd lignende.

2018 IIHF World Championships

ENGASJERT: Norges landslagstrener Petter Thoresen fikk en unnskyldning fra dommerne etter søndagens kamp mot Tyskland.

Foto: David W Cerny / Reuters

For et Norge i overtall fikk annullert en scoring like før slutt på stillingen 4–4.

Thomas Valkvæ Olsen satte pucken i mål, men de amerikanske dommerne blåste etter at den tyske keeperen hadde fått pucken i keepermasken like før.

– Det var bittert. Jeg rakk akkurat å høre fløyta før jeg så pucken gå inn, sier Thomas Valkvæ Olsen.

Men etter kampen fikk den norske treneren en personlig unnskyldning fra den amerikanske dommersjefen.

– Det hadde sikkert gått 45 minutter etter kampen og jeg går gjennom pressesonen. Der står «supervisoren» (sjef for kampens dommere) og venter på meg. Så tar han meg i hånda og sier unnskyld for en feil dommeravgjørelse. Det bare bekrefter at det var en uriktig avblåsning og at vi skulle hatt mål, sier Petter Thoresen til NRK.

– Ekstra surt

Reglene sier at dommeren kan blåse av spillet dersom pucken treffer keepermasken og det ikke foreligger en umiddelbar målsjanse. I den nevnte situasjonen var det en umiddelbar målsjanse.

– Det er ekstra surt i etterkant når jeg får høre at det skulle vært mål, sier Valkvæ Olsen.

Norge vant kampen 5–4 etter straffeslag og fikk med seg to viktige poeng i jakten på en kvartfinaleplass. Men Thoresen ergrer seg over at laget hans ikke fikk tre poeng.

– Vi gikk glipp av ett poeng til. Det var fortsatt noen minutter igjen av kampen så ting kunne selvsagt skjedd på slutten.

– Men jeg håper ikke det ene poenget blir avgjørende for oss på den ene eller andre måten, fortsetter Thoresen, som aldri har opplevd noe lignende etter en kamp.

VM i ishockey 2018

SCORING: Anders Bastiansen jubler for scoring mot Tyskland. Bastiansen satte også inn det avgjørende målet i straffeslagkonkurransen.

Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Finland neste

– Det er første gang jeg opplever i ishockey at noen kommer og tar meg i hånda og ber om unnskyldning. Men det var ikke bare der vi synes de amerikanske dommerne blåste i Norges disfavør.

– Men jeg setter jo pris på at de kommer og ber om unnskyldning. Vi gjør jo alle feil her i livet. Men det er ikke noen trøst dersom vi mangler det ene poenget for å nå målet vårt, sier den norske treneren.

Norge har tatt tre poeng på to kamper mot Latvia og Tyskland, og drømmen om kvartfinaleplass lever. Poengene har kommet etter uavgjort ved ordinær tid og overtidstap for Latvia og seier på straffer over Tyskland.

Tirsdag kveld venter den mektige hockeystormakten Finland.

– Da må vi være ordentlig skarpe hver gang vi setter skøytene på isen. Finnene er veldig lekne med mange unge gutter som spiller i NHL, sier sjefen.

Siste nytt

 • N'Zonzi klar for Roma

  Steven N’Zonzi er klar for Roma. Han kommer fra Sevilla og koster cirka 250 millioner kroner. 29-åringen var med i Frankrikes VM-tropp som tok gull tidligere i sommer. Midtbanemannen har underskrevet en 4-årsavtale.

  SOCCER-WORLDCUP-FINAL/
  Foto: CHRISTIAN HARTMANN / Reuters
 • Ajer og Celtic utslått

  Det blir ikke mesterligafotball på Kristoffer Ajer og Celtic i høst. AEK Aten tok seg videre til siste kvalrunde med 3–2 sammenlagt. Grekerne vant 2–1 hjemme tirsdag og klarte 1–1 i Glasgow. Ajer var ikke med til Aten på grunn av karantene.

  Kristoffer Ajer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Dahle gir seg i Ørn

  Thomas Dahle fratrer som hovedtrener for fotballjentene i Trondheims-Ørn etter en tung sesong så langt. Det gjenstår åtte kamper av serien, og Ørn ligger tredje sist. Klubben jobber med å få på plass en midlertidig trenerløsning.

Sendeplan

Kl. Program Kanal