Ruud med sensasjonell bragd: – Jeg skjelver

Det satt langt inne, men til slutt vant Casper Ruud sin tredje strake ATP-tittel etter strålende avslutning.

Casper Ruud

OL-debutant Hermann Tomasgaard (27) sikra Norge sin første seglemedalje i OL på 17 år med sin bronsemedalje i laserklassa.

 • Casper Ruud – Pedro Martínez (6-1, 4-6, 6-3)

Det som så ut til å kunne bli en komfortabel seier for Casper Ruud ble alt annet enn det. Første sett vant han enkelt 6-1, men Pedro Martínez slo knallhardt tilbake i andre sett, og vant 6-4. I tredje og avgjørende sett var Ruud best, og vant til slutt 6-3.

Dermed var den tredje strake seieren i en ATP-turnering et faktum. Det er ti år siden sist gang en tennisspiller gjorde det samme. Det var Andy Murray som klarte samme bragd i 2011.

– Jeg skjelver. Det føles fantastisk. Jeg var nervøs, for jeg visste hva jeg spilte for. Det har vært en lang dag med regn frem og tilbake. Jeg er glad for at de tre ukene er over og at jeg vant alle gangene, sa Ruud etter seieren.

Han påpekte at været gjorde forholdene tøffere for ham.

– Det var tøft. Jeg sov godt, men vi visste været var ustabilt. Vi kom tilbake og måtte stoppe igjen. Det var litt irriterende. Men det er det samme for motstanderen - det er tøft for begge.

Martinez

KJEMPET: Pedro Martínez gjorde det ikke enkelt for Casper Ruud.

Foto: Stefan Adeldberger / AFP

Nå venter noen dager med hvile hjemme i Norge, forteller Ruud til NRK.

– Kroppen trenger det. Det har vært mye stress for kropp og hode. Jeg skal ta tre-fire dager helt rolig og la kroppen hvile, for nå har jeg spilte 12 kamper på 16-17 dager, og det har vært en påkjenning, sier han.

Været skapte trøbbel

Ruud startet meget godt, og brøt serven til Martínez tidlig. Dermed lå han godt an til å ta det første settet. Og han lekte seg videre og hadde full kontroll på det første settet. Han vant det 6-1.

Været har skapt trøbbel for Ruud tidligere, og det var nok litt nervøsitet når regnet plutselig høljet ned i finalen. Man kunne se flere og flere tilskuere tok på seg regntøy og poncho.

Uværet, som inntraff rundt klokken 17, gjorde at kampen måtte utsettes. Det ble varslet at kampen skulle starte igjen rundt 18.30, noe den også gjorde.

I andre sett ble det tøffere for nordmannen. Martínez fikk en meget god start, men da han ledet 2-1 ble spillet avbrutt igjen på grunn av regnvær. Det varte i rundt tre timer, og kampen ble ikke gjenopptatt før klokken var over 22.00.

Martínez imponerte stort

Da de omsider kom i gang igjen, startet Ruud på samme elegante vis. Han servet først og sikret et enkelt game-poeng.

Men så våknet Martínez. Han vant andre sett 6-4, og startet jevnt med Ruud i det tredje og avgjørende settet. Ruud så ut til å få kontroll, men Martínez slo tilbake igjen og igjen.

Til slutt satte Ruud igjen nådestøtet og vant 6-3.

Hans spanske motstander er rangert som nummer 97 i verden, mens Ruud er nummer 15.

Turneringen i Østerrike er den siste på grus i årets sesongen på ATP-touren. Ruud har møtt motstandere som er lavere på rankingen enn ham, men nordmannen var blant annet i skikkelig trøbbel i kvartfinalen mot Mikal Ymer. Der måtte han hente seg inn, og vant til slutt 2-1.

Siste nytt

 • Norge gjere to endringar i laget

  Norge gjere to endringar i troppen som slo Armenia 10-0 på Ullevål i første kamp i VM-kvalifiseringa til kveldens TV-sende møte mot Kosovo.

  Amalie Eikeland kjem inn for Emilie Haavi, medan Lisa-Marie Karlseng Utland erstattar Karina Sævik.

  Her er laget:

  Cecilie Fiskerstrand – Tuva Hansen, Guro Bergsvand, Maria Thorisdottir – Amalie Eikeland, Ingrid Syrstad Engen, Frida Maanum, Julie Blakstad – Caroline Graham Hansen, Guro Reiten – Lisa-Marie Karlseng Utland

  Fotball VM-kvinner 2019.
  Foto: Terje Bendiksby
 • Ungarn straffast for rasisme

  Fifa straffar Ungarn etter at det kom rasistiske tilrop i møte med England nyleg. Det betyr at laget må spele utan publikum mot Albania 9. oktober.

  I tillegg må det Ungarske fotballforbundet punge ut med om lag 1, 9 millionar kroner.

  Dette er eit av dei saftigaste bøtene Fifa nokosinne har ilagt eit forbund.

  Ungarn er frå før blitt dømd til to kampar utan publikum av Uefa, men den sanksjonen blir først sett i verk i nasjonsligaen i juni neste år. Bakgrunnen for straffa var rasismerop frå ungarske supportarar i sommarens fotball-EM.

  Hungary England WCup 2022 Soccer
  Foto: Tibor Illyes / AP
 • «Perry» hentar inn Lagerbäck

  Per Joar Hansen blir attendeført med Lars Lagerbäck i Östersund i Allsvenskan.

  Dei to vart fjerna som trenarar for det norske landslaget i fotball i desember i fjor.

  Hansen vart tilsett som trenar i den svenske klubben tidlegare i månaden. Lagerbäck skal ifølgje laget eigen side på Facebook fungere som ein sparringspartnerar for Hansen.

  Lars Lagerbäck
  Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Sendeplan

Kl. Program Kanal