Hopp til innhold

Ruud med sensasjonell bragd: – Jeg skjelver

Det satt langt inne, men til slutt vant Casper Ruud sin tredje strake ATP-tittel etter strålende avslutning.

Casper Ruud

OL-debutant Hermann Tomasgaard (27) sikra Norge sin første seglemedalje i OL på 17 år med sin bronsemedalje i laserklassa.

 • Casper Ruud – Pedro Martínez (6-1, 4-6, 6-3)

Det som så ut til å kunne bli en komfortabel seier for Casper Ruud ble alt annet enn det. Første sett vant han enkelt 6-1, men Pedro Martínez slo knallhardt tilbake i andre sett, og vant 6-4. I tredje og avgjørende sett var Ruud best, og vant til slutt 6-3.

Dermed var den tredje strake seieren i en ATP-turnering et faktum. Det er ti år siden sist gang en tennisspiller gjorde det samme. Det var Andy Murray som klarte samme bragd i 2011.

– Jeg skjelver. Det føles fantastisk. Jeg var nervøs, for jeg visste hva jeg spilte for. Det har vært en lang dag med regn frem og tilbake. Jeg er glad for at de tre ukene er over og at jeg vant alle gangene, sa Ruud etter seieren.

Han påpekte at været gjorde forholdene tøffere for ham.

– Det var tøft. Jeg sov godt, men vi visste været var ustabilt. Vi kom tilbake og måtte stoppe igjen. Det var litt irriterende. Men det er det samme for motstanderen - det er tøft for begge.

Martinez

KJEMPET: Pedro Martínez gjorde det ikke enkelt for Casper Ruud.

Foto: Stefan Adeldberger / AFP

Nå venter noen dager med hvile hjemme i Norge, forteller Ruud til NRK.

– Kroppen trenger det. Det har vært mye stress for kropp og hode. Jeg skal ta tre-fire dager helt rolig og la kroppen hvile, for nå har jeg spilte 12 kamper på 16-17 dager, og det har vært en påkjenning, sier han.

Været skapte trøbbel

Ruud startet meget godt, og brøt serven til Martínez tidlig. Dermed lå han godt an til å ta det første settet. Og han lekte seg videre og hadde full kontroll på det første settet. Han vant det 6-1.

Været har skapt trøbbel for Ruud tidligere, og det var nok litt nervøsitet når regnet plutselig høljet ned i finalen. Man kunne se flere og flere tilskuere tok på seg regntøy og poncho.

Uværet, som inntraff rundt klokken 17, gjorde at kampen måtte utsettes. Det ble varslet at kampen skulle starte igjen rundt 18.30, noe den også gjorde.

I andre sett ble det tøffere for nordmannen. Martínez fikk en meget god start, men da han ledet 2-1 ble spillet avbrutt igjen på grunn av regnvær. Det varte i rundt tre timer, og kampen ble ikke gjenopptatt før klokken var over 22.00.

Martínez imponerte stort

Da de omsider kom i gang igjen, startet Ruud på samme elegante vis. Han servet først og sikret et enkelt game-poeng.

Men så våknet Martínez. Han vant andre sett 6-4, og startet jevnt med Ruud i det tredje og avgjørende settet. Ruud så ut til å få kontroll, men Martínez slo tilbake igjen og igjen.

Til slutt satte Ruud igjen nådestøtet og vant 6-3.

Hans spanske motstander er rangert som nummer 97 i verden, mens Ruud er nummer 15.

Turneringen i Østerrike er den siste på grus i årets sesongen på ATP-touren. Ruud har møtt motstandere som er lavere på rankingen enn ham, men nordmannen var blant annet i skikkelig trøbbel i kvartfinalen mot Mikal Ymer. Der måtte han hente seg inn, og vant til slutt 2-1.

Siste nytt

 • Haug scoret for Roma tross tap

  Sophie Romàn Haug scoret for Roma da Wolfsburg viste muskler og vant 4-2 i gruppespillet i mesterligaen torsdag kveld.

  Ewa Pajor sendte Wolfsburg i ledelsen etter 24 minutter, før Sveindís Jane Jónsdóttir scoret vertenes andre mål i det 40. spilleminutt.

  Andressa Alves utlignet for Roma to minutter senere, men det hjalp lite da Lena Lattwein og Pajor scoret Wolfsburgs tredje og fjerde mål i andre omgang.

  Mens Emilie Haavi startet kampen for Roma, ble Haug og Mina Bergersen henvist til gjestenes benk.

  Haug ble byttet inn etter 63 minutter og satte inn reduseringen 13 minutter senere.

  Wolfsburg topper gruppe B med ti poeng etter fire kampen. Roma følger på 2.-plass, tre poeng bak.

  Privatlandskamp fotball kvinner 2022: Norge - Brasil (1-4)
  Foto: Annika Byrde / NTB
 • Forventer at Hamilton forlenger

  Mercedes mektige sjef Toto Wolff er klar på at superstjernen Lewis Hamilton kommer til å forlenge med Formel 1-laget til tross for en seiersløs sesong.

  – Han (Hamilton) har ingen gode grunner til å forlate Mercedes etter neste sesong, eller å sette strek for karrieren, sier Wolff i Formel 1-podkasten «Beyond the Grid», ifølge britiske Daily Mail.

  Mercedes-sjefen innrømmer samtidig at 37-åringens kontrakt, som går ut etter neste sesong, vil være «ett av temaene» laget vil se nærmere på i vinterpausen.

  – Det er ikke satt noen frist for å lande en ny kontrakt. Lewis er en del av teamet, og teamet er en del av Lewis, fortsatte Wollf. (NTB)

  F1 US Grand Prix Auto Racing
  Foto: Charlie Neibergall / AP
 • Sagosens Kiel med sterk seier i mesterligaen

  Kiel var det klart beste laget da franske Nantes ble slått 37-33 i mesterligaen i håndball for menn torsdag.

  Sander Sagosen scoret kampens første mål, og viste tidlig at han er på god vei tilbake i storform før VM i Sverige og Polen i januar.

  Nordmannen var 27. november tilbake på håndballbanen etter å ha vært ute med et stygt ankelbrudd siden juni. (NTB)

  Champions League håndball Elverum - THW Kiel
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Er Ola Lunde og fotball den perfekte kombinasjonen? 00:51
Neste