Den russiske VM-debutantens drømmedag ble et mareritt etter 37 minutter

Igor Smolnikov fikk sitt andre gule kort og ble utvist etter 37 minutter, og ble med det den første utespilleren fra vertsnasjonen til å bli utvist siden 1998.

Kommentator: Thomas Lerdahl.

UTVIST: Se situasjonen hvor Igor Smolnikov fikk sitt andre gule kort og ble utvist.

Den 29 år gamle russeren skulle endelig VM-debutere på hjemmebane, men vil nok glemme kampen på Samara Arena så fort som mulig.

Ti minutter før pause sakset Smolnikov ned en fremadstormende Diego Laxalt. Da stod han allerede i boken til dommer Malang Diedhiou, etter at han taklet Edinson Cavani bakfra etter 27 minutter.

Taklingen på Laxalt kvalifiserte til et nytt gult kort, og dermed ble Smolnikov utvist 37 minutter ut i sin VM-debut.

Forsvarsspilleren ble med det den første spilleren fra vertsnasjonen som har blitt utvist siden Sør-Afrika-målvakt Itumeleng Khune ble utvist, også han mot Uruguay, under VM i Sør-Afrika i 2010.

For å finne sist en utespiller fra vertsnasjonen ble utvist må vi helt tilbake til finalen i VM i 1998, da Marcel Desailly fikk to gule kort og ble utvist i Frankrikes 3-0-seier.

– Det røde kortet spolerte planen vår, sier russernes trener Stanislav Tsjertsjesov.

Tidlig Uruguay-dobbel

Smolnikovs røde kort ble den siste spikeren i en russisk kiste som på det tidspunktet allerede var hamret godt igjen.

Etter 10 minutter fikk Uruguay frispark i god posisjon da Rodrigo Bentancur ble felt like utenfor sekstenmeteren. Luis Suárez stilte seg opp og plasserte ballen helt nede ved stolperoten i keeperhjørnet.

– Jeg så at muren ikke var den største og at keeperen hadde bedt dem om å stå på tærne, så jeg visste at de kom til å hoppe og at det ville gi meg muligheten (til å sette ballen i keeperhjørnet), sier Suárez etter kampen.

Scoringen var Suárez sitt 7. VM-mål. Bare Óscar Miguez, som var med da Uruguay ble verdensmestere for andre gang i 1950, har scoret flere VM-mål (8) for Uruguay enn Suárez.

0:22

Halvveis ut i omgangen var Denis Tsjerysjev, som har scoret tre mål for hjemmenasjonen så langt i VM, uheldig da Diego Laxalt fyrte av etter et hjørnespark.

Skuddet fra Laxalt gikk via foten til Tsjerysjev, og satte Akinfeev helt ut av spill. Den russiske keeperen forsøkte febrilsk å nå bort til ballen, men måtte konstatere at den gikk i mål til 2–0.

Den russiske bjørnen ga seg ikke

Russia Soccer WCup Uruguay Russia

NEDTUR: Gruppefinalen mot Uruguay ble et antiklimaks for Russland.

Uavgjort ville være nok til å sikre gruppeseier for Russland, og det hadde tilsynelatende trener Stanislav Tsjertsjesov minnet dem på i pausen.

Russerne spilte seg inn i kampen, og kunne skapt spenning i kampen ett kvarter før full tid, da Artjom Dziuba fikk muligheten til å redusere.

Den 194 centimeter høye spissen har tidligere i mesterskapet demonstrert at han har utsøkt nærteknikk, men hadde ikke stilt inn siktet da han vendte opp like utenfor feltet og fyrte ballen opp på tribunen.

Cavani fikk sin VM-scoring

Like før slutt fikk Cavani endelig sin første scoring i dette mesterskapet. Diego Godín knuste Dziuba i løften på et hjørnespark, og stanget ballen mot mål.

Akinfeev vartet opp med en kjemperedning, men på returen var Cavani på plass og satte inn sitt første mål i dette mesterskapet.

Lettelsen i Cavanis ansikt var ikke til å ta feil av. Ei heller skuffelsen i ansiktet til Tsjertsjesov.

– Vi visste at de er gode på dødballer. Vi har trent på dødballer de siste to-tre dagene. Likevel scorer de alle sine tre mål etter dødball, sier Russlands trener.

Hvem Uruguay og Russland møter i åttedelsfinalene blir klart når Spania, Portugal og Iran har gjort opp om de to første plassene i gruppe B.

• Nominert til årets manager – fikk sparken

Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

– Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

– Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

(©NTB)

dfClLXF5MRI
  • Fenomenet Wembanyama enstemmig valgt til årets rookie i NBA

Victor Wembanyama levde opp til de enorme forventningene i debutsesongen i NBA. Han ble enstemmig valgt til årets rookie.

Det franske fenomenet ble oppført på førsteplass på samtlige 99 stemmesedler. Selv om han spilte for et dårlig lag (San Antonio Spurs, som vant bare 22 kamper), leverte han prestasjoner som ikke er sett før.

Wembanyama endte med snitt på 21,4 poeng, 10,6 returer, 3,9 assist, 3,6 blokkerte skudd og 1,2 ballerobring per kamp. Ingen spiller har i sin første sesong hatt så gode tall i alle de kategoriene.

Phoenix Suns forward Kevin Durant fouls San Antonio Spurs center Victor Wembanyama
  • Træen måtte bryte Giro d'Italia – Milan endelig til topps

Den norske sykkelproffen Torstein Træen måtte tirsdag stå av Giro d'Italia som følge av krasjen på åpningsetappen. Jonathan Milan vant tirsdagens etappe.

Siden hans forrige seier i Giroen, hadde Milan fem 2.-plasser før triumfen endelig kom i tirsdagens spurt. Italieneren vant etappen foran Kaden Groves og Phil Bauhaus.

– Etter fem 2.-plasser er det lett å unna ham denne seieren, utbrøt Discovery-kommentator Theis Magelssen.

Træen skadet kneet stygt og måtte sy flere sting som følge av lørdagens velt. Likevel kom han seg til mål og fullførte også etappene søndag og mandag.

– Jeg må dessverre fortelle at jeg bryter Giroen. Smertene ble for store, og det var ikke fornuftig å fortsette. Jeg synes det er veldig kjipt å måtte gi meg, men nå skal jeg hjem og restituere og fokusere på resten av sesongen, sier Træen i en video Bahrain-Victorious har publisert på X.