Hopp til innhold

Russisk Chelsea-eier gir fra seg ansvaret

Roman Abramovitsj (55) gir fra seg ansvaret som Chelsea-eier etter 19 år.

Russia Ukraine Invasion Oligarchs

TREKKER SEG TIL SIDE: Chelsea-eier Roman Abramovitsj.

Foto: Martin Meissner / AP

Det bekrefter klubben på sine nettsider. 55-åringen er halvt russisk og halvt israelsk og har vært eier for London-klubben siden 2003.

– Jeg gir i dag tillitsmenn for Chelseas veldedige stiftelse forvaltningen og omsorgen for Chelsea FC. Jeg tror at de for øyeblikket er i den beste posisjonen til å ivareta interessene til klubben, spillerne, ansatte og fansen, heter det i en uttalelse fra Arbamovitsj.

I fjor, ble han av magasinet Forbes, rangert som verdens 142. rikeste person. Tidligere har han vært så høyt som på 15.-plass på den listen.

– Jeg tror at klubben er i den beste posisjonen til å gjøre det beste for spillerne, trenerstaben og supporterne, sier Abramovitsj videre.

FILE PHOTO: Chelsea owner Abramovich lifts the UEFA Champions League trophy after winning the final soccer match against Bayern Munich at the Allianz Arena in Munich

JUBEL: I mai vant Chelsea og Abramovitsj Mesterligafinalen mot Manchester City.

Foto: Michaela Rehle / Reuters

Kjent for et godt forhold til Putin

Russeren kjøpte klubben for rundt 1,5 milliarder kroner i 2003, og har gjort Chelsea til en av verdens største klubber. London-klubben har vunnet 17 store titler etter at den russiske oligarken kom inn i klubben.

I Storbritannia har det de siste dagene vært debatt om Abramovitsj’ rolle i klubben. Den russiske eieren er kjent for å ha et godt forhold til president Vladimir Putin.

Russian President Vladimir Putin meets Chukotka region governor and owner of Chelsea soccer club Roman Abramovich in Moscow

Vladimir Putin og Roman Abramovitsj i Moskva i 2005.

Foto: ITAR-TASS / Reuters

Storbritannia kunngjorde torsdag en rekke sanksjoner mot Russland og kretsen rundt presidenten.

Både russiske selskaper og privatpersoner vil få forbud mot å ta opp lån i Storbritannia, og det innføres et tak for hvor store pengesummer russiske statsborgere får sette inn på konto i britiske banker, kunngjorde Boris Johnson i en pressemelding.

Foreslo å nekte Abramovitsj å bo i Storbritannia

Etter at russiske tropper entret Ukraina på torsdag stilte Labour-politker Chris Bryant fredag spørsmål om Abramovitsj skulle få lov til å være eier av en fotballklubb.

Et lekket dokument fra myndighetene foreslo at han ikke skal få lov til å være bosatt i Storbritannia. Det skriver Sky Sports.

Club World Cup - Final - Chelsea v Palmeiras

Chelsea-manager Thomas Tuchel skjønner kritikken mot klubbens eier.

Foto: SUHAIB SALEM / Reuters

Chelsea møter Liverpool i ligacupfinalen søndag. På pressekonferansen i forkant av kampen innrømmet manager Thomas Tuchel at han forsto kritikken mot Abramovitsj.

– Det forstyrrer oss og bekymrer oss. Jeg kan forstå det til en viss grad og jeg kan forstå kritikken mot klubben, sa Tuchel.

The Chelsea FC Foundation, som tar over ansvaret, består av John Devine, Paul Ramos, Piara Powar, Emma Hayes, Sir Hugh Robertson og Bruce Buck.

Sportsnyheter

Leverkusen

Historisk bragd sekunder før slutt: – Eit under

Sensasjonslaget Bayer Leverkusen såg ut til å feile i forsøket på å slå ein 59 år gamal europeisk fotballrekord, men så skjedde det utrulege langt på overtid.

Siste nytt

  • Håndballgutta herjet med Kroatia i OL-oppkjøringsturnering

    Landslaget i håndball for menn fikk en god start på OL-oppkjøringsturneringen i Oslo da Kroatia ble slått 32-26 torsdag.

    Foran 2717 tilskuere i Jordal Amfi fikk landslagssjef Jonas Wille mye å glede seg over da kroatene, som er i den andre gruppen i Paris-OL, ble satt på plass. Alexander Blonz herjet på kanten og scoret 11 ganger.

    Etter en relativt jevn førsteomgang, var det aldri tvil om utfallet i sluttfasen, bare om hvor stor den norske seieren skulle bli.

    Kristian Bjørnsen satte punktum sekunder før slutt med en underarmstunnel på keeper til 32-26.

    Norge møter Danmark lørdag og Argentina søndag.

    (NTB)

    OL-kvalifisering håndball menn, Norge - Ungarn
    Foto: Nikola Krstic / NTB
  • Baldauf og Marvik utslått i kvartfinale i OL-kvalifiseringen

    Felix Baldauf og Oskar Marvik vant sine åpningskamper i OL-kvalifiseringen i bryting, men tapte klart i kvartfinalene.

    Om deres overmenn hadde vunnet sine semifinaler, ville de fått rekvalifisering fredag om en mulig OL-billett, men slik gikk det ikke.

    I kvartfinalen måtte Baldauf se seg slått 7-0 av japanske Yuri Nakato.

    Marvik hadde også walkover i første runde. I åttedelsfinalen i 130-kilosklassen slo han ungarske Darius Attila Vitek 4-2. Marvik måtte se seg slått 5-1 av Heiki Nabi fra Estland i kvartfinalen.

    (NTB)

    VM i bryting 2021
    Foto: Javad Parsa / NTB
  • Østrøm ble cupmester med Silkeborg – fikk et kort innhopp i finalen

    Robin Østrøm kom inn helt på tampen da Silkeborg ble dansk cupmester for annen gang med 1-0-seier over AGF i finalen.

    Parken i København var fullsatt da de to jyllandsklubbene møttes til finale. Det var anslagsvis 22.000 AGF-tilhengere mot 12.000 Silkeborg-tilhengere, men de sistnevnte fikk mest å juble for.

    Østrøm har spilt aldersbestemte landskamper for både Danmark og Norge, men 21-åringen er nå U21-landslagsspiller for Norge.

    (NTB)

    Robin Østrøm
    Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal