Bendtner etter pinlig Europa-tap: – Vi fikk en fotballeksjon

RB Salzburg lekte med Rosenborg på Lerkendal, og nå skal det et mirakel til hvis trønderne skal ta seg videre fra gruppespillet i Europaligaen.

Europaleague gruppespill 2018: Rosenborg - FC Salzburg.

KOLLAPS: Rosenborg hadde ikke noe å stille opp med hjemme mot RB Salzburg, og André Hansen måtte hente fem baller ut av nettet.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

– Rosenborg har vært sjanseløse. De blir ydmyket av Salzburg, sa NRKs radiokommentator Johannes Børstad da lagene gikk til pause på stillingen 0–4 til RB Salzburg.

Det endte til slutt «bare» med tremålstap, men det var generelt en pinlig opptreden av trønderne torsdag kveld. En ny opplevelse for Rosenborg-spiss Nicklas Bendtner:

– Jeg har ikke opplevd en sånn omgang før i karrieren min. Vi fikk en fotballeksjon. Det var veldig frustrerende og det var tydelig klasseforskjell mellom lagene, sier dansken til NRK.

– Skuffende

Rosenborg ble regelrett rundspilt de første 45 minuttene, og Rosenborg-trenerne innrømmer at det var en taktisk glipp å gå fryktløst ut.

– Det var veldig skuffende. Vi trodde vi kunne beholde stilen vår fra eliteserien, men den første omgangen beviste at det er vanskelig å gjøre det mot gode lag i Europa, sier Rosenborg-trener Rini Coolen.

– Vi var ikke på stasjonen fra start av, og da ble det tøft. Det virka som det var gutter mot menn. Vi ønsket selvsagt et mye bedre resultat enn det her, sier assistenttrener Trond Henriksen.

– Ydmykende! Flaut! Pinlig!

Etter den begredelige 1.-omgangen kokte det også over i sosiale medier, og de norske serielederne fikk høre det fra alle kanter.

Den tidligere Europa-proffen John Arne Riise var en av dem som lot frustrasjonen løpe ut over tastaturet i pausen på Rosenborg-kampen.

Europaleague gruppespill 2018: Rosenborg - FC Salzburg.

JAPANSK HAT TRICK: Takumi Minamino scoret ekte hat trick for bortelaget i 1. omgang.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Det er ydmykende! Flaut! Pinlig, skrev han.

38-åringen var langt fra den eneste som mente at Rosenborgs opptredenen ikke var verdig et norsk lag i Europa.

– Det er lov å prøve når du først har møtt opp, skrev tidligere Molde-spiller Magne Hoseth som svar til Viasat-ekspert Morten Langli.

Han mente at Rosenborgs fokus allerede var på eliteseriekampen mot Start til helgen.

– Den første omgangen er det verste jeg har sett av Rosenborg noen gang. De har aldri blitt så rundspilt i Europa før. De var sjanseløse, og det er skremmende å se hvor svake RBK er nå, i forhold til hvordan de var for bare ett år siden, sier Adressa-kommentator Birger Løfaldli til NRK.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

– Rundspilt

Det var noe slapt og passivt over hele Rosenborg-laget fra første stund i Trondheim. Feilpasninger, labert tempo, enkle balltap på egen halvdel, og det tok ikke mer enn fem minutter før de ble straffet av en japansk målsnik.

Takumi Minamino fikk massevis av rom utenfor 16-meteren, og skuddet var så godt plassert at André Hansen ikke hadde sjans til å nå bort i hjørnet.

Og den japanske 23-åringen var ikke ferdig der. Hans andre scoring var et vidundermål av de sjeldne, mest kanskje fordi den målgivende pasningen kom fra Salzburgs halvdel. Minaminos avslutning var feilfri. Samme mann sikret seg også et ekte hat trick med 0–4-scoringen rett før pause.

Bitte litt norsk jubel ble det dog på Lerkendal, for tidligere Lillestrøm- og Molde-spiller Fredrik Gulbrandsen fikk ballen på krittmerket litt før hvilen, og klemte den inn i nettet bak André Hansen.

Europaleague gruppespill 2018: Rosenborg - FC Salzburg.

TRØSTEMÅL: Samuel Adegbenro var et lite lyspunkt for Rosenborg. Han scoret for andre kamp på rad.

Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

– Det er en praktscoring. Rosenborg blir rundspilt av RB Salzburg. Det er dessverre ingenting annet å si. Rosenborg er ikke i nærheten, sa Børstad da nordmannen klinket ballen i nettet.

– Klasseforskjellen mellom Salzburg og Rosenborg er ganske stor, det har man kanskje merket på disse to kampene her. I 1. omgang er vi suverene, sier Gulbrandsen til NRK etter kampen.

I 2. omgang var det litt mer tempo over Rosenborg sitt spill, og Samuel Adegbenro og Mike Jensen fikk reddet litt av æren til Rosenborg med to trøstemål. Noen opphenting ble det derimot ikke. Even Hovland fullførte ydmykelsen med et selvmål.

 • Rosenborg er dog ikke helt ute av Europa-dansen ennå. De har en matematisk sjanse til å ta igjen RB Leipzig på 2. plass, men da skal det et skikkelig mirakel til.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Norendal nr 3 i big air

  Silje Norendal traff bra på første forsøk i big air-finalen og tok 3.-plassen i v-cupen i snøbrett på New Zealand.

  Hun fikk 83 poeng for sitt første hopp, og lå på 2.-plass etter første runde. Senere ble hun passert av Katie Ormerod fra Storbritannia.

  Finske Enni Rukajarvi var det lite å gjøre med.

  Silje Norendal tok VM-sølv
  Foto: Rick Bowmer / AP
 • Zlatan-dobbel i LA-derbyet

  Zlatan Ibrahmovic scora to mål, men LA Galaxy greidde likevel berre 3-3 mot byrival og ligaleiar LAFC. Zlatan har 20 mål på 21 kampar. Men lagkamerat Carlos Vela, som scora Galaxys tredje, har 26 mål på 25 kampar.

  Adama Diomande spela heile kampen fot LAFC, medan Jørgen Skjelvik spela første omgang for Galaxy.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP
 • Barcelona med årets første seier

  Barcelona fikk en tung start på årets sesong med tap i første kamp, men slo tilbake søndag.

  Klubben måtte klare seg uten superstjernen Lionel Messi som er ute med skade, men to scoringer av nysigneringen Antoine Griezmann bidro til at det ble 5-2-seier over Real Betis.

  Antoine Griezman
  Foto: Josep Lago / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal